Over eSIM op de iPhone

Lees hier wat een eSIM is, hoe u een eSIM op uw iPhone configureert en hoe u een fysieke simkaart overzet naar een eSIM.

Wat is een eSIM op de iPhone?

Een eSIM is een op industriestandaarden gebaseerde digitale simkaart waarmee u een mobiel abonnement van uw aanbieder kunt activeren zonder dat u een fysieke simkaart hoeft te gebruiken. Bij de iPhone kunt u acht of meer eSIM's installeren en twee mobiele telefoonnummers tegelijkertijd gebruiken.

Wat u nodig hebt

eSIM voor iPhone wordt niet aangeboden in het vasteland van China. In Hongkong en Macau bieden sommige iPhones ondersteuning voor eSIM. Lees hoe u dual-sim met twee nanosimkaarten gebruikt in het vasteland van China, Hongkong en Macau. Reizigers die het vasteland van China bezoeken en een eSIM willen gebruiken voor een prepaid data-abonnement, kunnen terecht bij een van de vele wereldwijde netwerkaanbieders

* iPhone 14-modellen met alleen eSIM kunt u zonder wifinetwerk activeren.

Een eSIM configureren op een iPhone

Het configureren van uw eSIM is zo eenvoudig als het inschakelen van uw nieuwe iPhone en het volgen van de instructies op het scherm.

U kunt uw eSIM activeren tijdens het configureren van uw iPhone als uw aanbieder eSIM Carrier Activation of eSIM Quick Transfer ondersteunt. Met eSIM Carrier Activation wijst uw aanbieder een eSIM toe aan uw iPhone bij de aankoop ervan. Met eSIM Quick Transfer zet u de simkaart van uw vorige iPhone over naar uw nieuwe iPhone zonder dat u contact hoeft op te nemen met uw aanbieder. Met beide methoden schakelt u uw iPhone in en volgt u de instructies om uw eSIM te activeren tijdens de configuratie.

U kunt deze opties ook later gebruiken om een eSIM toe te voegen of over te zetten. Neem als deze opties niet beschikbaar zijn contact op met uw aanbieder om uw eSIM te activeren met een QR-code of de iPhone-app van uw aanbieder.

Als u een iPhone 14-model hebt gekocht in de Verenigde Staten, wordt uw iPhone geactiveerd met een eSIM. Schakel uw iPhone in en volg de instructies om uw eSIM te activeren met eSIM Carrier Activation, eSIM Quick Transfer of een andere activeringsmethode.

eSIM Carrier Activation gebruiken op een iPhone

Sommige aanbieders en wereldwijde serviceproviders kunnen een nieuwe eSIM toewijzen aan uw iPhone, wat de configuratie eenvoudig maakt. Dit is vaak het geval wanneer u een aanbieder-gebonden iPhone koopt bij Apple in de Verenigde Staten of bij de aanbieder zelf en de gegevens van uw mobiele abonnement invoert. Als er een eSIM is toegewezen aan uw iPhone toen u deze kocht, schakelt u uw iPhone in en volgt u de instructies om uw eSIM te activeren.

Als u overstapt naar iPhone (bijvoorbeeld van een Android-telefoon), neemt u contact op met uw aanbieder om uw telefoonnummer over te zetten naar uw iPhone via eSIM Carrier Activation of door een QR-code van uw aanbieder te scannen.

Als u contact hebt opgenomen met uw aanbieder voor een eSIM na het configureren van uw iPhone en zij eSIM Carrier Activation configureren, volgt u deze stappen:

1. Als u de melding 'Mobiel abonnement kan worden geïnstalleerd' ziet, tikt u hierop.
  2. Tik in de Instellingen-app op 'Mobiel abonnement kan worden geïnstalleerd'.
  3. Tik onderaan het scherm op 'Ga door'.
  4. Bel een nummer op uw iPhone om te controleren of er verbinding met het mobiele netwerk is. Als u niet kunt bellen, neemt u contact op met uw aanbieder.
  5. Als het abonnement dat u hebt geactiveerd het abonnement op uw fysieke simkaart vervangt, verwijdert u uw fysieke simkaart. Herstart daarna uw iPhone.

eSIM Quick Transfer gebruiken op een iPhone

Sommige aanbieders ondersteunen het overzetten van simkaarten van uw vorige iPhone naar uw nieuwe iPhone zonder dat u daarvoor contact hoeft op te nemen met de aanbieder. U kunt uw huidige fysieke simkaart ook omzetten naar een eSIM.

Als u geen toegang hebt tot uw huidige iPhone, neemt u contact op met uw aanbieder om uw eSIM over te zetten.

Als u tijdens het configureren van uw iPhone wordt gevraagd om uw simkaart over te zetten, volgt u de instructies op het scherm om uw fysieke simkaart of eSIM over te zetten. Als u meer dan één simkaart moet overzetten naar uw nieuwe iPhone, volgt u de onderstaande stappen om uw andere simkaarten over te zetten.

Na de configuratie een fysieke simkaart of eSIM overzetten van uw vorige iPhone naar een eSIM op uw nieuwe iPhone

1. Ga op uw nieuwe iPhone naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' > 'Voeg mobiel abonnement toe'.
  2. Kies het mobiele abonnement dat u wilt overzetten van een ander apparaat. Als u geen overzicht met telefoonnummers ziet, tikt u op 'Zet over van een ander apparaat'. Dit vereist dat beide apparaaten iOS 16 of later gebruiken.
  3. Controleer de instructies op uw vorige iPhone om het overzetten te bevestigen. Tik op 'Zet over' om te bevestigen of voer de code in die op uw nieuwe iPhone wordt getoond als u om een verificatiecode wordt gevraagd.
  4. Wacht tot het mobiele abonnement is geactiveerd op uw nieuwe iPhone. Uw vorige simkaart wordt gedeactiveerd als het mobiele abonnement is geactiveerd op uw nieuwe iPhone.
  5. Als er op uw nieuwe iPhone een banner verschijnt met een melding om de configuratie van het mobiele abonnement van uw aanbieder te voltooien, tikt u daarop. U wordt doorgestuurd naar de webpagina van uw aanbieder om uw eSIM over te zetten. Als u hulp nodig hebt, neemt u contact op met uw aanbieder.

Een fysieke simkaart overzetten naar een eSIM op dezelfde iPhone

U kunt een fysieke simkaart overzetten naar een eSIM op dezelfde iPhone als uw aanbieder dit ondersteunt. Volg deze stappen:

1. Ga op de iPhone naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk'.
  2. Tik op 'Converteer naar eSIM'.
    Als u de optie 'Converteer naar eSIM' niet ziet, wordt dit niet ondersteund door uw aanbieder. Neem contact op met uw aanbieder om uw telefoonnummer over te zetten van uw fysieke simkaart naar een eSIM met behulp van eSIM Carrier Activation of door een QR-code te scannen.
  3. Tik op 'Converteer mobiel abonnement'.
  4. Tik op 'Converteer naar eSIM'.
  5. Wacht tot uw eSIM is geactiveerd. Uw vorige simkaart wordt gedeactiveerd wanneer het mobiele abonnement op uw iPhone wordt geactiveerd.
  6. Verwijder de fysieke simkaart uit uw iPhone. Herstart daarna uw iPhone.

Een QR-code scannen of de app van een aanbieder gebruiken

Als uw aanbieder eSIM Carrier Activation of eSIM Quick Transfer niet ondersteunt, kunt u in plaats daarvan een QR-code van uw aanbieder scannen.

Uw eSIM activeren tijdens het configureren van uw iPhone:

1. Tik in het scherm 'Configureer mobiel netwerk' op 'Gebruik QR-code'.
  2. Volg de instructies op het scherm.

Neem contact op met uw aanbieder voor een QR-code om uw eSIM te activeren na het configureren van uw iPhone. Voer vervolgens deze stappen uit:

1. Open de Camera-app en scan de QR-code.
  2. Als u de melding 'Mobiel abonnement gevonden' ziet, tikt u hierop.
  3. Tik onderaan het scherm op 'Ga door'.
  4. Tik op 'Voeg mobiel abonnement toe'.

Als u wordt gevraagd om een​ bevestigingscode in te voeren om de eSIM te activeren, voert u het nummer in dat uw aanbieder heeft verstrekt.

Als uw aanbieder het activeren van eSIM met behulp van een app ondersteunt, downloadt u de app van uw aanbieder uit de App Store en volgt u de instructies.

Indien nodig handmatig de informatie van de eSIM invoeren

1. Neem contact op met uw aanbieder voor de eSIM-gegevens die u moet invoeren.
  2. Ga naar 'Instellingen'.
  3. Tik op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data'.
  4. Tik op 'Voeg mobiel abonnement toe'.
  5. Tik op 'Voer info handmatig in' onderaan het scherm van uw iPhone.