Apple Toegankelijkheid

Aan de slag met VoiceOver

VoiceOver is een schermlezer die is ingebouwd in macOS. VoiceOver leest hardop voor wat op het scherm staat en laat je de Mac aansturen met bewegingen, via een toetsenbord of met behulp van een brailleleesregel.

Het Welkom bij VoiceOver-venster met de knoppen 'Meer info', 'Gebruik VoiceOver' en 'Schakel VoiceOver uit' onderin.
In het paneel 'Stemmen' van VoiceOver-programma zie je steminstellingen voor Engels, Frans en Japans.

Aan de slag

Deze handleiding bevat informatie over het gebruik van VoiceOver op de Mac, en een handige lijst met VoiceOver-commando's. Verder leer je hoe je VoiceOver kunt aanpassen met VoiceOver-programma.