De sjabloonkiezer met bovenin een rij met categorieën waarmee je de beschikbare sjablonen kunt filteren. Daaronder staan miniaturen van vooraf gedefinieerde sjablonen die per categorie zijn gerangschikt. Bovenin staat de categorie 'Recent' en daaronder 'Eenvoudig' en 'Persoonlijke financiën'. Boven elke categorie staat de knop 'Toon alles' (aan de rechterkant). De knop voor de taal en de regio bevindt zich in de rechterbovenhoek.

Beginnen met een sjabloon

Voor alle spreadsheets gebruik je een sjabloon (een model) als uitgangspunt. Vervang de diagrammen en gegevens in de sjabloon door je eigen gegevens en voeg nieuwe tabellen, formules en andere elementen toe.

Een spreadsheet aanmaken

Een spreadsheet met daarin een tabel met wandelroutes en de afstand van elke route. Het celtaakmenu is geopend met daarin opties voor het toevoegen van de huidige datum en tijd en voor het wijzigen van de formule in de geselecteerde cel.

Gegevens aan een tabel toevoegen

Voer zelf gegevens in of importeer ze uit een ander bestand. Je kunt ook een scala aan vooraf ingestelde formules, zoals de som of het gemiddelde, aan een cel toevoegen. Om je gegevens te rangschikken en trends te identificeren, kun je onder meer filters toevoegen, gegevens in categorieën groeperen en draaitabellen maken.

Tekst en getallen invoeren in tabellen

Een cirkeldiagram met percentages van gelopen routes. Ook het opmaakmenu is geopend met daarin verschillende diagramstijlen en opties voor het wijzigen van de reeks of diagramverwijzingen en voor het in- of uitschakelen van de diagramnaam.

Een diagram aanmaken

Je kunt je gegevens illustreren met een 2D-, 3D- of interactief diagram. Wanneer je de gegevens in de tabel wijzigt, wordt het diagram automatisch bijgewerkt.

Een diagram toevoegen

Een spreadsheet met wandelgegevens en boven in het scherm de namen van verschillende werkbladen. Links staat de knop voor een nieuw werkblad met ernaast tabs voor de werkbladen met hoogtemeters en trajecten.

Alles op orde met werkbladen

Orden de gegevens in je spreadsheet door verschillende werkbladen aan te maken voor elk type gegevens dat je wilt bijhouden, zoals je inkomsten en uitgaven. Tik vervolgens op een tab bovenaan de spreadsheet om naar het gewenste werkblad te gaan.

Werkbladen toevoegen

Het samenwerkingsmenu met daarin de namen van mensen die samen aan de spreadsheet werken.

In realtime samenwerken

Nodig anderen uit om samen met jou aan je spreadsheet te werken. Iedereen die is uitgenodigd, kan de wijzigingen van anderen meteen zien. Jij bepaalt echter wie de spreadsheet mag wijzigen en wie deze alleen kan bekijken.

Informatie over samenwerking

Deze handleiding helpt je op weg met Numbers 13.2 voor de iPhone. (Om te zien welke versie van Numbers je hebt, ga je in Instellingen  naar 'Numbers'.) Om in de gebruikershandleiding voor Numbers te zoeken, tik je op 'Inhoudsopgave' bovenaan de pagina of typ je een of meer woorden in het zoekveld.

Ga naar de website Support voor Numbers voor meer informatie.