Over macOS Recovery

Met de hulpprogramma's van macOS Recovery kunt u een reservekopie van Time Machine terugzetten, macOS opnieuw installeren, online naar hulp zoeken, een harde schijf herstellen of wissen en meer.

macOS Recovery is onderdeel van het ingebouwde herstelsysteem van de Mac. U kunt de hulpprogramma's gebruiken om het systeem te herstellen in geval van bepaalde softwareproblemen, of om andere acties op de Mac uit te voeren.

Opstarten via macOS Recovery

Houd een van de volgende toetscombinaties ingedrukt meteen nadat u de Mac inschakelt of opnieuw opstart. Laat de toetsen los zodra u het Apple logo ziet.

• Command (⌘)-R
    Opstarten vanaf het ingebouwde (lokale) herstelsysteem van de Mac.
  • Option-Command-R
    Opstarten vanaf het herstelsysteem via internet (macOS Internet Recovery*).

Het opstarten is voltooid wanneer u het venster 'macOS-hulpprogramma's' ziet:

venster 'macOS-hulpprogramma's'

Als u macOS Recovery wilt stoppen, selecteert u 'Herstart' of 'Zet uit' in het Apple-menu ().

Als u wilt opstarten vanaf een eventuele andere opstartschijf, selecteert u 'Opstartschijf' in het Apple-menu. Vervolgens selecteert u een opstartschijf en drukt u op 'Herstart'.

De hulpprogramma's in macOS Recovery gebruiken

Nadat u de computer hebt opgestart met macOS Recovery (of macOS Internet Recovery), selecteert u een van de hulpprogramma's en klikt u op 'Ga door':

• Zet terug van Time Machine-reservekopie: herstel de Mac vanaf een externe harde schijf of Time Capsule met een Time Machine-reservekopie van uw Mac.
  • Installeer macOS opnieuw*: download en installeer macOS opnieuw op de opstartschijf.
  • Zoek hulpinformatie online:*: zoek met Safari op internet naar hulpinformatie voor uw Mac. Er zijn koppelingen beschikbaar naar de Apple Support-website. Plugins en extensies voor de browser zijn uitgeschakeld.
  • Schijfhulpprogramma: met Schijfhulpprogramma kunt u de opstartschijf of een andere harde schijf herstellen of wissen.

Verder zijn de volgende hulpprogramma's beschikbaar via het Hulpprogramma's-menu in de menubalk:

* Voor macOS Internet Recovery, macOS opnieuw installeren en Zoek hulpinformatie online is een internetverbinding vereist. Als u verbinding moet maken met een wifinetwerk, zet u de aanwijzer boven aan in het scherm en selecteert u een netwerk uit het Wifi-statusmenu . Nieuwere Mac-computers en sommige oudere Mac-computers proberen automatisch op te starten met macOS Internet Recovery als ze niet kunnen opstarten met macOS Recovery. Als dat gebeurt, worden eerst het geheugen en de opstartschijf van de computer getest voordat deze opstart.