Uw aankoopgeschiedenis in de App Store of iTunes Store bekijken

Bekijk een lijst met de apps, nummers, films, tv-programma's, boeken of andere artikelen die u hebt gekocht met uw Apple ID.

iPhone met de aankoopgeschiedenis, inclusief een nummer, een film en een Apple Music-abonnement.

In uw aankoopgeschiedenis kunt u het volgende doen:

• Een complete lijst van uw aankopen in de App Store en iTunes Store bekijken.
  • Een terugbetaling aanvragen.
  • Een probleem met een app of een ander item melden.
  • De datum bekijken waarop u een item hebt gekocht of de datum bekijken waarop een bestelling in rekening is gebracht.
  • Bekijken welke betaalmethode er voor een item is gebruikt.
  • Een factuur opnieuw naar uzelf versturen via e-mail.

Om uw aankoopgeschiedenis te bekijken, tikt of klikt u op de volgende knop:

Knop 'Bekijk uw aankoopgeschiedenis'

Als uw aankoopgeschiedenis niet verschijnt wanneer u op de knop tikt of klikt, volgt u de onderstaande stappen.

Als u een abonnement wilt opzeggen of een aankoop opnieuw wilt downloaden, hoeft u uw aankoopgeschiedenis niet te bekijken.
Een abonnement wijzigen of opzeggen >
Apps, muziek, films, en meer opnieuw downloaden >

iPhone met 'Aankoopgeschiedenis' op de pagina 'Accountinstellingen' in de Instellingen-app.

Uw aankoopgeschiedenis bekijken op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open Instellingen.
  2. Tik op uw naam en tik vervolgens op 'iTunes Store en App Store'.
  3. Tik op uw Apple ID en tik vervolgens op 'Toon Apple ID'. Mogelijk wordt u gevraagd om in te loggen.
  4. Scrol naar 'Aankoopgeschiedenis' en tik erop. Als u aankopen wilt bekijken die u meer dan 90 dagen geleden hebt gedaan, tikt u op 'Afgelopen 90 dagen' en selecteert u een datumbereik.
  5. Zoek het item en tik vervolgens op 'Totaal gefactureerd'.
  6. Vanaf hier kunt u de volgende dingen doen:
  • Om een terugbetaling aan te vragen of een probleem met het item te melden, tikt u op het item, tikt u vervolgens op 'Meld een probleem' en beschrijft u het probleem.
  • Om de datum te zien waarop u het item gekocht hebt en het apparaat dat u hebt gebruikt om het te kopen, tikt u op het item.
  • Om uzelf een nieuwe e-mailfactuur te sturen, tikt u op 'Verstuur opnieuw'. U kunt geen factuur versturen voor een gratis item.

Lees wat u moet doen als u het item waarnaar u zoekt niet ziet of als u onverwachte kosten ziet.

Uw aankoopgeschiedenis bekijken op een computer

1. Open de Muziek-app of iTunes. Kies 'Account' en klik vervolgens op 'Toon mijn account' in de menubalk bovenaan het scherm.
  2. Scrol omlaag op de pagina 'Accountinformatie' naar 'Aankoopgeschiedenis'. Klik naast 'Meest recente aankoop' op 'Alles bekijken'.
    Mac met de koppeling naar de aankoopgeschiedenis in de Muziek-app.
  3. Zoek het item. Het kan even duren voordat de aankoopgeschiedenis verschijnt. Als u aankopen wilt bekijken die u meer dan 90 dagen geleden hebt gedaan, klikt u op 'Afgelopen 90 dagen' en selecteert u een datumbereik.
  4. Vanaf hier kunt u de volgende dingen doen:
  • Om een terugbetaling aan te vragen of een probleem met het item te melden, klikt u op 'Meer', klikt u vervolgens op 'Meld een probleem' en beschrijft u het probleem.
  • Om uzelf een nieuwe e-mailfactuur te sturen, klikt u op het bestelnummer en klikt u vervolgens op 'Verstuur opnieuw'. U kunt geen factuur versturen voor een gratis item.
  • Om te zien welk apparaat u hebt gebruikt om het item aan te schaffen, klikt u op 'Meer'.

Lees wat u moet doen als u het item waarnaar u zoekt niet ziet of als u onverwachte kosten ziet.

Recente aankopen op een apparaat bekijken

1. Ga naar reportaproblem.apple.com.
  2. Log in met uw Apple ID en wachtwoord.
  3. Vanaf hier kunt u de volgende dingen doen:

Problemen melden of een terugbetaling aanvragen

iPhone met reportaproblem.com, waar recente aankopen worden getoond, inclusief muziek en films.

Om een terugbetaling aan te vragen of een probleem met een item te melden, zoekt u het item en tikt of klikt u vervolgens op 'Meld' of 'Meld een probleem'.

Als u wilt zien welke kosten in rekening zijn gebracht voor Apple Music, Apple News+ of iCloud-opslag, of als u de kosten van oudere aankopen wilt bekijken, kunt u uw aankoopgeschiedenis raadplegen via Instellingen of de App Store.

Facturen bekijken

iPhone met reportaproblem.com, waar facturen van recente aankopen worden getoond.

Om facturen van uw recente aankopen te bekijken, gaat u naar het tabblad 'Facturen'. Als u niet zeker weet waarvoor de kosten waren, maar u het exacte bedrag weet, zoekt u op het bedrag. Om kosten voor oudere aankopen te zien, bekijkt u uw aankoopgeschiedenis in Instellingen of de App Store.

Om uzelf een nieuw e-mailfactuur te sturen, zoekt u het item en tikt of klikt u vervolgens op 'Factuur'. Onderaan de factuur tikt of klikt u op 'Druk af' of 'Verstuur'. U kunt geen factuur versturen voor een gratis item.

Als u een item niet kunt vinden in uw aankoopgeschiedenis

Als u het item waarnaar u zoekt niet kunt vinden, probeert u de volgende dingen voordat u contact opneemt met Apple.

Uitzoeken of een gezinslid het item heeft gekocht

Als u 'Delen met gezin' gebruikt, geeft uw aankoopgeschiedenis aankopen weer die u hebt gedaan met uw Apple ID. U ziet echter niet wat andere gezinsleden hebben gekocht. Om te zien wat andere gezinsleden hebben gekocht, moet u met hun Apple ID inloggen.

Als u wilt controleren wat uw kinderen kopen, gebruikt u 'Vraag om te kopen' of 'Beperkingen'.

'Vraag om te kopen' inschakelen.

Beperkingen gebruiken op een iPhone, iPad of iPod touch.

Controleren of u het item met een andere Apple ID hebt gekocht

Als u het een item niet ziet in uw aankoopgeschiedenis, was u mogelijk met een andere Apple ID ingelogd toen u de aankoop deed. Log in met die Apple ID en controleer of de aankopen bij die account in rekening zijn gebracht.

Log in met uw Apple ID.

Als u de aankoop nog steeds niet kunt vinden, neemt u contact op met Apple Support.

Als u aankopen ziet die u niet herkent of onverwachte kosten ziet

Meer informatie

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen. Meer informatie over wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.