De Apple Pencil verbinden met je iPad

Lees hier hoe je je Apple Pencil koppelt.

Voordat je begint

Als je een Apple Pencil (1e generatie) koppelt met een iPad (10e generatie), moet je ervoor zorgen dat je de vereiste USB-C-naar-Apple Pencil-adapter en een compatibele kabel hebt, zoals de USB-C-oplaadkabel.

Je Apple Pencil (USB-C) koppelen

Werk je iPad bij naar iPadOS 17.1 of nieuwer. Schuif vervolgens het uiteinde van de Apple Pencil (USB-C) open en sluit een USB-C-kabel aan op de sleuf. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op je iPad.

new-apple-pencil-cap-open-to-charge

De Apple Pencil (2e generatie) met je iPad koppelen

Sluit de Apple Pencil aan op de magnetische connector aan de zijkant van je iPad, zoals hier te zien is:

ipados-17-ipad-pro-connect-apple-pencil

Je Apple Pencil (1e generatie) koppelen met je iPad (10e generatie)

Verwijder de dop en sluit de Apple Pencil en een USB-C-kabel aan op de USB-C-naar-Apple Pencil-adapter. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op je iPad.

Tik op de knop 'Koppel' als je deze ziet. Wacht tot je Apple Pencil is gekoppeld en haal deze vervolgens uit de USB-C-naar-Apple Pencil-adapter.

De Apple Pencil en iPad blijven gekoppeld totdat je de iPad herstart of de Apple Pencil koppelt met een andere iPad. Wanneer je de Apple Pencil weer wilt gebruiken, volg je dezelfde stappen om deze te koppelen met je iPad.

Je Apple Pencil (1e generatie) koppelen met je iPad (6e tot en met 9e generatie)

Verwijder de dop en sluit de Apple Pencil aan op de Lightning-connector van je iPad.

apple-pencil-crop-charging-with-cap

Tik op de knop 'Koppel' als je deze ziet.

Je Apple Pencil en iPad blijven gekoppeld totdat je de iPad herstart, de vliegtuigmodus inschakelt of de Apple Pencil koppelt met een andere iPad. Wanneer je de Apple Pencil weer wilt gebruiken, volg je dezelfde stappen om deze te koppelen met je iPad.

Als je je Apple Pencil niet kunt koppelen met je iPad

1. Je Apple Pencil koppelen met een iPad:

• Met Apple Pencil (2e generatie); Plaats je Apple Pencil op de magnetische connector aan de zijkant van je iPad bij de volumeknoppen.

• Met Apple Pencil (1e generatie) en iPad (6e tot en met 9e generatie): verwijder de dop en sluit de Apple Pencil aan op de Lightning-connector van de iPad.

• Met Apple Pencil (1e generatie) en iPad (10e generatie): verwijder de dop en sluit je Apple Pencil en een USB-C-kabel aan op de USB-C-naar-Appel Pencil-adapter. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op je iPad.

2. Herstart je iPad en probeer vervolgens opnieuw te koppelen.

3. Ga naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' en controleer of Bluetooth is ingeschakeld.

4. Zoek op hetzelfde scherm je Apple Pencil onder 'Mijn apparaten'. Als je deze vindt, tik je op 'Info' . Tik vervolgens op 'Vergeet dit apparaat'.

5. Sluit je Apple Pencil aan op je iPad en tik op de knop 'Koppel' wanneer deze na een paar seconden verschijnt.

6. Als de knop 'Koppel' niet wordt weergegeven, wacht je een minuut terwijl de Apple Pencil wordt opgeladen. Probeer de Apple Pencil vervolgens opnieuw aan te sluiten en wacht totdat je de knop 'Koppel' ziet.

7. Als je de knop 'Koppel' nog steeds niet ziet, neem je contact op met Apple Support.