macOS High Sierra

VoiceOver-commando's toewijzen aan toetsen op het toetsenbord of toetsenblok

Je kunt VoiceOver-commando's toewijzen aan de toetsen van je toetsenbord of het numerieke toetsenblok (indien beschikbaar).

Om de standaardtoetstoewijzingen te gebruiken, schakel je de commando's in.

Opmerking: "VO" staat voor de speciale VoiceOver-toets.

1. Open VoiceOver-programma (druk op VO + F8 wanneer VoiceOver is ingeschakeld), klik op de categorie 'Commando's', klik op 'Numblok' of 'Toetsenbord' en schakel de commando's in.

2. Kies een speciale toets.

Een speciale toets is optioneel voor toetsen van het numerieke toetsenblok. Voor toetsenbordtoetsen moet je wel een speciale toets gebruiken.

3. Ga naar de tabel met commando's en blader naar beneden in de kolom met toetsen totdat je de naam hoort van de toets die je wilt aanpassen. Zie Werken met inhoudsgebieden en -groepen voor meer informatie over het werken met gebieden.

4. Klik in de kolom met commando's op het venstermenu met commando's, blader door de beschikbare commando's totdat je het gewenste commando hoort en druk op de Return-toets.

Gebruik het menu 'Aangepaste commando's' om scripts en takenreeksen van Automator toe te wijzen aan bewegingen.

In het venster van VoiceOver-programma is te zien hoe de categorie 'Commando's' in de navigatiekolom is geselecteerd en rechts het paneel 'Numblok' is geselecteerd. Boven in het paneel 'Numblok' is het aankruisvak 'Schakel Numblok-commando's in' ingeschakeld. 'Geen speciale toets' is geselecteerd in het venstermenu voor speciale toetsen. Onder het aankruisvak en het venstermenu zie je een tabel met twee kolommen: 'Numblok-toets' en 'Commando'. De tweede rij is geselecteerd. Er staat '2' in de kolom 'Numblok-toets' en 'Verplaats naar beneden' in de kolom 'Commando'. In een venstermenu onder 'Verplaats naar beneden' zie je commandocategorieën, zoals 'Algemeen'. Bij elke categorie staat een pijl waarmee je de commando's kunt weergeven die je aan de huidige Numblok-toets kunt toewijzen.

Als de functie voor Numblok-commando's is ingeschakeld, worden de commando's weergegeven in het Commando's-menu van VoiceOver.