Uw aankopen in de App Store en de iTunes Store direct bij uw financiële instelling bekijken

U kunt mogelijk meer details over uw recente aankopen zien wanneer u uw transacties bekijkt via de website of de mobiele app van uw financiële instelling.

Wanneer u inlogt bij de website of de mobiele app van uw financiële instelling en u uw recente aankopen in de App Store, iTunes Store en Apple Books of uitgaven voor Apple Music of iCloud-diensten bekijkt, is er mogelijk een optie (bijvoorbeeld 'Bekijk factuur') waarmee u meer informatie over uw transacties kunt bekijken.

Als u die optie kiest, geeft Apple details weer over de gekochte artikelen. Apple laat u ook via e-mail weten dat de informatie is weergegeven via de website of mobiele app van de financiële instelling.

Deze service is bedoeld om u uitgebreidere informatie over uw aankopen te laten zien dan u normaliter ziet op uw afschrift. Deze functie is niet beschikbaar voor alle financiële instellingen.

Wie kan gedetailleerde gegevens over uw aankopen zien?

Als u de rekeninghouder bent, geeft Apple de details van de aankoop uitsluitend aan u weer en uitsluitend wanneer u bent ingelogd bij uw rekening. Deze service geeft uw financiële instelling geen toegang tot uw Apple ID of gedetailleerde aankoopgegevens.

Als u aankopen doet met de betaalmethode of creditcard van iemand anders, kan de eigenaar van die rekening uw aankopen zien. Als u bijvoorbeeld lid bent van een 'Delen met gezin'-groep en uw aankopen in rekening worden gebracht op de betaalrekening van het gezinshoofd, is het mogelijk dat het gezinshoofd de details van uw aankoop heeft bekeken.

Het kan enige tijd duren voordat de aankoopdetails te zien zijn nadat een transactie op uw afschrift is verschenen. U kunt uw aankoopgeschiedenis in de App Store of de iTunes Store bekijken wanneer u wilt.

Hulp krijgen

Als u een e-mail ontvangt waarin staat dat uw aankoopdetails zijn bekeken, maar u of iemand die bevoegd is om uw aankopen te bekijken, geen gebruik heeft gemaakt van de website of de mobiele app van uw financiële instelling, moet u onmiddellijk contact opnemen met uw financiële instelling.

Lees wat u moet doen als u een aankoop ziet die u niet herkent.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.