Apps en games downloaden uit de App Store

Gebruik de App Store om apps te vinden, te kopen en te downloaden op uw Apple apparaat.

Symbool van de App Store

U kunt apps zoeken en kopen in de App Store op uw iPhone, iPad of iPod touchop uw Apple Watchop uw Mac of op uw Apple TV.

Zoeken en kopen

Om apps te downloaden uit de App Store, hebt u een Apple ID nodig. Uw Apple ID is de account waarmee u toegang hebt tot Apple voorzieningen. Als u andere Apple voorzieningen gebruikt, zoals iCloud, logt u in bij de App Store met dezelfde Apple ID. Als u geen Apple ID hebt, kunt u er een aanmaken.

Als u op een van uw apparaten in de App Store bent en de downloadknop download ziet staan bij een app, dan hebt u die app al gekocht of gedownload. Als u op de downloadknop download tikt of klikt, wordt de app opnieuw naar het apparaat gedownload, maar worden er niet opnieuw kosten in rekening gebracht. U kunt ook een lijst bekijken met alle apps die u hebt gekocht en deze opnieuw downloaden.

Lees welke betaalmethoden u kunt gebruiken voor het kopen van apps en ander materiaal. Wanneer u een gratis app downloadt, kunt u een Apple ID zonder betaalmethode aanmaken.

Apps kopen op een iPhone, iPad of iPod touch

iPad en iPhone waarop de Carrot Weather-app wordt getoond in de App Store.

1. Tik op de App Store-app op het beginscherm.
  2. Blader of zoek naar de app die u wilt downloaden en tik dan op de app.
  3. Tik op de prijs of tik op 'Download'. U moet wellicht inloggen met uw Apple ID.
    Als u een game vindt waarbij 'Arcade' wordt vermeld, neemt u een abonnement op Apple Arcade om de game te spelen.

Nadat de app is gedownload, kunt u deze verplaatsen naar een andere plek op het beginscherm. Apps worden standaard up-to-date gehouden, maar u kunt meer lezen over het bijwerken van apps.

In sommige apps kunt u aanvullende aankopen doen. Als u 'Delen met gezin' configureert, kunt u 'Vraag om te kopen' gebruiken om te zorgen dat kinderen toestemming nodig hebben voordat ze in-app aankopen kunnen doen. Lees meer over in-app aankopen.

Als een app wordt verkocht met een iMessage-app of stickers, kunt u deze openen in Berichten.

Apps kopen op een Apple Watch

Met watchOS 6 kunt u apps direct vanuit de App Store downloaden naar een Apple Watch. U kunt ook apps toevoegen aan een Apple Watch vanaf een iPhone.

Apple Watch waarop de Carrot Weather-app wordt getoond in de App Store.

1. Open de App Store-app.
  2. Blader of zoek naar de app die u wilt downloaden en tik dan op de app.
  3. Tik op de prijs of tik op 'Download'. U moet wellicht inloggen met uw Apple ID.

Apps worden standaard up-to-date gehouden, maar u kunt meer lezen over het bijwerken van apps.

Als u 'Delen met gezin' configureert, kunt u 'Vraag om te kopen' gebruiken om te zorgen dat kinderen toestemming nodig hebben voordat ze een app kunnen downloaden.

Apps kopen op een Mac

Mac-computer waarop de Carrot Weather-app wordt getoond in de App Store.

1. Open de App Store.
  2. Blader of zoek naar de app die u wilt downloaden. Apps voor iPhone, iPad en iPod touch hebben niet altijd een versie voor Mac.
  3. Klik op de app.
  4. Klik op de prijs en vervolgens op 'Koop app'. Als u geen prijs ziet, klikt u op 'Download' en vervolgens op 'Installeer'. U moet wellicht inloggen met uw Apple ID. Als u een game vindt waarbij 'Arcade' wordt vermeld, neemt u een abonnement op Apple Arcade om de game te spelen.

Nadat de app is gedownload, kunt u deze vinden en geordend houden in Launchpad. Apps worden standaard up-to-date gehouden, maar u kunt meer lezen over het bijwerken van apps.

In sommige apps kunt u aanvullende aankopen doen. Als u 'Delen met gezin' configureert, kunt u 'Vraag om te kopen' gebruiken om te zorgen dat kinderen toestemming nodig hebben voordat ze in-app aankopen kunnen doen. Lees meer over in-app aankopen

Apps kopen op een Apple TV

Apple TV waarop de Carrot Weather-app wordt getoond in de App Store.

1. Open de App Store op de Apple TV.
  2. Blader of zoek naar de app die u wilt downloaden en selecteer dan de app.
  3. Selecteer de prijs of selecteer 'Download'. U moet wellicht inloggen met uw Apple ID.
    Als u een game vindt waarbij 'Arcade' wordt vermeld, neemt u een abonnement op Apple Arcade om de game te spelen.

Nadat de app is gedownload, kunt u deze verplaatsen op het beginscherm. Uw apps worden automatisch bijgewerkt.

In sommige apps kunt u aanvullende aankopen doen. U kunt 'Beperkingen' gebruiken om in-app aankopen te beperken, te blokkeren of toe te staan. Lees meer over in-app aankopen

De App Store is niet beschikbaar op de Apple TV (3e generatie of lager).

Informatie over een app ontvangen

iPad en iPhone met informatie over een app, waaronder bestandsgrootte, compatibiliteit, leeftijdsclassificatie en andere details.

Als u specifieke informatie over een app wilt, zoals in welke talen de app verkrijgbaar is, de bestandsgrootte van de app of de compatibiliteit met andere Apple apparaten, scrolt u naar beneden op de pagina van een app. U kunt wellicht klikken op enkele secties voor meer informatie.

U kunt ook contact opnemen met de appontwikkelaar voor meer informatie over functionaliteit van de app.

Hulp bij facturering

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.