Een FileVault-symbool op een MacBook Pro.

Persoonlijke veiligheid in een oogopslag

Deze gebruikershandleiding bevat informatie over persoonlijke veiligheid en is bedoeld voor iedereen die wordt geconfronteerd met digitaal misbruik of via technologie ongewenst wordt gevolgd of lastig wordt gevallen, of die zich hierover zorgen maakt. Zo kun je de digitale banden verbreken met mensen met wie je niet meer verbonden wilt zijn. Ook lees je welke functies voor persoonlijke veiligheid Apple apparaten standaard bieden.

Meer informatie over persoonlijke veiligheid en Apple apparaten

Een iPhone met het scherm van Veiligheidscontrole.

Veiligheidscontrole gebruiken

Lees hoe je met Veiligheidscontrole gemakkelijk kunt controleren en aanpassen welke gegevens je met specifieke personen en apps deelt.

Hoe Veiligheidscontrole op de iPhone je beschermt

De Kaarten-app op een iPhone, waarbij te zien is dat iemands locatie wordt gedeeld met vier andere personen.

Instellingen controleren en aanpassen

Meer informatie over hoe je kunt controleren en aanpassen wat je deelt en hoe je je apparaat beveiligt wanneer iemand anders er misschien toegang toe heeft gehad.

In actie komen

Een iPhone-scherm waarop twee-factor-authenticatie is ingeschakeld.

Je gegevens veilig houden

Meer informatie over de functies die zijn ingebouwd in Apple apparaten om je persoonlijke veiligheid en privacy te beschermen.

Meer informatie over privacy- en veiligheidshulpmiddelen en -methoden

Drie checklistsymbolen.

Alle checklists die je nodig hebt

Aan de hand van deze checklists stel je snel in wie toegang heeft tot welke gegevens.

Checklist toegang beperken

Checklist stoppen met delen

Checklist instellingen beheren voor het delen van locaties

Om in de gebruikershandleiding voor persoonlijke veiligheid te zoeken, selecteer je 'Inhoudsopgave' bovenaan de pagina of typ je een of meer woorden in het zoekveld. Je kunt de handleiding ook downloaden (indien beschikbaar).

Publicatiedatum: Februari 2024