Als het downloaden van muziek, films of tv-programma's van de iTunes Store onverwacht stopt

Als u in de iTunes Store muziek, een film of een tv-programma koopt en downloadt en de download wordt onderbroken, kunt u deze herstarten.

Wanneer u een nummer, album, film of tv-programma hebt gekocht bij de iTunes Store, kan het downloaden ervan onverwacht stoppen door een van de volgende problemen:

• De verbinding tussen iTunes en het internet is verbroken.
  • iTunes is gestopt voordat de download is voltooid.
  • Uw iPhone, iPad, iPod touch of computer is opnieuw opgestart tijdens het downloaden.
  • De internetverbinding was te traag.
  • Een ander programma, zoals beveiligingssoftware van een andere fabrikant of een firewall, blokkeert de download.

Als u een Apple Music-abonnement hebt, vindt u hier meer hulp bij iCloud-muziekbibliotheek. Als u een film hebt gehuurd, leest u hier hoe u gehuurd materiaal kunt downloaden en streamen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de iTunes Store-app.
  2. Tik op een iPhone of iPod touch onder aan het scherm op 'Meer' . Tik vervolgens op 'Downloads'.
    Tik op een iPad op 'Downloads'.
    U ziet 'Downloads' alleen als u te downloaden onderdelen of actieve of gepauzeerde downloads hebt.
  3. Voer uw Apple ID en uw wachtwoord in als u hierom wordt gevraagd.
  4. Zoek het onderdeel dat u opnieuw wilt starten en tik op de blauwe downloadpijl blauwe downloadpijl.

Als de download niet kan worden voltooid op de iPhone, iPad of iPod touch, downloadt u het item in iTunes op uw Mac of pc. Vervolgens synchroniseert u het naar het apparaat.

Zoek meer hulp als u de downloads nog steeds niet opnieuw kunt starten.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. In de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster selecteert u 'Account' > 'Zoek naar beschikbare downloads'.
  4. Typ uw wachtwoord en druk op Return of Enter op het toetsenbord of klik op 'Toon account'.
  5. Uw downloads worden automatisch opnieuw gestart.

Zoek meer hulp als u de downloads nog steeds niet opnieuw kunt starten.

Meer hulp

Probeer de onderstaande stappen als u de downloads nog steeds niet opnieuw kunt starten:

• Start het iOS-apparaat of de computer opnieuw op.
  • Controleer of er updates beschikbaar zijn voor de Mac of pc en installeer alle software-updates. Werk ook alle beveiligingssoftware bij, zoals antivirus-, antimalware- of firewallprogramma's.
  • Als u via wifi verbinding maakt met internet, kunt u proberen te downloaden via een ander wifinetwerk. Als u verbonden bent met een thuisnetwerk, start u de wifirouter opnieuw. Controleer ook of er firmware-updates beschikbaar zijn voor de wifirouter en installeer deze. Raadpleeg de website van de fabrikant van de router voor meer informatie over het bijwerken van de firmware.
  • Lees wat u moet doen als u geen verbinding krijgt met de iTunes Store.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.