macOS-updates beheren met Mobile Device Management (MDM)

Als u de systeembeheerder voor uw organisatie bent, kunt u updates voor uw Mac-implementatie beheren.

macOS Big Sur en later bevat nieuwe manieren om macOS-updates te beheren met MDM, vervangt opties in eerdere macOS-versies en biedt nieuwe opties om beheerders meer controle te geven.

In macOS Catalina en eerder kunt u een aangepaste software-updateserver-URL configureren om te bepalen welke updates aan clients worden aangeboden. U kunt ook het commando softwareupdate gebruiken om specifieke updates te negeren. In macOS Big Sur en later worden deze methoden vervangen door MDM-beperkingen waarmee u updates tot 90 dagen kunt uitstellen.

U kunt softwareupdate --ignore nog wel gebruiken op macOS Catalina 10.15.7- of macOS Mojave 10.14.6-clients om installatie van macOS Big Sur of macOS Monterey te verhinderen, maar in macOS Big Sur is de optie --ignore niet langer beschikbaar.

Beheren wanneer updates beschikbaar zijn

Om uitstel van software-updates voor macOS te configureren via MDM, gebruikt u de payload Beperkingen. In macOS Big Sur en later kunt u ook updates van apps zoals Safari uitstellen. Standaard worden updates 30 dagen uitgesteld wanneer deze opties zijn ingeschakeld, en u kunt de update tot 90 dagen uitstellen. Uw macOS-clients ontvangen automatisch updates wanneer de vertraging verloopt. Meer informatie over het verlopen van de uitsteltermijn voor Apple updates is beschikbaar in de documentatie over het beheer van software-updates in Apple Device Deployment.

Installeer updates op aanvraag

Als u updates moet implementeren terwijl er een vertraging actief is, kunt u met MDM-opdrachten specifieke updates op aanvraag downloaden en installeren zonder de vertragingsinstellingen te wijzigen. macOS Big Sur voegt nieuwe opties toe om u nog meer controle te geven over installatie-acties.

U kunt met MDM-opdrachten macOS-clients updates op de achtergrond laten downloaden, eerder gedownloade updates installeren of een standaardinstructie verzenden waarmee de client de juiste actie kan uitvoeren op basis van de huidige status.

MDM-opdrachten kunnen clients met macOS Big Sur of later vertellen dat ze een update moeten downloaden en de gebruiker in de App Store op de hoogte stellen wanneer de update klaar is om te installeren, of de update downloaden en op een later tijdstip installeren. Als na een update het systeem opnieuw moet worden opgestart, kunt u met een opdracht een herstart van macOS forceren zonder tussenkomst van de gebruiker. macOS Monterey voegt een optie toe om te bepalen hoe vaak een apparaat een gebruiker vraagt de update installeren voordat deze wordt afgedwongen.

Als u een herstart forceert, kunnen er gegevens verloren gaan.

Klantinstellingen beheren

U kunt aanvullende macOS-clientinstellingen beheren met de payload Software-update. Hiermee kunt u bepalen of macOS-clients automatisch zoeken naar updates en deze installeren, of een client prereleasesoftware kan installeren enzovoort. Met deze payload kunt u ook clientopties instellen en voorkomen dat eindgebruikers uw instellingen wijzigen.

Raadpleeg de documentatie van uw MDM-provider voor meer informatie over het gebruik van de beschreven payload-instellingen of -opdrachten.