Upgraden naar OS X Yosemite

OS X Yosemite blijft beschikbaar voor Mac-computers die niet kunnen worden geüpgraded naar hogere versies van het Mac-besturingssysteem.

Compatibiliteit controleren

U kunt upgraden naar OS Yosemite als u een van de volgende Mac-modellen hebt. Uw Mac moet daarnaast beschikken over ten minste 2 GB geheugen en 8 GB beschikbare opslagruimte.

MacBook-modellen die in 2009 of later zijn geïntroduceerd, plus MacBook (13-inch, aluminium, eind 2008)
MacBook Air-modellen die eind 2008 of later zijn geïntroduceerd
MacBook Pro-modellen die medio 2007 of later zijn geïntroduceerd
Mac mini-modellen die begin 2009 of later zijn geïntroduceerd
iMac-modellen die medio 2007 of later zijn geïntroduceerd
Mac Pro-modellen die begin 2008 of later zijn geïntroduceerd
Xserve-modellen die begin 2009 zijn geïntroduceerd

Kies in het Apple-menu () de optie 'Over deze Mac' om het model van uw Mac, het geheugen, de opslagruimte en de macOS-versie te vinden. Als uw Mac niet compatibel is met OS X Yosemite, laat het installatieprogramma u dit weten.

Een reservekopie maken

Het is een goed idee om een reservekopie te maken van uw Mac voordat u een upgrade uitvoert. Dit is erg gemakkelijk met Time Machine en er zijn ook andere methodes beschikbaar om een reservekopie te maken. Lees hoe u een reservekopie van uw Mac maakt.

Verbinding maken

Het downloaden en installeren van OS X neemt wat tijd in beslag, dus zorg ervoor dat u een betrouwbare internetverbinding hebt. Als u een Mac-notebook gebruikt, sluit u deze aan op een stopcontact.

OS X Yosemite downloaden

Ga na of u een upgrade kunt uitvoeren naar macOS Catalina, de nieuwste versie van macOS, voor de beste beveiliging en de nieuwste functies.

Als u OS X Yosemite nog steeds nodig hebt, gebruikt u deze koppeling: OS X Yosemite downloaden. Er zal een bestand genaamd 'InstallMacOSX.dmg' worden gedownload naar uw Mac.

Het macOS-installatieprogramma installeren

Klik dubbel op het gedownloade bestand om een venster te openen waarin de inhoud wordt getoond. Klik dan dubbel op het bestand dat zich erbinnen bevindt, genaamd 'InstallMacOSX.pkg'.

Volg de instructies op het scherm, die u door de stappen leiden die nodig zijn voor het installeren.

De installatie starten

Nadat de installatie van het installatieprogramma is voltooid, opent u de map 'Programma's op uw Mac en vervolgens klikt u dubbel op het bestand genaamd 'Install OS X Yosemite'.

Klik op 'Ga door' en volg de instructies op het scherm. Mogelijk is het voor u handig om de installatie 's avonds te starten, zodat deze 's nachts kan worden voltooid, indien nodig.

Wachten totdat de installatie is voltooid

Wacht totdat de installatie is voltooid en zet uw Mac niet in de sluimerstand. Sluit ook de klep niet. Uw Mac kan diverse keren herstarten, een voortgangsbalk weergeven of een zwart scherm tonen tijdens de installatie van OS X en gerelateerde updates in de firmware van uw Mac.