e-sim gebruiken wanneer je internationaal reist met je iPhone

Lees meer over de opties en voordelen bij het gebruik van eSIM in het buitenland.

Meer informatie over de voordelen van reizen met e-sim

• e-sim is veiliger dan een fysieke simkaart, omdat deze niet kan worden verwijderd als je iPhone zoekraakt of wordt gestolen.

• Met e-sim hoef je geen fysieke simkaarten (die ook verloren kunnen gaan) te kopen, mee te nemen en te verwisselen, of te wachten tot ze per post aankomen.

• Je kunt twee e-sims tegelijkertijd actief hebben op ondersteunde iPhone-modellen. Dit kan bijvoorbeeld een e-sim voor je thuislocatie zijn en een andere e-sim voor de plaats die je bezoekt.

• Je kunt wisselen welke van je bewaarde e-sims actief zijn door je selecties te wijzigen in Instellingen. Dit kan handig zijn als je regelmatig naar dezelfde plaatsen reist.

Wat je nodig hebt

Meer informatie over e-sim op de iPhone

e-sim voor iPhone wordt niet aangeboden in het vasteland van China. In Hongkong en Macau bieden sommige iPhones ondersteuning voor e-sim. Lees hoe je dual-sim met twee nanosimkaarten gebruikt in het vasteland van China, Hongkong en Macau. Reizigers die het vasteland van China bezoeken en een e-sim willen gebruiken voor een prepaid data-abonnement, kunnen terecht bij een van de vele wereldwijde netwerkaanbieders.

Internationale roaming met je bestaande aanbieder

• Aanbieders kunnen internationale roaming voor bepaalde data-abonnementen aanbieden zonder extra kosten.

• Daarnaast biedt je aanbieder mogelijk betaalbare reispassen of abonnementen aan die je van tevoren kunt kopen en vervolgens kunt gebruiken op je bestemming.

• Internationale roaming met een e-sim werkt hetzelfde als roaming met een fysieke simkaart.

• Je aanbieder biedt misschien ook de mogelijkheid om je e-sim-abonnement digitaal te beheren en indien nodig meer data toe te voegen.

• Neem voor meer informatie contact op met je aanbieder.

Meer informatie over mobiele dataroamingopties voor reizen naar het buitenland

Een e-sim kopen bij een lokale aanbieder in het land of de regio waar je op bezoek bent

• Er zijn wereldwijd aanbieders die eSIM op iPhone ondersteunen.

• Als je iPhone is vergrendeld voor een aanbieder, kan deze alleen door die aanbieder worden gebruikt. Je kunt via die aanbieder meerdere e-sims en abonnementen toevoegen. Je kunt controleren of je iPhone ontgrendeld is via 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info'. Als je iPhone ontgrendeld is, wordt 'Geen simkaartbeperkingen' weergegeven naast 'Aanbiedervergrendeling'. Lees hoe je de iPhone ontgrendelt voor gebruik met een andere aanbieder.

• Veel aanbieders bieden prepaidopties die je kunt kopen op de websites of in de apps van de aanbieder voordat je aankomt, of persoonlijk, na aankomst, bij een kiosk van de aanbieder op de luchthaven, in de winkel van de aanbieder of op een andere locatie.

• Naast het kopen van een prepaid e-sim-abonnement, is een postpaid-account misschien handig als je van plan bent om voor langere tijd in het buitenland te zijn.

• Op je iPhone kun je acht of meer e-sims bewaren, die naar behoefte kunnen worden gebruikt. Op ondersteunde iPhone-modellen kun je twee e-sims tegelijk gebruiken. Je aanbieder brengt mogelijk kosten in rekening. Neem contact op met je aanbieder voor meer informatie.

Een prepaid e-sim voor data kopen bij een wereldwijde serviceprovider

• Veel wereldwijde serviceproviders bieden prepaid data-abonnementen aan. Met deze abonnementen kun je verbonden blijven in meer dan 190 landen en regio's wanneer je op reis bent. De abonnementen van aanbieders verschillen wat betreft de geboden hoeveelheid data en de duur. Je kunt ook een abonnement kopen voordat je op reis gaat.

• Apps die e-sim-data-abonnementen bieden zijn beschikbaar in de App Store op je iPhone.

• Terwijl je in het buitenland bent, kun je een e-sim met alleen data gebruiken als je secundaire lijn en twee actieve e-sim-abonnementen hebben op ondersteunde iPhone-modellen.

• De mogelijkheden op je primaire lijn blijven werken wanneer je een e-sim met alleen data toevoegt voor mobiele data. Je kunt bijvoorbeeld je primaire lijn voor je huis behouden en een e-sim-abonnement met alleen data configureren als je secundaire lijn tijdens het reizen.

• Je kunt je datalijn kiezen via 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' > 'Mobiele data'. Je kunt FaceTime, iMessage en andere apps blijven gebruiken om VoIP-gesprekken te voeren of berichten te verzenden terwijl je op reis bent.

• Je kunt dataroaming ook in- en uitschakelen op je eigen lijn via 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' > 'Mobiele data'. Je aanbieder brengt mogelijk kosten in rekening.

Als je een iPhone 14-model of nieuwer in de Verenigde Staten hebt gekocht, maar het gaat gebruiken terwijl je in een ander land of andere regio verblijft

* iPhone 14-modellen en nieuwer die alleen met e-sim werken, kunnen worden geactiveerd zonder wifinetwerk.