Markeringen gebruiken op uw iPhone, iPad of iPod touch

Met iOS 12 zijn er nog meer markeringstools die u kunt gebruiken. U kunt uw schermafbeeldingen en foto's bewerken, de doorzichtigheid en dikte van lettertypen selecteren en zelfs handtekeningen toevoegen aan een pdf-bestand.

Apps en functies die Markeringen gebruiken

Hier vindt u enkele apps die u kunt gebruiken in combinatie met Markeringen en stappen om aan de slag te gaan:

Mail

1. Open 'Mail' en tik op  om een nieuw bericht te maken. Of beantwoord een bestaande e-mail.
  2. Tik op de e-mail en vervolgens op 'Voeg foto of video toe' of op 'Voeg bijlage toe'. Het kan zijn dat u op  moet tikken om door de verschillende opties heen te kunnen scrollen.
  3. Zoek de foto of pdf die u als bijlage wilt toevoegen en wilt markeren, en tik vervolgens op 'Kies'.
  4. Tik op de bijlage en vervolgens op 'Markeringen' . Tik op het plusteken om een handtekening, tekst en meer toe te voegen.
  5. Tik op 'Gereed' en verstuur uw e-mail.

Berichten

1. Open 'Berichten en tik op  om een nieuw gesprek te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Tik op  en selecteer een foto.
  3. Tik op de foto in het bericht en vervolgens op 'Markeringen'. Nu kunt u een schets toevoegen aan de foto of u kunt op het plusteken tikken voor meer markeringsopties.
  4. Tik op 'Bewaar' en vervolgens op 'Gereed'.
  5. Tik op  om het bericht te versturen.

Foto's

1. Ga naar 'Foto's' en selecteer de foto die u wilt gebruiken.
  2. Tik op 'Wijzig', tik op  en vervolgens op 'Markeringen' . Tik op het plusteken om tekst, vormen en meer toe te voegen.
  3. Tik op 'Gereed' en vervolgens opnieuw op 'Gereed'.

Tekenen met Markeringen

Eerst kiest u een markeringstool, bijvoorbeeld de pen , de markeerstift  of het potlood. Vervolgens selecteert u een kleur en begint u met tekenen. Tik opnieuw op dezelfde tool om de doorzichtigheid van de kleur te wijzigen of tik op een andere tool om de dikte te wijzigen. U kunt ook op  tikken om de kleurtinten te wijzigen.

Een tekening verplaatsen

Nadat u iets hebt getekend, kunt u dit verplaatsen. Tik op de  'lassofunctie, trek een cirkel om de tekening die u wilt verplaatsen en sleep deze naar de gewenste plek.

Een tekening wissen of ongedaan maken

Om een tekening opnieuw te maken, tikt u op  en wrijft u uw vinger over het gedeelte dat u wilt wissen. U kunt ook markeringen ongedaan maken met het herstelsymbool. Als u per ongeluk een markering ongedaan maakt, kunt u het apparaat schudden en op 'Opnieuw' tikken.

Tekst, handtekeningen, vergrootglas en vormen toevoegen

Tik op het plusteken om te kiezen uit andere functies in 'Markeringen':

Tik op de cirkel om een andere tekstkleur te kiezen en tik op symbool voor tekstaanpassingen om het lettertype, de grootte en de uitlijning van de tekst aan te passen.

Voeg snel handtekeningen toe aan een document of maak een handtekening.

Versleep de loep, gebruik de blauwe punt om de grootte van de loep aan te passen en gebruik de groene punt om de vergrotingsfactor groter of kleiner te maken.

Tik op een vorm om deze aan de schermafbeelding, foto of pdf toe te voegen. Sleep de vorm naar de gewenste plek en gebruik de blauwe punten om de grootte en vorm aan te passen. Gebruik de groene punten om de kromming van de pijl en het uiterlijk van de spraakballon aan te passen.

Meer doen met Markeringen