Over macOS Recovery

Met de hulpprogramma's van macOS Recovery kunt u een reservekopie van Time Machine terugzetten, macOS opnieuw installeren, online naar hulp zoeken, een harde schijf herstellen of wissen en meer.

macOS Recovery is onderdeel van het ingebouwde herstelsysteem van de Mac. U kunt opstarten met macOS Recovery en de hulpprogramma's gebruiken om het systeem te herstellen in geval van bepaalde softwareproblemen, of om andere acties op de Mac uit te voeren.

macOS Recovery gebruiken

Houd Command-R ingedrukt op het toetsenbord meteen nadat u op de aan/uit-knop hebt gedrukt om de Mac aan te zetten of meteen nadat de Mac begint met opnieuw opstarten. Houd de toetsen ingedrukt totdat u het Apple logo of een ronddraaiende wereldbol ziet. Het opstarten is voltooid wanneer u het venster 'macOS-hulpprogramma's' ziet:

venster 'macOS-hulpprogramma's'

Nadat u de computer hebt opgestart met macOS Recovery, selecteert u een van de hulpprogramma's en klikt u op 'Ga door':

Verder zijn de volgende hulpprogramma's beschikbaar via het Hulpprogramma's-menu in de menubalk:

Als u macOS Recovery wilt stoppen, selecteert u 'Herstart' of 'Zet uit' in het Apple-menu (). Als u eerst een andere opstartschijf wilt selecteren voordat u afsluit, kiest u in het Apple-menu de optie 'Opstartschijf'.

Als u niet kunt opstarten met macOS Recovery

Nieuwere Mac-computers en sommige oudere Mac-computers proberen automatisch op te starten met macOS Recovery via internet als ze niet kunnen opstarten met het ingebouwde macOS Recovery-systeem. Als dit gebeurt, ziet u tijdens het opstarten een ronddraaiende wereldbol in plaats van het Apple logo. Als u handmatig wilt opstarten met macOS Recovery via internet, houdt u tijdens het opstarten de toetsen Option-Command-R ingedrukt.

Als u nog steeds niet kunt opstarten met macOS Recovery, en u een Mac hebt die wel volledig opstart, kunt u mogelijk een externe Mac-opstartschijf maken om daarvan op te starten.

Voor macOS Recovery, het hulpprogramma 'macOS opnieuw installeren' en het hulpprogramma 'Zoek hulpinformatie online' is een internetverbinding vereist. Als u verbinding moet maken met een wifinetwerk, zet u de aanwijzer boven in het scherm en selecteert u een netwerk uit het wifistatusmenu