Over OS X Recovery

Met de hulpprogramma's van OS X Recovery kunt u een reservekopie van Time Machine terugzetten, OS X opnieuw installeren, online naar hulp zoeken, een harde schijf herstellen of wissen en meer.

OS X Recovery is onderdeel van het ingebouwde herstelsysteem van de Mac. U kunt de hulpprogramma's gebruiken om het systeem te herstellen in geval van bepaalde softwareproblemen, of om andere acties op de Mac uit te voeren.

Opstarten met OS X Recovery

Als u wilt opstarten met OS X Recovery, houdt u Command (⌘)-R ingedrukt meteen nadat u de Mac inschakelt of herstart. Laat de toetsen los zodra u het Apple logo ziet. Als u niet met OS X Recovery kunt opstarten, kunt u Option-Command-R ingedrukt houden om op te starten met OS X Internet Recovery*.

Het opstarten is voltooid wanneer u het venster 'OS X-hulpprogramma's' ziet.

Venster 'OS X-hulpprogramma's'

Als u OS X-hulpprogramma's wilt stoppen, selecteert u 'Herstart' of 'Zet uit' in het Apple-menu (). Als u wilt opstarten vanaf een eventuele andere opstartschijf, selecteert u 'Opstartschijf' in het Apple-menu. Vervolgens selecteert u een opstartschijf en drukt u op 'Herstart'.

De hulpprogramma's in OS X Recovery gebruiken

Nadat u de computer hebt opgestart met OS X Recovery (of OS X Internet Recovery), selecteert u een van de hulpprogramma's en klikt u op 'Ga door':

• Zet terug van Time Machine-reservekopie: herstel de Mac vanaf een externe harde schijf of Time Capsule met een Time Machine-reservekopie van uw Mac.
  • Installeer OS X opnieuw:*: download OS X en installeer OS X opnieuw op de opstartschijf.OS X Recovery (Command-R) installeert de versie van OS X die als laatste op de Mac was geïnstalleerd. OS X Internet Recovery (Option-Command-R) installeert de versie die oorspronkelijk op de Mac was geïnstalleerd.
  • Zoek hulpinformatie online:*: zoek met Safari op internet naar hulpinformatie voor uw Mac. Er zijn koppelingen aanwezig naar de Apple Support-website. Plugins en extensies voor de browser zijn uitgeschakeld.
  • Schijfhulpprogramma: met Schijfhulpprogramma kunt u de opstartschijf of een andere harde schijf herstellen of wissen.

Verder zijn de volgende hulpprogramma's beschikbaar via het Hulpprogramma's-menu in de menubalk:

* Er is een internetverbinding nodig OS X Internet Recovery, 'Installeer OS X opnieuw' en 'Zoek hulpinformatie online'. Als u verbinding moet maken met een Wi-Fi-netwerk, zet u de aanwijzer boven aan in het scherm en selecteert u een netwerk uit het Wi-Fi-statusmenu . Nieuwere Mac-computers en sommige oudere Mac-computers proberen automatisch op te starten met OS X Internet Recovery als ze niet kunnen opstarten met OS X Recovery. Als dat gebeurt, worden eerst het geheugen en de opstartschijf van de computer getest voordat deze opstart.

Laatst gewijzigd op: