Apparaatinschrijving gebruiken

Met Apparaatinschrijving kunt u Mobile Device Management-inschrijving (MDM) automatiseren en de eerste apparaatconfiguratie eenvoudiger maken. U kunt apparaten onder toezicht houden tijdens de activering zonder de apparaten aan te raken. Ook kunt u MDM-inschrijving vergrendelen voor permanent beheer.

Controleren of u in aanmerking komt

Apple Business Manager en Apple School Manager zijn beschikbaar voor organisaties in ondersteunde landen of regio's die apparaten kopen via de volgende kanalen:

• Direct bij Apple
  • Deelnemende erkende Apple resellers
  • Mobiele aanbieders

Apparaatinschrijving werkt op deze apparaten:

• iOS-apparaten met iOS 7 of hoger
  • Mac-computers met OS X Mavericks 10.9 of hoger
  • Apple TV's (4e generatie of hoger) met tvOS 10.2 of hoger

Als u apparaten wilt toevoegen die u niet hebt gekocht (zoals een gedoneerde iPad), leest u hier hoe u uw apparaten handmatig inschrijft.

Waar vind ik mijn Apple klantnummer of reseller-ID?

Wanneer u zich inschrijft, hebt u uw Apple klantnummer of reseller-ID nodig. Als u het nummer of de ID niet weet, kunt u deze hier vinden:

• Als u uw apparaten bij Apple hebt gekocht, neemt u contact op met uw inkoopagent, financiële afdeling of een lid van het Apple verkoopteam en vraagt u om uw Apple klantnummer.
  • Als u uw apparaten hebt gekocht bij een erkende Apple-reseller of een mobiele aanbieder, vraagt u deze om de DEP-reseller-ID en noemt u uw DEP-klant-ID. Lees hier waar u uw DEP-klant-ID kunt vinden.

Uw organisatie of instelling inschrijven

1. Log in bij Apple Business Manager of Apple School Manager.
  2. Klik op 'Schrijf nu in'.
  3. Voer de informatie voor uw organisatie of instelling in.

Nadat u zich hebt ingeschreven, ontvangt u een e-mail als uw informatie is geverifieerd en uw inschrijving is goedgekeurd.

Uw verkoopinformatie toevoegen

Als uw inschrijving is goedgekeurd, logt u in om uw verkoopinformatie toe te voegen.

1. Log in bij Apple Business Manager of Apple School Manager.
  2. Klik op 'Instellingen' en vervolgens op 'Aangekochte apparaten'.
  3. Klik op 'Voeg toe' naast het Apple klantnummer of de DEP-reseller-ID, voer de gegevens in en klik op 'Bewaar'.

Uw MDM-server toevoegen

Nadat u zich hebt ingeschreven en uw verkoopinformatie hebt toegevoegd, voegt u uw MDM-server toe aan Apple Business Manager of voegt u uw MDM-server toe aan Apple School Manager.

Als u uw MDM-server hebt toegevoegd, gaat u aan de slag met MDM.

Apparaten handmatig toevoegen

Als u iOS-apparaten wilt toevoegen aan Apparaatinschrijving die u niet hebt gekocht, zoals een gedoneerde iPad, leest u hier hoe u uw iOS-apparaten handmatig toevoegt in Apple Configurator 2. Nadat u een apparaat handmatig hebt toegevoegd, wijst u het toe aan een MDM-server:

1. Log in bij Apple Business Manager of Apple School Manager.
  2. In 'Apparaten toegevoegd door Apple Configurator' selecteert u het apparaat.
  3. Voer de informatie van de MDM-server in.
  4. Klik op 'Gereed'.

Meer hulp bij Apple Business Manager

Meer hulp bij Apple School Manager