Wat u moet doen voordat u een iPhone, iPad of iPod touch verkoopt of weggeeft

Volg de onderstaande stappen om uw persoonlijke gegevens te verwijderen van een apparaat dat u weggeeft, zelfs als u het apparaat niet meer hebt.

Als u het iOS-apparaat nog hebt

Voordat u het apparaat verkoopt of weggeeft, moet u uw persoonlijke gegevens verwijderen.

Verwijder geen contacten, agenda's, herinneringen, documenten, fotostreams of andere iCloud-gegevens handmatig terwijl u bent ingelogd bij uw iCloud-account. Hierdoor verwijdert u immers de inhoud van de iCloud-servers en uw andere apparaten waarop u bij iCloud bent ingelogd.

Volg deze stappen:

1. Maak een reservekopie van het apparaat.
  2. Tik op Instellingen > iCloud. Scrol omlaag en tik op Log uit. Tik in iOS 7 of lager op Verwijder account.
  3. Tik opnieuw op Log uit, tik vervolgens op Verwijder van iPhone en voer het wachtwoord in.
  4. Ga terug naar Instellingen en tik op Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen*. In iOS 7 of hoger met Zoek mijn iPhone ingeschakeld hebt u uw Apple ID en wachtwoord nodig.
  5. Voer de toegangscode van het apparaat of de toegangscode voor Beperkingen in als u hierom wordt gevraagd. Tik daarna op Wis [apparaat].
  6. Neem contact op met uw aanbieder voor hulp bij het overzetten van de service naar een nieuwe eigenaar. Als u het apparaat zonder simkaart gebruikt, kunt u contact met hen opnemen om de service over te zetten naar de nieuwe eigenaar.

Als u het iOS-apparaat niet meer hebt

Als de bovenstaande stappen niet zijn voltooid en u het apparaat niet meer hebt, volgt u deze stappen:

1. Vraag de nieuwe eigenaar om alle inhoud en instellingen te wissen zoals hierboven beschreven.
  2. Als u iCloud en Zoek mijn iPhone op het apparaat gebruikt, logt u in bij icloud.com/find, selecteert u het apparaat en klikt u op Wis. Nadat het apparaat is gewist, klikt u op Verwijder uit account.
  3. Als u een van de bovenstaande stappen niet kunt volgen, wijzigt u het wachtwoord van uw Apple ID. Hierdoor worden de persoonlijke gegevens op uw oude apparaat niet verwijderd, maar u voorkomt wel dat de nieuwe eigenaar uw gegevens in iCloud verwijdert.
  4. Als u een telefoon van een andere fabrikant gaat gebruiken, maakt u de registratie bij iMessage ongedaan
  5. Als u Apple Pay gebruikt, kunt u uw creditcards of bankpassen op iCloud.com verwijderen: kies Instellingen om te zien welke apparaten Apple Pay gebruiken en klik vervolgens op het apparaat. Klik naast Apple Pay op Verwijder.

Meer informatie

*Wanneer u op Wis alle inhoud en instellingen tikt, wordt het apparaat volledig gewist. Alle creditcards of bankpassen die u voor Apple Pay hebt toegevoegd en alle foto’s, contacten, muziek of apps worden ook verwijderd. Hierdoor worden ook iCloud, iMessage, FaceTime, Game Center en andere voorzieningen uitgeschakeld. Wanneer u het apparaat wist, worden de gegevens ervan niet verwijderd in iCloud.

Laatst gewijzigd op: