Mac Pro (2019): geheugenspecificaties

Lees hier meer over de soorten geheugen (RAM) die worden gebruikt voor Mac Pro (2019).

De Mac Pro heeft een 6-kanaals geheugencontroller met ondersteuning voor twaalf DIMM-sleuven waarin u maximaal 1,5 TB geheugen kunt installeren in de vorm van 2933 MHz DDR4 ECC DIMM's. Met het oog op de compatibiliteit raadt Apple u aan geheugen te gebruiken dat door Apple is goedgekeurd. U kunt door Apple goedgekeurd geheugen online aanschaffen in de Apple Store, of door een Apple Store of erkende Apple reseller te bezoeken.

Geheugenvereisten

Wanneer u het geheugen van uw Mac Pro uitbreidt, moet dit aan de volgende vereisten voldoen:

• 2933 MHz DDR4 DIMM van volledige lengte. Het wordt niet aanbevolen om geheugen met verschillende snelheden te combineren.

• Error-correcting code (ECC)

• DIMM's van 8 GB, 16 GB, 32 GB, 64 GB of 128 GB

• Registered (R-DIMM) of load-reduced DIMM (LR-DIMM). Combineer geen R-DIMM's en LR-DIMM's met elkaar.

• 288-pins

• Plaats in alle sleuven geheugenmodules met dezelfde grootte om de beste prestaties te verkrijgen.

• DIMM's met koelelementen worden niet ondersteund en kunnen het DIMM-mechanisme beschadigen.

De Mac Pro ondersteunt zowel R-DIMM's als LR-DIMM's, maar u kunt deze soorten geheugen niet met elkaar combineren. Als u R-DIMM's en LR-DIMM's combineert, geeft het statusindicatielampje een geheugenfout aan wanneer u uw computer inschakelt.

Modelspecificaties

Mac Pro-model

Maximale hoeveelheid RAM

Snelheid

Type

8 cores

768 GB

2666 MHz DDR4 ECC

LR-DIMM of R-DIMM

12 cores

768 GB

2933 MHz DDR4 ECC

LR-DIMM of R-DIMM

16 cores

768 GB

2933 MHz DDR4 ECC

LR-DIMM of R-DIMM

24 cores

1,5 TB

2933 MHz DDR4 ECC

LR-DIMM of R-DIMM

28 cores

1,5 TB

2933 MHz DDR4 ECC

LR-DIMM of R-DIMM

De door Apple geconfigureerde Mac Pro's bevatten de volgende soorten DIMM's:

• R-DIMM's voor configuraties tot 192 GB (6 x 32 GB).

• LR-DIMM's voor configuraties van 384 GB (6 x 64 GB) of meer.

Al het geheugen dat in uw Mac Pro wordt geleverd, is 2933 Mhz. Mac Pro-modellen met 8-core processors laten het geheugen op 2666 MHz werken.

Meer informatie

Lees hoe u geheugen in uw Mac Pro (2019) installeert en verwijdert