Wat u moet doen voordat u een iPhone, iPad of iPod touch verkoopt of weggeeft

Volg deze stappen om uw persoonlijke gegevens te verwijderen van een apparaat, zelfs als u het apparaat niet meer hebt.

Als u het iOS-apparaat nog hebt

Voordat u het apparaat verkoopt of weggeeft, moet u uw persoonlijke gegevens verwijderen. Verwijder geen contacten, agenda’s, herinneringen, documenten, fotostreams of andere iCloud-gegevens handmatig terwijl u met uw Apple ID bij iCloud bent ingelogd. Hierdoor verwijdert u immers de inhoud van de iCloud-servers en uw andere apparaten waarop u bij iCloud bent ingelogd.

Volg deze stappen:

1. Als u een Apple Watch met de iPhone hebt gekoppeld, koppelt u de Apple Watch los.
  2. Maak een reservekopie van het iOS-apparaat.
  3. Tik op Instellingen > iCloud. Scrol omlaag en tik op Log uit. Tik in iOS 7 of lager op Verwijder account.
  4. Tik opnieuw op Log uit, tik vervolgens op Verwijder van iPhone en voer het wachtwoord in.
  5. Ga terug naar Instellingen en tik op Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen. Als u Zoek mijn iPhone hebt ingeschakeld, moet u wellicht uw Apple ID en wachtwoord invoeren.
  6. Voer de toegangscode van het apparaat of de toegangscode voor Beperkingen in als u hierom wordt gevraagd. Tik vervolgens op Wis [apparaat].
  7. Neem contact op met uw aanbieder voor hulp bij het overzetten van de service naar een nieuwe eigenaar. Als u het apparaat zonder simkaart gebruikt, kunt u contact met hen opnemen om de service over te zetten naar de nieuwe eigenaar.

Als u het iOS-apparaat niet meer hebt

Als de bovenstaande stappen niet zijn voltooid en u het apparaat niet meer hebt, gebruikt u deze stappen:

1. Vraag aan de nieuwe eigenaar alle inhoud en instellingen te wissen door de bovenstaande stappen uit te voeren.
  2. Als u iCloud en Zoek mijn iPhone op het apparaat gebruikt, logt u in bij icloud.com/find, selecteert u het apparaat en klikt u op Wis. Nadat het apparaat is gewist, klikt u op Verwijder uit account.
  3. Als u geen enkel van de bovenstaande stappen kunt volgen, wijzigt u het wachtwoord van uw Apple ID. Hierdoor worden de persoonlijke gegevens op het oude apparaat niet verwijderd, maar voorkomt u wel dat de nieuwe eigenaar uw gegevens in iCloud verwijdert.
  4. Als u een telefoon van een andere fabrikant gaat gebruiken, maakt u de registratie bij iMessage ongedaan
  5. Als u Apple Pay gebruikt, kunt u uw creditcards of bankpassen op iCloud.com verwijderen. Kies Instellingen om te zien welke apparaten Apple Pay gebruiken en klik vervolgens op het apparaat. Klik naast Apple Pay op Verwijder.

Meer informatie

*Wanneer u op Wis alle inhoud en instellingen tikt, wordt het apparaat volledig gewist. Alle creditcards of bankpassen die u voor Apple Pay hebt toegevoegd en alle foto’s, contacten, muziek of apps worden ook verwijderd. Hierdoor worden ook iCloud, iMessage, FaceTime, Game Center en andere voorzieningen uitgeschakeld. Wanneer u het apparaat wist, worden de gegevens ervan niet verwijderd in iCloud.

Laatst gewijzigd op: