Het LG UltraFine 5K-display gebruiken met uw Mac

Meer informatie over het LG UltraFine 5K-display en hoe u het gebruikt met uw Mac.

Als het beeldscherm met een Thunderbolt 3 (USB-C)-kabel en een USB-C-kabel is geleverd, dan hebt u het nieuwe LG UltraFine 5K-beeldscherm (Model 27MD5KLB), dat u kunt gebruiken met Mac-computers en de iPad Pro. U vindt het modelnummer op de doos of op de achterzijde van het beeldscherm wanneer de achterbehuizing is verwijderd.

No alt supplied for Image

Over het LG UltraFine 5K-display

Het 27-inch LG UltraFine 5K-display heeft een resolutie van 5120 x 2880, een brede kleurweergave (P3), een helderheid van 500 cd/m² en ingebouwde stereoluidsprekers, camera en microfoon. Dankzij de integratie met macOS kunt u het volume en de helderheid van het display aanpassen zonder dat daar fysieke knoppen op het display voor nodig zijn.

Wanneer u het display aansluit met de meegeleverde Thunderbolt 3-kabel, kunt u de MacBook Pro met Thunderbolt 3-poorten (USB-C) van stroom voorzien, met een laadvermogen tot 85 W. Het display heeft drie downstreampoorten (USB-C, 5 Gbps) waarmee u compatibele apparaten en accessoires kunt aansluiten en van stroom kunt voorzien.

Systeemvereisten en compatibele Mac-modellen

Het LG UltraFine 5K-display vereist een compatibele Mac met macOS Sierra 10.12.1 of hoger (macOS Sierra 10.12.2 of hoger wordt aanbevolen). Hieronder zijn compatibele Mac-modellen ingedeeld aan de hand van de ondersteunde resoluties.

5120 x 2880 bij 60 Hz

U kunt het LG UltraFine 5K-display gebruiken met deze Mac-modellen op volledige 5K-resolutie:

• iMac Pro-modellen die in 2017 zijn geïntroduceerd

• iMac-modellen die in 2017 of later zijn geïntroduceerd

• Mac mini-modellen die in 2018 zijn geïntroduceerd

• MacBook Pro-modellen die in 2016 of later zijn geïntroduceerd

• MacBook Air-modellen die in 2018 zijn geïntroduceerd

iMac Pro ondersteunt twee LG UltraFine 5K-displays geconfigureerd als een Dual-link SST met 5120 x 2880 10bpc bij 60 Hz. Meer informatie over hoe u meerdere beeldschermen aansluit op de iMac Pro.

Mac mini, MacBook Air en iMac ondersteunen één LG UltraFine 5K-display.

De MacBook Pro (15-inch) ondersteunt twee LG UltraFine 5K-displays bij volledige resolutie. Hiervoor moet u één display aansluiten op een Thunderbolt 3-poort (USB-C) aan de linkerkant van uw MacBook Pro en het andere op een Thunderbolt 3-poort (USB-C) aan de rechterkant:

No alt supplied for Image

3840 x 2160 bij 60 Hz

Met de Apple adapter voor Thunderbolt 3 (USB-C) naar Thunderbolt 2 en een Thunderbolt-kabel kunt u het LG UltraFine 5K-display gebruiken op 4K en lagere resoluties met deze Mac-modellen:

• Mac Pro-modellen die eind 2013 zijn geïntroduceerd*

• MacBook Pro-modellen die in 2014 en 2015 zijn geïntroduceerd

• iMac-modellen die eind 2014 en in 2015 zijn geïntroduceerd

• MacBook Air-modellen die in 2015 zijn geïntroduceerd

3200 x 1800 bij 60 Hz

U kunt het LG UltraFine 5K-display gebruiken bij een resolutie van 3200 x 1800 bij 60 Hz met dit Mac-model:

• Mac mini-modellen die in 2014 zijn geïntroduceerd*

* macOS 10.12.4 of hoger wordt aanbevolen.

Lees hoe u de resolutie van uw display aanpast.

Stroomvoorziening via USB-C

Het LG UltraFine 5K-display biedt maximaal 85 W vermogen via USB-C en kan een MacBook Pro, geïntroduceerd in 2016 of later, en een MacBook Air, geïntroduceerd in 2018, volledig van stroom voorzien met behulp van de meegeleverde Thunderbolt 3 (USB-C)-kabel.

Het display levert geen voeding aan de Mac wanneer u het aansluit via een Apple Thunderbolt 3 (USB-C)-naar-Thunderbolt 2-adapter. Als u deze adapter gebruikt, moet u de Mac tevens van stroom voorzien met behulp van de meegeleverde voeding.

Het LG UltraFine 5K-display levert 7,5 W aan elk van de drie downstreampoorten (USB-C, 5 Gbps). Om op Apple Lightning gebaseerde apparaten en accessoires, zoals iPhone, iPad, AirPods, Magic Keyboard, Magic Trackpad 2 en Magic Mouse 2 op te laden, kunt u de Apple USB-C-naar-Lightning-kabel gebruiken of een combinatie van de Apple USB-C-naar-USB-adapter en de Apple Lightning-naar-USB-kabel.

Als u problemen hebt met het aansluiten van het display

• Als u geen beeld ziet nadat u het LG UltraFine 5K-display hebt aangesloten op uw met Thunderbolt 3 uitgeruste Mac, controleert u of u de kabel gebruikt die bij het display is geleverd. Als u die niet hebt, kunt u een Thunderbolt 3-kabel gebruiken die 5 A stroom kan leveren.

• Het LG UltraFine 5K-display ondersteunt geen seriegeschakelde Thunderbolt 3-apparaten of -displays. De drie USB-C-poorten op het display bieden alleen extra connectiviteit voor USB 3-apparaten.

• Hulp bij videoproblemen als u nog steeds geen beeld krijgt wanneer u de juiste kabel gebruikt.

• U kunt de gebruikershandleiding voor het LG UltraFine 5K-display downloaden van de LG-supportpagina.

• Firmware-updates voor het LG UltraFine-display gaan via LG Screen Manager. U kunt de app zoeken in de Mac App Store en deze regelmatig uitvoeren om te controleren op firmware-updates en deze vervolgens te installeren.

• Als het LG UltraFine 5K-display niet inschakelt of als u geen beeld ziet nadat u de stappen in het bovenstaande artikel hebt gevolgd, neemt u contact op met LG om service te krijgen voor uw display.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.