Apps en games downloaden op je iPhone of iPad

Vind fantastische apps voor je iPhone of iPad.

Apps downloaden

1. Open de App Store-app op je iPhone of iPad.

2. Blader door de tabbladen 'Vandaag', 'Games', 'Apps' en 'Arcade' om interessante apps te ontdekken. Of tik op het tabblad 'Zoek' om iets specifieks te zoeken. Als je een game vindt waarbij 'Arcade' wordt vermeld, neem je een abonnement op Apple Arcade om de game te spelen.

ios-17-iphone-15-pro-app-store-search-callout.
  3. Tik of klik op de prijs of de knop 'Download'. Als je de knop 'Open' ziet in plaats van een prijs of de knop 'Download', heb je die app al gekocht of gedownload.

4. Dubbelklik op de zijknop aan de rechterkant van je iPhone (of de bovenste knop op je iPad) om je aankoop te voltooien. Als je Face ID of Touch ID gebruikt om je apparaat te ontgrendelen, kijk je naar je apparaat of tik je op de thuisknop om de download te authenticeren. Je moet mogelijk je Apple ID-wachtwoord invoeren om de download te voltooien.

Als een app in de App Store een knop 'Download' heeft in plaats van een prijs, is de app gratis. Er worden geen kosten in rekening gebracht voor het downloaden van een gratis app. Sommige gratis apps bieden in-app aankopen en abonnementen die je kunt kopen. Abonnementen en in-app aankopen geven bijvoorbeeld toegang tot meer functies en materiaal.

Meer informatie over in-app aankopen en abonnementen

De apps vinden die je hebt gekocht

Je apps zoeken in de appbibliotheek

Als je de App Store niet kunt vinden

Als de App Store ontbreekt op je apparaat, is ouderlijk toezicht mogelijk ingeschakeld. Pas de instellingen voor aankopen onder 'iTunes Store en App Store' aan en zorg ervoor dat je 'Sta toe' kiest voor 'Apps installeren'. De App Store moet nu weer op je apparaat verschijnen.

Als je de App Store nog steeds niet kunt vinden, kun je vegen om ernaar te zoeken.

Als het niet lukt om een app te downloaden

Als je apps niet kunt downloaden of bijwerken op je iPhone of iPad

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.