Het LG UltraFine 5K-display gebruiken met je Mac of iPad - Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet langer bijgewerkt door Apple.

Lees hier meer over het LG UltraFine 5K-display en hoe je het gebruikt met je Mac of iPad.

Over het LG UltraFine 5K-display

Het LG UltraFine 5K-display heeft een resolutie van 5120 x 2880, brede kleurweergave (P3), een helderheid van 500 nits, ingebouwde stereoluidsprekers, een camera en een microfoon. Dankzij de integratie met macOS kun je het volume en de helderheid van het beeldscherm aanpassen zonder dat daar fysieke knoppen op het beeldscherm voor nodig zijn.

Je kunt de meegeleverde Thunderbolt 3 (USB-C)-kabel of USB-C-kabel gebruiken om je Mac of iPad aan te sluiten. Het beeldscherm heeft één Thunderbolt 3 (USB-C)-poort die tot 94 W laadvermogen levert aan je Mac-laptop of iPad, en drie USB-C-poorten die fungeren als downstream USB-C-poorten (tot 5 Gbps) om andere apparaten en accessoires aan te sluiten.

Systeemvereisten en compatibele Mac- en iPad-modellen

Het LG UltraFine 5K-display (model 27MD5KL-B) vereist een Mac met USB-C-poort of Thunderbolt 3 (USB-C)-poort en macOS Mojave 10.14.6 of nieuwer of een iPad met USB-C-poort en iOS 12.4 of nieuwer. Als je Mac Thunderbolt 2-poorten heeft, kun je een Thunderbolt 3-naar-Thunderbolt 2-adapter gebruiken om de Mac op het beeldscherm aan te sluiten.

5120 x 2880 bij 60 Hz

Je kunt het LG UltraFine 5K-display gebruiken met deze Mac- en iPad-modellen bij volledige 5K-resolutie:

Mac Studio biedt ondersteuning voor maximaal vier LG UltraFine 5K-displays.

MacBook Pro-modellen met de M1 Pro-chip bieden ondersteuning voor twee LG UltraFine 5K-displays. MacBook Pro-modellen met de M1 Max-chip bieden ondersteuning voor drie LG UltraFine 5K-displays.

15-inch en 16-inch MacBook Pro-modellen met Intel-processor bieden ondersteuning voor twee LG UltraFine 5K-displays. Als je twee LG UltraFine 5K-displays wilt gebruiken, moet je het ene display aansluiten op een Thunderbolt 3 (USB-C)-poort aan de linkerkant van je MacBook Pro en het andere op een Thunderbolt 3 (USB-C)-poort aan de rechterkant.

De 13-inch MacBook Pro, Mac mini, MacBook Air en iMac bieden ondersteuning voor één LG UltraFine 5K-display.

iMac Pro biedt ondersteuning voor twee LG UltraFine 5K-displays geconfigureerd als een Dual-link SST met 5120 x 2880 10bpc bij 60 Hz.

Mac Pro biedt ondersteuning voor maximaal zes LG UltraFine 5K-displays, afhankelijk van de geïnstalleerde grafische kaart. Lees hoe je meerdere beeldschermen aansluit op je Mac Pro (2019).

3840 x 2160 bij 60 Hz

Je kunt het LG UltraFine 5K-display gebruiken met een resolutie van 3840 x 2160 bij 60 Hz op deze apparaten:

3840 x 2160 bij 30 Hz

Je kunt het LG UltraFine 5K-display gebruiken bij een resolutie van 3840 x 2160 bij 30 Hz met deze iPad-modellen:

3840 x 1800 bij 60 Hz

Je kunt het LG UltraFine 5K-display gebruiken bij een resolutie van 3840 x 1800 bij 60 Hz met dit Mac-model:

• Mac mini geïntroduceerd in 2014, bij voorkeur met macOS 10.12.4 of nieuwer

Lees hoe je de resolutie van het beeldscherm aanpast.

Als je problemen hebt met het aansluiten van het beeldscherm

• Het LG UltraFine 5K-display biedt geen ondersteuning voor seriegeschakelde beeldschermen. De drie USB-C-poorten op het display bieden alleen extra connectiviteit voor USB 3-apparaten.

• Hulp bij videoproblemen als je beeldscherm niet wordt ingeschakeld bij gebruik van de juiste kabel.

• Als het LG UltraFine 5K-display niet wordt ingeschakeld nadat je de stappen in het bovenstaande artikel hebt gevolgd, neem je contact op met LG om service te krijgen voor je beeldscherm.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.