Wat u moet doen voordat u een iPhone, iPad of iPod touch verkoopt of weggeeft

Volg deze stappen om uw persoonlijke gegevens te verwijderen van een apparaat, zelfs als u het apparaat niet meer hebt.

Als u het iOS-apparaat nog hebt

Voordat u het apparaat verkoopt of weggeeft, moet u uw persoonlijke gegevens verwijderen. Verwijder geen contacten, agenda's, herinneringen, documenten, fotostreams of andere iCloud-gegevens handmatig terwijl u met uw Apple ID bij iCloud bent ingelogd. Hierdoor verwijdert u namelijk de inhoud van de iCloud-servers en uw andere apparaten waarop u bij iCloud bent ingelogd.

Log uit bij iCloud op uw apparaat met iOS 10 voordat u uw apparaat wist.

Volg deze stappen:

1. Als u een Apple Watch met de iPhone hebt gekoppeld, koppelt u de Apple Watch los.
  2. Maak een reservekopie van het iOS-apparaat.
  3. Tik op Instellingen > iCloud. Scrol omlaag en tik op Log uit. Tik in iOS 7 of lager op Verwijder account.
  4. Tik opnieuw op Log uit, tik vervolgens op Verwijder van iPhone en voer het wachtwoord in.
  5. Ga terug naar Instellingen en tik op Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen. Als u 'Zoek mijn iPhone' hebt ingeschakeld, moet u wellicht uw Apple ID en wachtwoord invoeren.
  6. Voer de toegangscode van het apparaat of de toegangscode voor Beperkingen in als u hierom wordt gevraagd. Tik vervolgens op 'Wis [apparaat]'.
  7. Neem contact op met uw aanbieder voor hulp bij het overzetten van de service naar een nieuwe eigenaar. Als u het apparaat zonder simkaart gebruikt, kunt u contact met hen opnemen om de service over te zetten naar de nieuwe eigenaar.

Wanneer u uw iPhone, iPad of iPod touch wist, worden Zoek mijn iPhone en Activeringsslot uitgeschakeld.

Als u het iOS-apparaat niet meer hebt

Als de bovenstaande stappen niet zijn voltooid en u het apparaat niet meer hebt, gebruikt u deze stappen:

1. Vraag aan de nieuwe eigenaar alle inhoud en instellingen te wissen door de bovenstaande stappen uit te voeren.
  2. Als u iCloud en Zoek mijn iPhone gebruikt op het apparaat, logt u in bij iCloud.com of de Zoek mijn iPhone-app op een ander apparaat, selecteert u het apparaat en klikt u op 'Wis'. Nadat het apparaat is gewist, klikt u op Verwijder uit account.
  3. Als u geen enkele van de bovenstaande stappen kunt volgen, wijzigt u het wachtwoord van uw Apple ID. Hierdoor worden de persoonlijke gegevens op het oude apparaat niet verwijderd, maar voorkomt u wel dat de nieuwe eigenaar uw gegevens in iCloud verwijdert.
  4. Als u een telefoon van een andere fabrikant gaat gebruiken, maakt u de registratie bij iMessage ongedaan
  5. Als u Apple Pay gebruikt, kunt u uw creditcards of bankpassen op iCloud.com verwijderen. Kies 'Instellingen' om te zien welke apparaten Apple Pay gebruiken en klik vervolgens op het apparaat. Klik naast Apple Pay op 'Verwijder'.

Meer informatie

*Wanneer u op ‘Wis alle inhoud en instellingen’ tikt, wordt het apparaat volledig gewist. Alle creditcards of bankpassen die u voor Apple Pay hebt toegevoegd en alle foto’s, contacten, muziek of apps worden ook verwijderd. Hierdoor worden ook iCloud, iMessage, FaceTime, Game Center en andere voorzieningen uitgeschakeld. Uw materiaal wordt niet verwijderd uit iCloud wanneer u het apparaat wist.

Laatst gewijzigd op: