Uw eSIM overzetten van uw vorige iPhone naar uw nieuwe iPhone

In iOS 13.1 kunt u de eSIM van uw iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR of nieuwere modellen overzetten naar uw nieuwe iPhone

In iOS 13.1 ondersteunen sommige aanbieders het overzetten van uw mobiele abonnement met 'Begin direct'. Neem contact op met uw aanbieder als u wilt weten of deze methode van overzetten wordt ondersteund.

Uw eSIM overzetten tijdens de configuratie

Als u tijdens de configuratie via 'Begin direct' wordt gevraagd of u uw mobiele abonnement wilt overzetten, voert u deze stappen uit om uw eSIM over te zetten:

1. Selecteer de nummers die u wilt overzetten naar uw nieuwe iPhone en tik op 'Ga door' onderaan de pagina. Als u nog niet weet of u uw abonnement wilt overzetten, kunt u dit altijd later doen nadat u uw iPhone hebt geconfigureerd.
  2. Volg de instructies op het scherm om de configuratie van uw apparaat te voltooien.
  3. Bel een nummer op uw nieuwe iPhone om te controleren of er verbinding met het mobiele netwerk is voordat u uw mobiele abonnement verwijdert van uw vorige iPhone. Neem contact op met uw aanbieder als u vragen hebt.

Zodra uw mobiele abonnement is geactiveerd op uw nieuwe iPhone, wordt het abonnement gedeactiveerd op uw vorige iPhone.

Uw eSIM overzetten na de configuratie

Om het overzetten van de eSIM te voltooien, moet u de procedure goedkeuren op uw vorige iPhone waarop uw abonnement actief is. Als u uw vorige iPhone niet meer in bezit hebt, moet u contact opnemen met uw aanbieder om uw mobiele abonnement over te zetten.

Als u uw apparaat al hebt geconfigureerd, voert u deze stappen uit om uw eSIM over te zetten:

1. Ga op uw nieuwe iPhone naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' en tik op 'Voeg mobiel abonnement toe'.
  2. Als uw eSIM-abonnement beschikbaar is, wordt het hier vermeld. Als u geen mobiel abonnement ziet, controleert u de inloggegevens en de instelling voor twee-factor-authenticatie van uw Apple ID. Daarna voert u deze stappen uit of neemt u contact op met uw aanbieder
  3. Tik op een beschikbaar mobiel abonnement en tik vervolgens onderaan het scherm op 'Voeg mobiel abonnement toe'.
  4. Er verschijnt een bericht op uw vorige iPhone met de vraag of u uw telefoonnummer wilt overzetten naar uw nieuwe telefoon. Tik op 'Zet over'. Zodra u op 'Zet over' tikt, is uw mobiele abonnement niet langer beschikbaar op uw vorige iPhone. Uw vorige iPhone moet in de buurt van uw nieuwe iPhone zijn om deze procedure te voltooien.
  5. Als u op uw nieuwe apparaat een melding ziet om de configuratie van het mobiele abonnement van uw aanbieder te voltooien, tikt u daarop.
  6. Tik op 'Ga door'. U wordt doorgestuurd naar de webpagina van uw aanbieder om uw eSIM over te zetten. Als u hulp nodig hebt, neemt u contact op met uw aanbieder.
  7. Bel een nummer op uw nieuwe iPhone om te controleren of er verbinding met het mobiele netwerk is voordat u uw mobiele abonnement verwijdert van uw vorige iPhone. Neem contact op met uw aanbieder als u vragen hebt.

Hulp krijgen