De prullenmand leegmaken op de Mac lukt niet

Probeer deze oplossingen als het niet lukt de prullenmand leeg te maken of een bestand naar de prullenmand te verplaatsen.

Als het bestand volgens de Mac in gebruik is

1. Stop alle apps die gebruikmaken van het bestand en maak vervolgens de prullenmand leeg.

2. Als dat niet werkt, heeft de app mogelijk een of meer achtergrondprocessen die gebruikmaken van het bestand. Start de Mac opnieuw op en maak de prullenmand leeg.

3. Als dat niet werkt, is er mogelijk een startonderdeel of inlogonderdeel dat gebruikmaakt van het bestand. Om tijdelijk te verhinderen dat dergelijke onderdelen automatisch worden geopend, start u op in veilige modus door de Shift-toets ingedrukt te houden terwijl de Mac opstart. Maak daarna de prullenmand leeg en start de Mac opnieuw op zoals gewoonlijk.

Als u het bestand niet kunt verwijderen om een andere reden

1. Opstarten met macOS Recovery door Command-R ingedrukt te houden terwijl de Mac opstart.

2. Selecteer de optie 'Schijfhulpprogramma' wanneer het venster 'macOS-hulpprogramma's' verschijnt. Klik vervolgens op 'Ga door'.

3. In Schijfhulpprogramma selecteert u de schijf met het bestand dat u wilt verwijderen. Repareer de schijf met de functie 'Schijf-EHBO' van Schijfhulpprogramma.

4. Sluit Schijfhulpprogramma, herstart de Mac en maak de prullenmand leeg.