Onderdelen- en onderhoudsgeschiedenis van iPhone

Als de iPhone is gerepareerd, kun je de onderdelen- en servicegeschiedenis van het apparaat controleren om erachter te komen of bij de reparatie originele Apple onderdelen en kalibratieprocessen zijn gebruikt. Als je je iPhone verkoopt of weggeeft, kan de nieuwe eigenaar ook de reparatiegeschiedenis van het apparaat te weten komen.

De onderdelen- en servicegeschiedenis van je iPhone controleren

In iOS 15.2 en nieuwer kun je de onderdelen- en onderhoudsgeschiedenis van je iPhone controleren via 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info'.

Als je iPhone is gerepareerd, verschijnt het gedeelte over onderdelen en onderhoudsgeschiedenis in 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info'. De onderdelen worden weergegeven als gerepareerd met een origineel Apple onderdeel of een onbekend onderdeel. Je kunt ondanks deze berichten je iPhone nog wel gebruiken.

• Voor de iPhone XR, XS, XS Max en nieuwer, waaronder de iPhone SE (2e en 3e generatie), kun je controleren of de batterij is vervangen.

• Voor iPhone 11-modellen kun je controleren of de batterij of het beeldscherm is vervangen.

• Voor iPhone 12-modellen en nieuwer kun je controleren of het achterzijdesysteem, de TrueDepth-camera, de batterij, het beeldscherm of de camera's aan de achterzijde zijn vervangen.

alternatieve tekst

In versies van iOS die ouder zijn dan iOS 15.2, kun je alleen controleren of het vervangende onderdeel herkend is als een onbekend onderdeel.

Als een onderdeel vaker is gerepareerd, wordt alleen de meest recente reparatie vermeld.

De onderdelen en servicegeschiedenis van je iPhone is gekoppeld aan het serienummer. Als door de reparatie van je iPhone een nieuw serienummer is gegenereerd, zie je alleen de onderdelen- en onderhoudsgeschiedenis die is gekoppeld aan het nieuwe serienummer.

Informatie over de onderdelen- en onderhoudsgeschiedenis wordt door Apple verzameld en bewaard in de apparaatgegevens die worden bijgehouden voor je iPhone. Deze informatie wordt gebruikt voor veiligheidsanalyse, om te controleren of onderdelen correct zijn gekalibreerd, om de consument na de reparatie te beschermen en om toekomstige producten te verbeteren.

Meer informatie over originele Apple onderdelen

Originele Apple onderdelen zijn ontworpen, getest en gemaakt volgens de hoge kwaliteitsnormen van Apple, en voldoen aan strenge veiligheids- en prestatiespecificaties. Deze onderdelen worden afzonderlijk gekalibreerd met gegevens die tijdens de fabricage zijn geüpload en opgeslagen, zodat ze na een reparatie gemakkelijk kunnen worden gedownload. Dit proces zorgt ervoor dat onderdelen voldoen aan de verwachtingen op het gebied van prestaties, beveiliging, privacy en veiligheid.

Bepaalde componenten, zoals de TrueDepth-camera die Face ID mogelijk maakt, zijn ontworpen om je gevoelige gegevens, waaronder je financiële en gezondheidsgegevens, veilig en privé te houden. Uit voorzorg worden Face ID, Touch ID en andere functies die van cruciaal belang zijn voor veiligheid, beveiliging of privacy alleen ingeschakeld als uit het kalibratieproces blijkt dat er een origineel Apple onderdeel is gebruikt bij de reparatie.

Als het onderhoud is uitgevoerd met originele onderdelen en kalibratieprocessen van Apple, wordt 'Origineel Apple onderdeel' naast het onderdeel weergegeven. Als je iPhone na het onderhoud verbinding heeft gehad met internet, kun je op het onderdeel tikken voor meer informatie, waaronder de datum van het onderhoud.

alt text

Meer informatie over onbekende onderdelen

Een bericht Onbekend onderdeelOnbekend onderdeel 1 kan om verschillende redenen worden weergegeven, waaronder:

• Het onderdeel is vervangen door een niet-origineel onderdeel

• Het onderdeel is eerder al gebruikt of geïnstalleerd geweest in een andere iPhone1

• Het onderdeel werkt niet zoals verwacht

• De onderdeelkalibratie is niet voltooid

alternatieve tekst

Als er een onbekend onderdeel wordt gedetecteerd, wordt er een eenmalige melding weergegeven op de iPhone wanneer je deze na een reparatie de eerste keer ontgrendelt. De iPhone geeft daarnaast gedurende twee weken een melding weer in 'Instellingen'.

Voor beeldscherm en batterij geeft de melding 'Apple heeft de apparaatinformatie voor deze iPhone bijgewerkt' aan dat Apple de apparaatinformatie die voor deze iPhone wordt bijgehouden, heeft bijgewerkt voor veiligheidsanalyse en om toekomstige producten te verbeteren.

Als een probleem met een component de functionaliteit van het apparaat aanzienlijk beïnvloedt en hieraan aandacht moet worden besteed om het op te lossen, wordt op je iPhone eenmalig een melding weergegeven. Deze melding verschijnt de eerste keer dat je de iPhone ontgrendelt nadat het probleem is gedetecteerd. De melding blijft in de onderdelen- en servicegeschiedenis staan totdat je deze sluit.

alt text

Meer informatie over het bericht 'Probleem met Face ID gedetecteerd'

Meer informatie over de berichten 'Probleem met mobiel netwerk gedetecteerd', 'Probleem met Ultra Wideband gedetecteerd' en 'Probleem met Apple Pay gedetecteerd'

Het belang van onderhoud door getrainde technici die originele Apple onderdelen gebruiken

Wanneer je je iPhone moet repareren, kun je kiezen uit verschillende opties. Voor de meeste klanten is een bezoek aan een professionele reparatieprovider met gecertificeerde technici die originele Apple onderdelen gebruiken de beste manier om een veilig en betrouwbaar resultaat voor een reparatie te krijgen. Deze reparateurs zijn onder andere Apple, erkende Apple serviceproviders en onafhankelijke reparatieproviders die gebruikmaken van originele Apple onderdelen.2 Originele Apple onderdelen passen precies in het apparaat en bieden optimale prestaties, veiligheid en betrouwbaarheid. Reparaties die door Apple en erkende Apple serviceproviders worden uitgevoerd, worden gedekt door de garantie van Apple.

Afhankelijk van je locatie kun je, binnen of buiten de garantie, onderhoud aan je iPhone laten uitvoeren door naar een Apple Store of een erkende Apple serviceprovider te gaan, of je iPhone naar een Apple reparatiecentrum te sturen. Originele Apple onderdelen zijn ook beschikbaar voor reparaties buiten de garantie door onafhankelijke reparatieproviders of via Zelfservice-reparatie.3

Reparaties die worden uitgevoerd door niet-getrainde personen of waarbij niet-originele onderdelen worden gebruikt, kunnen de functionaliteit, veiligheid, beveiliging en privacy van het apparaat beïnvloeden.

Meer informatie

1. Een eerder gebruikt onderdeel werkt mogelijk in een andere iPhone, maar de prestaties en kwaliteit kunnen inconsistent zijn.

2. Onafhankelijke reparatieproviders hebben toegang tot originele Apple onderdelen, gereedschap, training, servicehandleidingen, diagnostische tests en informatiebronnen. Reparaties door onafhankelijke reparatieproviders vallen niet onder de garantie van Apple of AppleCare-abonnementen, maar worden mogelijk wel gedekt door de eigen garantie van de reparatieprovider.

3. Zelfservice-reparatie biedt toegang tot originele onderdelen, gereedschappen en reparatiehandleidingen van Apple, zodat klanten die ervaring hebben met complexe reparaties van elektronische apparaten hun eigen reparaties buiten de garantie kunnen uitvoeren. Zelfservice-reparatie is momenteel beschikbaar in bepaalde landen of regio's voor specifieke iPhone-modellen die in 2021 of later zijn geïntroduceerd. Als je reparatiehandleidingen wilt raadplegen en onderdelen voor in aanmerking komende modellen wilt bestellen, ga je naar de pagina Zelfservice-reparatie.