Hulp bij iCloud

Als u hulp nodig hebt bij iCloud of het gebruik ervan, volgt u deze stappen.

Aan de slag

1. Zorg dat u uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc een sterke internetverbinding heeft.
  2. Kijk op de Apple pagina Systeemstatus of er sprake is van gepland onderhoud of onderbrekingen die van invloed zijn op iCloud.
  3. Werk uw iPhone, iPad en iPod touch bij naar de nieuwste versie van iOS en uw Mac naar de nieuwste versie van macOS. Raadpleeg de systeemvereisten voor iCloud voor meer informatie.
  4. U moet op al uw apparaten met dezelfde Apple ID ingelogd zijn bij iCloud.

Als u nog steeds hulp nodig hebt

Als het probleem met de bovenstaande stappen niet is opgelost, volgt u de stappen hieronder bij de beschrijving die het beste past bij uw situatie.

Ik zie geen optie om iCloud te configureren op mijn iPhone, iPad of iPod touch

Controleer of op uw apparaat iOS 5 of hoger is geïnstalleerd. Als dat niet het geval is, werkt u het apparaat bij naar de nieuwste versie en probeert u nogmaals om iCloud te configureren.

Ik ontvang het bericht 'Identiteit niet geaccepteerd' wanneer ik probeer in te loggen met mijn Apple ID tijdens de configuratie van iCloud op mijn iPhone, iPad of iPod touch

Ga naar uw Apple ID-accountpagina en probeer in te loggen. Als u niet kunt inloggen, volgt u de stappen die daar worden vermeld om het wachtwoord van uw Apple ID opnieuw in te stellen.

Ik krijg de fout 'Apple ID niet ondersteund' wanneer ik probeer in te loggen bij iCloud op mijn iPhone, iPad of iPod touch

Afhankelijk van hoe u de Apple ID hebt aangemaakt, kunt u iCloud mogelijk niet configureren met uw huidige Apple ID. Als u de Apple ID kunt gebruiken voor de iTunes Store, App Store, Game Center, FaceTime of met andere Apple voorzieningen, moet deze ook werken met iCloud. Neem contact op met iCloud Support voor hulp.

Ik kan op mijn Mac niet inloggen bij iCloud vanwege een identiteitscontrole

Controleer of de macOS-gebruikersaccount beheerdersbevoegdheden heeft. Als u op de computer bent ingelogd als standaardgebruiker zonder beheerdersbevoegdheden, ontvangt u mogelijk een waarschuwing over de identiteitscontrole: "Systeemvoorkeuren probeert de configuratie voor adreslijstvoorzieningen te wijzigen." Voer de naam en het wachtwoord van een beheerder in om Systeemvoorkeuren toe te staan de configuratie te wijzigen.

Inloggen als beheerder (OS X Lion 10.7.5 of hoger):

1. Ga naar het Apple-menu () en selecteer 'Log gebruikersnaam uit'.
  2. Klik op de knop 'Log uit'.
  3. Selecteer in het inlogscherm een beheerder om in te loggen.

Ik kan op mijn Mac niet inloggen bij iCloud vanwege een waarschuwing dat mijn e-mailadres niet is geverifieerd

Als u niet kunt inloggen vanwege de waarschuwing: "Account niet geverifieerd - Lees je e-mail voor instructies om deze account te verifiëren":

1. Sluit de iCloud-voorkeuren en open deze opnieuw voordat u opnieuw probeert in te loggen bij iCloud.
  2. Als dit het probleem niet verhelpt, controleert u of u een verificatiemail van Apple hebt ontvangen in de map met e-mails of de map met ongewenste reclame.
  3. Als u in de map met e-mails of de map met ongewenste reclame geen verificatiemail vindt, klikt u in de iCloud-voorkeuren op de knop 'Stuur verificatiemail opnieuw'.

Ik krijg een melding over een onjuiste gebruikersnaam of onjuist wachtwoord wanneer ik probeer in te loggen bij iCloud.com, in de iCloud-voorkeuren, in iCloud voor Windows of in een app van een andere leverancier

• Zorg ervoor dat u de volledige Apple ID invoert wanneer u inlogt (als uw Apple ID bijvoorbeeld gebruikersnaam@me.com is, moet u niet inloggen met alleen 'gebruikersnaam').
  • Controleer of de Caps Lock-toets niet is ingeschakeld. Alle wachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig.
  • Zorg dat u de juiste Apple ID gebruikt (die is gekoppeld aan iCloud) en niet een andere Apple ID die voor andere voorzieningen wordt gebruikt.
  • Als u uw Apple ID gebruikt om in te loggen bij apps van andere leveranciers, zorgt u ervoor dat u twee-factor-authenticatie hebt ingeschakeld en dat u inlogt met een app-specifiek wachtwoord. Als u geen apparaten hebt die kunnen worden bijgewerkt naar iOS 9 of OS X El Capitan, kunt u twee-staps-verificatie instellen.
    U kunt op uw iOS-apparaat zien of u twee-factor-authenticatie of twee-staps-verificatie hebt ingeschakeld. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'Wachtwoord en beveiliging'. Mogelijk moet u het wachtwoord van uw Apple ID invoeren.
  • Indien nodig stelt u het wachtwoord van uw Apple ID opnieuw in.

Als u voor iCloud dezelfde Apple ID gebruikt als voor andere Apple voorzieningen (bijvoorbeeld de Apple Online Store, iTunes Store of Mac App Store) en u het wachtwoord van uw Apple ID opnieuw instelt, dan wijzigt u ook het wachtwoord voor deze andere Apple voorzieningen. Zorg dat u bij die voorzieningen ook inlogt met het nieuwe wachtwoord. Maak ook nieuwe app-specifieke wachtwoorden aan voor eventuele apps van andere leveranciers die gebruikmaken van uw Apple ID. Denk hierbij aan e-mailvoorzieningen in iCloud Mail die niet door Apple worden aangeboden.

Ik heb een bericht ontvangen dat ik de iCloud-opslaglimiet heb bereikt of overschreden

Als u de iCloud-opslaglimiet bereikt of overschrijdt, kunt u meer opslag kopen of ruimte vrijmaken.

Als ik inlog met mijn Apple ID, wordt mij gevraagd meer informatie in te voeren

Voor iCloud-accounts is mogelijk extra informatie vereist die momenteel niet is gekoppeld aan uw Apple ID. Als daarom wordt gevraagd, voert u de vereiste informatie in om verder te gaan.

Wanneer ik probeer een iCloud-account te configureren, wordt een bericht weergegeven dat iCloud in mijn land of regio niet beschikbaar is

iCloud is niet in alle landen of regio's beschikbaar. Neem contact op met Apple Support als u in een land of regio bent waar iCloud beschikbaar is en u denkt dat u dit bericht ten onrechte hebt ontvangen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.