Het geluidsniveau van uw koptelefoon aanpassen op een iPhone of iPad

Versterk zachte geluiden en stem bepaalde frequenties af op uw luisterbehoeften met 'Aangepaste koptelefoon' in iOS en iPadOS 14.

Een paar EarPods en een iPhone met 'Configuratie van aangepast geluid', waarin wordt gevraagd welke audiosample beter klinkt.

'Aangepaste koptelefoon' werkt met de volgende koptelefoons:

• Apple EarPods (met 3,5 mm koptelefoonaansluiting of Lightning-connector)
  • AirPods (2e generatie)
  • AirPods Pro
  • Powerbeats
  • Powerbeats Pro
  • Beats Solo Pro

Als u automatische apparaatkeuze hebt ingeschakeld voor uw AirPods, worden uw instellingen voor aangepast geluid uitgewisseld tussen uw iPhone, iPad en gekoppelde Apple Watch (met watchOS 7), maar ze worden niet overgezet naar uw Mac.

'Aangepaste koptelefoon' configureren

1. Controleer of u de nieuwste versie van iOS of iPadOS hebt.
  2. Ga naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid' > 'Audio/Visueel' > 'Aangepaste koptelefoon'. Schakel 'Aangepaste koptelefoon' in.
  3. Kies hoe u uw instellingen voor aangepast geluid wilt toepassen:
    • Schakel 'Telefoon' in om deze instellingen toe te passen op telefoongesprekken, FaceTime-gesprekken en alle apps voor videogesprekken van derden.
    • Schakel 'Media' in om deze instellingen toe te passen op muziek, films, podcasts, audioboeken, Siri, voicemail en live luisteren.
  4. Pas de geluidsinstellingen van uw koptelefoon aan:

'Configuratie van aangepast geluid' gebruiken

1. Herstel alle huidige audioconfiguraties naar de standaardinstelling:
    • Ga naar 'Instellingen' > 'Muziek' > 'Equalizer' en tik op 'Uit' om de muziek-equalizer uit te schakelen.
    • Ga naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid' > 'Audio/Visueel' en pas de audiobalans aan met de schuifknop. Plaats de schuifknop voor de audiobalans in het midden.
  2. Sluit uw koptelefoon aan. Zorg ervoor dat u zich in een rustige omgeving bevindt.
  3. Ga naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid' > 'Audio/Visueel' > 'Aangepaste koptelefoon'. Tik op 'Configuratie van aangepast geluid'.
  4. Volg de instructies op het scherm. Als u klaar bent, tikt u op 'Gebruik aangepaste instellingen' om de op basis van uw keuzes voorgestelde instellingen toe te passen. U kunt op elk gewenst moment terugkeren naar de standaardinstellingen.

Uw audiogramgegevens van de Gezondheid-app gebruiken

Tik op 'Configuratie van aangepast geluid' en tik vervolgens op 'Gebruik audiogram' om uw audiogramgegevens van de Gezondheid-app te gebruiken om de geluidsinstellingen aan te passen.

Als u een vrijwel symmetrisch audiogram hebt, wordt voor 'Aangepaste koptelefoon' het gemiddelde van beide oren genomen om het linker- en rechteraudiokanaal op dat profiel af te stellen. Als u een asymmetrisch audiogram hebt, worden de linker- en rechteraudiokanalen afgesteld op het betere oor.

De geluidsinstellingen handmatig aanpassen

Vanuit het scherm voor de geluidsinstellingen van de koptelefoon kunt u de instellingen voor toon en versterking ook handmatig aanpassen. Tik op 'Speel voorbeeld af' om een audiosample met uw huidige instellingen te beluisteren. U kunt deze instellingen wijzigen terwijl u naar de audiosample luistert zodat u ze kunt vergelijken.

De balans van het audiovolume tussen het linker- en rechterkanaal aanpassen:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid' > 'Audio/Visueel'.
  2. Pas de audiobalans aan met de schuifknop.

Als u de transparantiemodus gebruikt op uw AirPods Pro, leest u hier hoe u de audiobalans tussen het linker- en rechterkanaal aanpast.

De transparantiemodus aanpassen op uw AirPods Pro

'Aangepaste koptelefoon' ondersteunt de transparantiemodus op AirPods Pro, waardoor zachte stemmen beter hoorbaar zijn en de geluiden uit uw omgeving worden afgestemd op uw luisterbehoeften. Meer informatie over de transparantiemodus en hoe u deze inschakelt.

Wanneer de transparantiemodus is ingeschakeld, kunnen de instellingen voor 'Aangepaste koptelefoon' veranderen hoe u uw eigen stem hoort of het geluidsniveau van uw omgeving verhogen. Mogelijk moet u deze instellingen aanpassen om de juiste configuratie te vinden die voor u het aangenaamst is. U kunt met een relatief zachte instelling beginnen door de schuifknop voor de toon of versterking aan te passen. Vervolgens verhoogt u de instellingen geleidelijk tot een niveau dat het beste werkt om de stemmen van mensen of het natuurlijke geluid in uw omgeving te horen.

De instellingen voor de transparantiemodus aanpassen:

1. Controleer of u de nieuwste versie van iOS of iPadOS hebt.
  2. Ga naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid' > 'Audio/Visueel' > 'Aangepaste koptelefoon'.
  3. Tik op 'Aangepaste transparantiemodus' om deze in te schakelen.

Om de balans van het audiovolume tussen het linker- en rechterkanaal aan te passen, sleept u de schuifknop voor de transparantiebalans naar links of naar rechts. U kunt de instellingen van de transparantiemodus ook aanpassen door op het symbool voor horen  te tikken in het bedieningspaneel.