Wat u moet doen voordat u uw iPhone, iPad of iPod touch verkoopt, weggeeft of inruilt

Voer deze stappen uit om gegevens over te zetten naar uw nieuwe apparaat. Verwijder vervolgens uw persoonlijke gegevens van uw oude apparaat.

Voordat u uw apparaat verkoopt, weggeeft of inruilt, moet u eerst gegevens overzetten naar uw nieuwe apparaat en vervolgens uw persoonlijke gegevens verwijderen van uw oude apparaat.

Verwijder geen contacten, agenda's, herinneringen, documenten, foto's of andere iCloud-gegevens handmatig terwijl u met uw Apple ID bij iCloud bent ingelogd. Hierdoor verwijdert u namelijk de inhoud van de iCloud-servers en uw andere apparaten waarop u bij iCloud bent ingelogd.

Als u uw iPhone, iPad of iPod touch nog hebt

Voer deze stappen uit om gegevens over te zetten naar uw nieuwe apparaat. Verwijder vervolgens uw persoonlijke gegevens van uw oude apparaat.

Gegevens overzetten naar uw nieuwe apparaat

Als u een nieuwe iPhone, iPad of iPod touch hebt en u iOS 11 of hoger gebruikt, kunt u 'Begin direct' gebruiken om gegevens automatisch over te zetten van het oude naar het nieuwe apparaat. Als u iOS 10 of lager gebruikt, kunt u iCloud, iTunes of de Finder gebruiken om gegevens over te zetten naar uw nieuwe apparaat.

Als u met uw nieuwe apparaat ook een ander telefoonnummer krijgt, moet u extra vertrouwde telefoonnummers toevoegen aan uw account, om ervoor te zorgen dat u de toegang niet verliest. Als u geen toegang meer hebt tot uw oude telefoonnummer, kunt u indien nodig een verificatiecode voor twee-factor-authenticatie aanmaken op uw oude apparaat.

Persoonlijke gegevens verwijderen van uw oude apparaat

1. Als u een Apple Watch met de iPhone hebt gekoppeld, koppelt u de Apple Watch los.
  2. Maak een reservekopie van het apparaat.
  3. Log uit bij iCloud en de iTunes Store en App Store.
    • Als u iOS 10.3 of hoger gebruikt, tikt u op 'Instellingen' > '[uw naam]'. Scrol omlaag en tik op 'Log uit'. Voer uw Apple ID-wachtwoord in en tik op 'Schakel uit'.
    • Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, tikt u op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Log uit'. Tik opnieuw op 'Log uit'. Tik vervolgens op 'Verwijder van [apparaat]' en voer het Apple ID-wachtwoord in. Ga dan naar 'Instellingen' > 'iTunes Store en App Store' > 'Apple ID' > 'Log uit'.
  4. Ga terug naar 'Instellingen' en tik op 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen'. Als u Zoek mijn [apparaat] hebt ingeschakeld, moet u wellicht uw Apple ID en wachtwoord invoeren. Bent u uw Apple ID of Apple ID-wachtwoord vergeten?
  5. Voer de toegangscode van het apparaat of de toegangscode voor Beperkingen in als u hierom wordt gevraagd. Tik vervolgens op 'Wis [apparaat]'.
  6. Als u een telefoon van een andere fabrikant gaat gebruiken, zegt u de registratie bij iMessage op.
  7. Neem contact op met uw aanbieder voor hulp bij het overzetten van de service naar een nieuwe eigenaar. Als u het apparaat zonder simkaart gebruikt, kunt u contact opnemen met de aanbieder om de service over te zetten naar de nieuwe eigenaar.
  8. Verwijder uw oude apparaat uit uw lijst met vertrouwde apparaten.

Wanneer u uw iPhone, iPad of iPod touch wist, worden Zoek mijn [apparaat] en het activeringsslot uitgeschakeld.

Als u uw iPhone, iPad of iPod touch niet meer hebt

Als de bovenstaande stappen niet zijn voltooid en u het apparaat niet meer hebt, voert u deze stappen uit:

1. Vraag aan de nieuwe eigenaar alle inhoud en instellingen te wissen door de bovenstaande stappen uit te voeren.
  2. Als u iCloud en Zoek mijn [apparaat] gebruikt op het apparaat, logt u in bij iCloud.com/find of de Zoek mijn-app op een ander apparaat, selecteert u het apparaat en klikt u op 'Wis'. Nadat het apparaat is gewist, klikt u op 'Verwijder uit account'.
  3. Als u geen enkele van de bovenstaande stappen kunt volgen, wijzigt u het wachtwoord van uw Apple ID. Hierdoor worden de persoonlijke gegevens op het oude apparaat niet verwijderd, maar voorkomt u wel dat de nieuwe eigenaar uw gegevens in iCloud verwijdert.
  4. Als u een telefoon van een andere fabrikant gaat gebruiken, zegt u de registratie bij iMessage op
  5. Als u Apple Pay gebruikt, kunt u uw creditcards of betaalkaarten verwijderen op iCloud.com. Kies 'Accountinstellingen' om te zien welke apparaten Apple Pay gebruiken en klik vervolgens op het apparaat. Klik naast 'Apple Pay' op 'Verwijder'.
  6. Verwijder uw oude apparaat uit uw lijst met vertrouwde apparaten.

Meer informatie

Wanneer u op 'Wis alle inhoud en instellingen' tikt, wordt het apparaat volledig gewist. Alle creditcards of betaalkaarten die u voor Apple Pay hebt toegevoegd en alle foto's, contacten, muziek of apps worden ook verwijderd. Hierdoor worden ook iCloud, iMessage, FaceTime, Game Center en andere voorzieningen uitgeschakeld. Wanneer u het apparaat wist, wordt uw materiaal niet verwijderd uit iCloud.