Over macOS Recovery

Met de hulpprogramma's van macOS Recovery kunt u een reservekopie van Time Machine terugzetten, macOS opnieuw installeren, online naar hulp zoeken, een harde schijf herstellen of wissen en meer.

macOS Recovery is onderdeel van het ingebouwde herstelsysteem van de Mac. U kunt opstarten met macOS Recovery en de hulpprogramma's gebruiken om het systeem te herstellen in geval van bepaalde softwareproblemen, of om andere acties op de Mac uit te voeren.

macOS Recovery gebruiken

1. Schakel de Mac in en houd nu meteen Command (⌘)-R ingedrukt.
  2. Laat de toetsen los zodra u een Apple logo, een ronddraaiende wereldbol of een ander opstartscherm ziet.
  3. Mogelijk wordt u gevraagd een wachtwoord in te voeren, bijvoorbeeld een firmwarewachtwoord of het wachtwoord van een gebruiker die beheerder is van deze Mac. Geef het gevraagde wachtwoord op om verder te gaan.Venster met vraag om wachtwoord
  4. Het opstarten is voltooid wanneer u het venster 'macOS-hulpprogramma's' ziet:
    venster 'macOS-hulpprogramma's'
  5. Nadat u de computer hebt opgestart met macOS Recovery, selecteert u een hulpprogramma en klikt u op 'Ga door':
  6. Als u macOS Recovery wilt stoppen, selecteert u 'Herstart' of 'Zet uit' in het Apple-menu . Als u eerst een andere opstartschijf wilt selecteren voordat u afsluit, kiest u in het Apple-menu de optie 'Opstartschijf'.

Als u niet kunt opstarten met macOS Recovery

Als uw Mac niet kan opstarten met het ingebouwde herstelsysteem, probeert de computer mogelijk automatisch op te starten met macOS Recovery via het internet. Wanneer dat het geval is, ziet u tijdens het opstarten een ronddraaiende wereldbol in plaats van een Apple logo.

Als u handmatig wilt opstarten met macOS Recovery via het internet, houdt u tijdens het opstarten de toetscombinaties Option-Command-R of Shift-Option-Command-R ingedrukt. Meer informatie over deze toetscombinaties.

Als uw Mac nog steeds niet kan opstarten met macOS Recovery, moet u mogelijk opstarten met een andere schijf of een ander volume, of gebruikmaken van een opstartbaar installatieprogramma.

Voor macOS Recovery, het hulpprogramma 'Installeer macOS opnieuw' en het hulpprogramma 'Zoek hulpinformatie online' is een internetverbinding vereist. Als u verbinding moet maken met een wifinetwerk, zet u de aanwijzer bovenaan in het scherm en selecteert u een netwerk uit het wifistatusmenu  in de menubalk.