Wat is er nieuw in de updates voor macOS Mojave

Lees meer over de updates die Apple voor macOS Mojave heeft uitgebracht.

macOS Mojave-updates verbeteren de stabiliteit, prestaties en compatibiliteit van uw Mac en worden aanbevolen voor alle gebruikers van Mojave. Om deze updates te ontvangen, kiest u in het Apple-menu  de optie 'Systeemvoorkeuren' en klikt u op 'Software-update'. Lees hoe u de software op uw Mac bijwerkt.

Raadpleeg Apple beveiligingsupdates voor details over de beveiligingsinhoud van deze updates.

macOS 10.14.5

• Voegt AirPlay 2-ondersteuning toe voor het delen van video's, foto's, muziek en meer vanaf een Mac rechtstreeks op een smart-tv die AirPlay 2 ondersteunt.
  • Voegt de mogelijkheid toe om een tijdschrift te volgen vanuit de bladerweergave van de Apple News+-catalogus.1
  • Verbetert audiovertraging opMacBook Pro-modellen die zijn geïntroduceerd in 2018.
  • Verhelpt een probleem waardoor bepaalde zeer grote OmniOutliner- en OmniPlan-documenten niet goed werden weergegeven.
  • Schakelt accessoires met onveilige Bluetooth-verbindingen uit.

Inhoud voor bedrijven:

• Verhelpt een probleem waardoor het opnieuw instellen van het wachtwoord voor de gebruikersaccount werd tegengehouden vanuit het loginvenster nadat een persoonlijke herstelsleutel (personal recovery key, PRK) werd gebruikt om het FileVault-volume te ontgrendelen.
  • Verhelpt een probleem waardoor het InstalledApplicationList MDM-commando de updates niet kon herkennen die beschikbaar zijn voor apps geïnstalleerd via VPP.

macOS 10.14.4

Apple News+1

• Apple News+ is een nieuwe abonneedienst waarmee de Apple News-ervaring wordt uitgebreid met honderden tijdschriften en kwaliteitskranten.
  • Onze redacteurs selecteren persoonlijk topartikelen en tijdschriftedities, en u ontvangt tevens gepersonaliseerde aanbevelingen over de onderwerpen die u het interessantst vindt.
  • Automatische downloads maken het eenvoudig om tijdschriften offline te lezen.
  • Apple News is nu beschikbaar in Canada, met een gratis ervaring inclusief geselecteerde populaire artikelen, een gepersonaliseerde Today-feed en ondersteuning voor zowel Engels als Frans.
  • Apple News+ is beschikbaar in de VS en in Canada, met tientallen extra Canadese tijdschriften.

Safari

• Biedt ondersteuning voor Donkere modus voor websites die aangepaste kleurschema's ondersteunen.
  • Stroomlijnt het inlogproces op de website bij het invullen van uw inloggegevens met 'Vul wachtwoord automatisch in'.
  • Staat pushberichten alleen toe na interactie met een website.
  • Geeft een waarschuwing wanneer een niet-beveiligde webpagina wordt geladen.
  • Verwijdert ondersteuning voor de vervallen standaardoptie 'Volg niet' om potentieel gebruik als een vingerafdrukvariabele te voorkomen. De functie 'Slimme trackingpreventie' vormt nu de standaardbescherming tegen tracking op meerdere websites.

iTunes

• Toont meer hoogtepunten van de redactie op één pagina in het tabblad 'Ontdekken', waardoor het eenvoudiger is om nieuwe muziek, afspeellijsten en meer te ontdekken in Apple Music.

AirPods

• Biedt ondersteuning voor nieuwe AirPods (2e generatie).

Meer:

• Ondersteunt de luchtkwaliteitindex in Kaarten voor de VS, het VK en India.
  • Verbetert de kwaliteit van audio-opnames in Berichten.
  • Ondersteunt RTT (real-time text) voor uitgaande oproepen vanaf een nabije iPhone op een Mac.2
  • Biedt verbeterde ondersteuning voor externe GPU's in Activiteitenweergave.
  • Verhelpt een App Store-probleem dat het gebruik van de nieuwste versies van Pages, Keynote, Numbers, iMovie en GarageBand mogelijk heeft verhinderd.
  • Verbetert de betrouwbaarheid van audioapparaten met een USB-aansluiting wanneer deze worden gebruikt met MacBook Air-, MacBook Pro- of Mac mini-modellen uit 2018.
  • Corrigeert de standaardschermhelderheid voor het MacBook Air-model uit 2018.
  • Verhelpt een compatibiliteitsprobleem bij graphics dat kan optreden op sommige externe beeldschermen die zijn aangesloten op een Mac mini (2018).
  • Verhelpt problemen met de wifiverbinding die kunnen optreden na de upgrade naar macOS Mojave.
  • Verhelpt een probleem waarbij het opnieuw toevoegen van een Exchange-account ervoor kan zorgen dat het account verdwijnt uit 'Internetaccounts'.
  • Verhelpt een probleem waarbij AOL-gebruikerswachtwoorden veelvoudig worden opgevraagd in Mail.

Inhoud voor bedrijven:

• Verhelpt een probleem dat het inloggen van mobiele accounts vanaf een Mac buiten het netwerk kon verhinderen nadat gebruikers hun wachtwoord voor het netwerkaccount hadden gewijzigd.
  • Verhelpt een probleem dat van tijd tot tijd het downloaden van apps vanuit de App Store of de installatie ervan via MDM verhinderde.
  • Mobiele Active Directory-accounts die hun eigen persoonlijke herstelsleutel (personal recovery key, PRK) hebben gebruikt om een FileVault-volume te ontgrendelen, zijn niet langer verplicht om de PRK te blijven gebruiken voor ontgrendeling, maar kunnen in plaats daarvan hun inlogwachtwoord gebruiken.

macOS Mojave 10.14.3-update

Deze update verbetert de beveiliging, stabiliteit en compatibiliteit van uw Mac en bevat de volgende functie voor bedrijven: als een verbinding voor bestandsdeling tot stand wordt gebracht met een geldige Kerberos-TGT voor identiteitscontrole, worden gebruikers niet meer gevraagd om inloggegevens in te voeren.

macOS Mojave 10.14.2-update

• Voegt ondersteuning toe voor RTT (real-time text) voor bellen via wifi.2
  • Voegt een menu-onderdeel aan News toe voor het openen van een artikel in Safari.
  • Lost een probleem op waarbij iTunes mogelijk geen media kan afspelen op AirPlay-luidsprekers van andere fabrikanten.

Inhoud voor bedrijven:

• Stelt beheerders in staat om FileVault in te schakelen via MDM voor mobiele accounts en gebruikers die zijn aangemaakt met MDM.
  • Stelt gebruikers in staat om hun inlogwachtwoord opnieuw in te stellen in het inlogvenster wanneer het wachtwoord is verlopen als gevolg van het wachtwoordbeleid.
  • Lost een probleem op waarbij beeldschermen niet werken als deze zijn verbonden met MacBook Pro-modellen uit 2018 en er ook grafische USB-apparaten van andere fabrikanten zijn aangesloten.

macOS Mojave 10.14.1 Update

• Voegt ondersteuning toe voor FaceTime-video- en audiogesprekken voor groepen. Deze gesprekken bieden ondersteuning voor maximaal 32 deelnemers tegelijk en zijn voorzien van end-to-endcodering voor privacy. De gesprekken kunnen vanuit een groepsgesprek in Berichten worden gestart, en nieuwe gebruikers kunnen zich tijdens een actief gesprek op elk moment aansluiten bij het gesprek.
  • Voegt meer dan 70 emojitekens toe, waaronder nieuwe tekens met rood, grijs, en krullend haar, nieuwe emoji voor kale mensen, expressievere gezichten, en extra emoji van dieren, sporten en eten.

1. Alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada.
2. Alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.