Uw aankoopgeschiedenis in de App Store of iTunes Store bekijken

Bekijk een lijst met de apps, nummers, films, tv-programma's, boeken of andere artikelen die u hebt gekocht met uw Apple ID.

Wanneer u materiaal hebt gekocht in de App Store, iTunes Store, of andere digitale aankopen hebt gedaan met uw Apple ID, kunt u deze aankopen opnieuw downloaden op elk compatibel apparaat. Als u een volledige lijst van uw aankopen wilt bekijken in chronologische volgorde, kunt u uw aankoopgeschiedenis raadplegen. In uw aankoopgeschiedenis kunt u het volgende doen:

• Bekijken wanneer een bestelling in rekening is gebracht op uw account.
  • Zien op welke datum een aankoop is gedaan.
  • E-mailfacturen opnieuw versturen.
  • Melding maken van een probleem met aangeschaft materiaal.

Volg de aanwijzingen hieronder als u momenteel niet bent ingelogd met dezelfde Apple ID die u gebruikt om aankopen te doen in de App Store en iTunes Store, als u een ander apparaat gebruikt of als u een aankoop niet ziet.

In deze lijst staan mogelijk ook betalingen voor abonnementen, maar u kunt uw abonnementen niet vanuit de aankoopgeschiedenis beheren. Lees hier hoe u abonnementen bekijkt of opzegt.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iTunes en App Store'.
  2. Tik op uw Apple ID en tik vervolgens op 'Toon Apple ID'. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
    Als u 'Delen met gezin' gebruikt, ziet u in uw aankoopgeschiedenis wat u hebt gekocht met uw Apple ID. U ziet echter niet wat andere gezinsleden hebben aangeschaft. Om te zien wat andere gezinsleden hebben aangeschaft, moet u met hun Apple ID inloggen.
  3. Veeg omhoog naar 'Aankoopgeschiedenis' en tik erop.

Aankopen worden geordend op de datum waarop ze in rekening zijn gebracht via de betaalmethode die u hebt ingesteld. U ziet wellicht de sectie 'In behandeling' boven aan uw geschiedenis. Deze artikelen zijn nog niet in rekening gebracht. Standaard worden alleen de afgelopen 90 dagen in uw aankoopgeschiedenis weergegeven. Om het bereik te veranderen, tikt u op 'Afgelopen 90 dagen' boven aan het scherm. Selecteer daarna het bereik dat u wilt bekijken.

Tik op de > rechts van het totaalbedrag om de informatie over een factuur te bekijken, waaronder de factuurdatum en de bestellings-ID. Als het totaalbedrag hoger was dan nul, kunt u op 'Stuur opnieuw' tikken onder aan het scherm met factuurgegevens. U ontvangt dan een nieuwe factuur per e-mail.

Om de datum te zien waarop u het artikel hebt gekocht of hebt gedownload, tikt u op het artikel in de factuur. Deze datum en het apparaat waarmee u het hebt gekocht kunnen namelijk verschillen van de datum waarop en het apparaat waarmee het artikel is gekocht. Als u hulp nodig hebt bij de factuur voor een enkel artikel in uw aankoopgeschiedenis, zoals een dubbele aankoop, of een aankoop die u per ongeluk hebt gedaan, tikt u op 'Meld een probleem'.

Als u steeds terugkomende facturen ziet, leest u hier hoe u abonnementen kunt wijzigen of annuleren.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
    Als u 'Delen met gezin' gebruikt, ziet u in uw aankoopgeschiedenis wat u hebt gekocht met uw Apple ID. U ziet echter niet wat andere gezinsleden hebben aangeschaft. Om te zien wat andere gezinsleden hebben aangeschaft, moet u met hun Apple ID inloggen.
  2. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
  3. Log in met uw Apple ID en klik vervolgens op 'Toon account'.
  4. Scrol omlaag op de pagina 'Accountinformatie' naar 'Aankoopgeschiedenis'. Klik rechts van 'Meest recente aankoop' op 'Alles bekijken'. Het kan even duren voordat de aankoopgeschiedenis verschijnt.

Aankopen worden geordend op de datum waarop ze in rekening zijn gebracht via de betaalmethode die u hebt ingesteld. U ziet wellicht de sectie 'In behandeling' boven aan uw geschiedenis. Deze artikelen zijn nog niet in rekening gebracht. Standaard worden alleen de afgelopen 90 dagen in uw aankoopgeschiedenis weergegeven. Om het bereik te veranderen, klikt u op 'Afgelopen 90 dagen' boven aan het scherm. Selecteer daarna het bereik dat u wilt bekijken.

Klik op de bestellings-ID rechts van de besteldatum om de informatie over een factuur te bekijken, waaronder de datum waarop het artikel in rekening is gebracht. Als het totaalbedrag hoger was dan nul, kunt u op 'Stuur opnieuw' tikken onder aan het scherm met factuurgegevens. U ontvangt dan een nieuwe factuur per e-mail.

Om de datum te zien waarop u het artikel hebt gekocht of hebt gedownload, klikt u op 'Meer' onder de prijs van het artikel. Deze datum en het apparaat waarmee u het hebt gekocht kunnen namelijk verschillen van de datum waarop en het apparaat waarmee het artikel is gekocht. Als u hulp nodig hebt bij de factuur voor een enkel artikel in uw aankoopgeschiedenis, zoals een dubbele aankoop, of een aankoop die u per ongeluk hebt gedaan, tikt u op 'Meld een probleem'.

Als u steeds terugkomende facturen ziet, leest u hier hoe u abonnementen kunt wijzigen of annuleren.

Als u een aankoop niet terug kunt vinden of onverwachte kosten ziet

Meer informatie

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.