Pro-apps gebruiken met geoptimaliseerde opslag

Zorg dat de bestanden in uw project altijd beschikbaar zijn op uw Mac terwijl u geoptimaliseerde opslag gebruikt.

Sommige Pro-apps kunnen projecten aanmaken die gebruikmaken van bestanden die op allerlei plaatsen op de Mac worden bewaard. Als u een Pro-app gebruikt met geoptimaliseerde opslag voor iCloud Drive, kiest u uit de volgende opties om ervoor te zorgen dat uw projecten zich altijd op uw Mac bevinden en toegang hebben tot de bestanden.

Als u geoptimaliseerde opslag wilt blijven gebruiken

Als u geoptimaliseerde opslag wilt blijven gebruiken, zodat de Mac automatisch ruimte kan vrijmaken, bewaart u uw project buiten iCloud Drive. U kunt uw projectbestanden bijvoorbeeld bewaren in uw thuismap:

1. Kies in de menubalk van de Finder de optie 'Ga' > 'Thuismap'.

2. Maak in uw thuismap een map aan voor uw projecten en verplaats uw projecten naar deze map.

3. U kunt die map voor het gemak ook slepen naar de navigatiekolom van de Finder of naar het Dock.

Als u uw mappen Bureaublad en Documenten bewaart in iCloud Drive, moet u uw projecten buiten deze mappen bewaren.

Als u iCloud Drive wilt blijven gebruiken

Als u iCloud Drive wilt blijven gebruiken, zodat uw projectbestanden op al uw apparaten beschikbaar zijn, schakelt u 'Optimaliseer Mac-opslag' uit:

1. Kies het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.

2. Klik naast iCloud Drive op de knop 'Opties'.

3. Schakel 'Optimaliseer Mac-opslag' uit.

Opties voor iCloud Drive