Als u 'apple.com/bill' of een onbekende afschrijving ziet staan op uw rekeningoverzicht

Ga na waar de afschrijvingen op het rekeningoverzicht van uw bank, creditcard, betaalkaart of mobiele betalingen betrekking op hebben.

Nagaan of de in rekening gebrachte kosten betrekking hebben op een recente aankoop of groep aankopen

Klik hier voor een lijst van al uw aankopen. Mogelijk wordt u gevraagd om in te loggen. Als u, nadat u hebt ingelogd, geen lijst van aankopen ziet, voert u deze stappen uit om al uw aankopen te zien.

Komt het bedrag u niet bekend voor? Soms worden meerdere aankopen (bijvoorbeeld abonnementen, in-app aankopen of vooruitbestelde items) samengevoegd op één factuur. Lees hier hoe aankopen worden gegroepeerd.

Nagaan of de in rekening gebrachte kosten betrekking hadden op een abonnement dat is verlengd

Kijk naar de lijst van al uw aankopen en zoek naar abonnementen die automatisch zijn verlengd.

Als u het abonnement niet meer wilt, kunt u het opzeggen.

Nagaan of een gezinslid een aankoop heeft gedaan

Deelt u uw apparaat of een betaalmethode met uw gezin? Vraag uw gezinsleden of zij een abonnement hebben genomen of iets hebben gekocht bij de App Store of iTunes Store. U kunt ook de aankoopgeschiedenis controleren van alle Apple ID's waarvoor uw betaalmethode wordt gebruikt.

Als uw apparaat ook wordt gebruikt door jonge kinderen, kan het verstandig zijn om uw wachtwoordvoorkeuren in te stellen zodat voor elke aankoop een wachtwoord moet worden ingevoerd. U kunt ook aankopen verhinderen via Schermtijd. Als u wilt bepalen wat kinderen mogen kopen op hun apparaat, kunt u ook 'Delen met gezin' configureren

Iedereen die het wachtwoord van uw Apple ID heeft, kan kosten maken op uw account. Als er ongeoorloofde kosten zijn, verandert u het wachtwoord voor uw Apple ID.

Nagaan of u iets hebt gekocht met een andere Apple ID

Ga naar reportaproblem.apple.com en log in met uw andere Apple ID. U ziet nu een lijst van recente aankopen die u met die Apple ID hebt gedaan.

Als u een andere Apple ID op een ander apparaat gebruikt, kunt u ook dat apparaat gebruiken om de lijst van aankopen te raadplegen die u met die Apple ID hebt gedaan.

Contact opnemen met Apple Support

Als u de stappen hierboven hebt gevolgd maar niet hebt kunnen achterhalen waarom er kosten in rekening zijn gebracht, kunt u contact opnemen met Apple Support.