De helderheid van het beeldscherm van de MacBook Pro wijzigen

Lees hier hoe u de helderheid van het beeldscherm aanpast of automatisch instelt.

Standaard past de Mac de helderheid van het scherm aan de huidige lichtomstandigheden aan met de ingebouwde omgevingslichtsensor.

De helderheid automatisch instellen

1. Ga naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Beeldschermen' en klik dan op 'Beeldscherm'.
  2. Selecteer 'Pas helderheid automatisch aan'.

De helderheid handmatig instellen

1. Ga naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Beeldschermen' en klik dan op 'Beeldscherm'.
  2. Sleep de helderheidschuifknop om de helderheid van het beeldscherm aan te passen.

In bepaalde omstandigheden met weinig licht, zoals binnenshuis, kan de standaardinstelling voor automatische helderheid op het beeldscherm de maximale helderheid beperken tot een niveau dat onder het absolute maximum ligt. Om de helderheid op het absolute maximumniveau in deze lichtomstandigheden in te stellen, schakelt u 'Pas helderheid automatisch aan' uit en stelt u vervolgens de helderheid in op het maximumniveau.

Als u automatische helderheid uitschakelt, moet u deze later weer inschakelen om gebruiksduur van batterij te verlengen.

Meer informatie

Lees meer over het wijzigen van de helderheid van het beeldscherm van de Mac.

Lees hoe u de verversingsfrequentie van het beeldscherm van de 16-inch MacBook Pro wijzigt.

Sommige functies, zoals True Tone en het wijzigen van de verversingsfrequentie, zijn alleen beschikbaar op bepaalde nieuwere Mac-modellen.