Als je iMessage of FaceTime niet kunt inschakelen of er niet bij kunt inloggen op de iPad of Mac

Als je iMessage of FaceTime inschakelt of erbij inlogt, krijg je mogelijk de melding dat het inloggen niet is gelukt of dat er geen verbinding kon worden gemaakt met de iMessage- of FaceTime-server.

Als het probleem zich voordoet op je iPhone, volg je de instructies voor de iPhone.

De internetverbinding controleren

Zorg ervoor dat het apparaat is verbonden met wifi of het mobiele datanetwerk van je mobiele aanbieder en dat je toegang hebt tot internet.

Kijk of er een serviceonderbreking is

Kijk op onze systeemstatuspagina of de service van iMessage of FaceTime is onderbroken.

Controleren op software-updates

Controleren of de datum, tijd en tijdzone juist zijn

Je Apple ID en wachtwoord controleren

1. Ga naar appleid.apple.com en log in met dezelfde Apple ID en hetzelfde wachtwoord dat je op het apparaat gebruikt. Als je je Apple ID of je Apple ID-wachtwoord bent vergeten, los dat dan op voordat je verdergaat.

2. Als het probleem zich voordoet bij iMessage:

• Ga op de iPad naar 'Instellingen' > 'Berichten'. Als iMessage is ingeschakeld, schakel je de functie uit.

• Open de Berichten-app op de Mac. Kies in de menubalk 'Berichten' > 'Instellingen' en klik op 'iMessage'. Als je bent ingelogd bij iMessage, klik je op 'Log uit'.

3. Als het probleem zich voordoet bij FaceTime:

• Ga op de iPad naar 'Instellingen' > 'FaceTime'. Als FaceTime is ingeschakeld, schakel je de functie uit.

• Open de FaceTime-app op de Mac. Kies in de menubalk 'FaceTime' > 'Instellingen' (of 'Voorkeuren') en klik op 'Algemeen'. Als je bent ingelogd bij FaceTime, klik je op 'Log uit'.

4. Herstart het apparaat:

5. Ga terug naar hetzelfde instellingenscherm om iMessage of FaceTime in te schakelen of erbij in te loggen. Als je inlogt, gebruik dan dezelfde Apple ID en hetzelfde wachtwoord als je in stap 1 hebt gebruikt.

Controleren op VPN en beveiligingssoftware

Controleer op VPN en beveiligingssoftware. Als je dergelijke software hebt geïnstalleerd, kan deze netwerkpoorten blokkeren die worden gebruikt door iMessage en FaceTime. Als je het niet zeker weet, kan het helpen om het opnieuw te proberen terwijl je verbonden bent met een ander netwerk.

Als je nog steeds hulp nodig hebt

Als je een bericht ontvangt dat je e-mailadres niet is geverifieerd, log dan in op appleid.apple.com en verifieer het e-mailadres. Lees hier wat je kunt doen als je je e-mailadres niet kunt verifiëren omdat je de verificatiemail niet ontvangt.

Als je nog steeds hulp nodig hebt, heeft het probleem misschien niets te maken met activering of inloggen. Andere oplossingen:

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.