Upgraden naar macOS High Sierra

Als u hardware of software hebt die niet compatibel is met macOS Mojave, kunt u mogelijk wel een upgrade uitvoeren naar macOS High Sierra.

Compatibiliteit controleren

U kunt upgraden naar macOS High Sierra vanaf OS X Mountain Lion of hoger op de hierna genoemde Mac-modellen. Uw Mac moet daarnaast beschikken over ten minste 2 GB geheugen en 14,3 GB beschikbare opslagruimte.

MacBook-modellen die eind 2009 of later zijn geïntroduceerd
MacBook Air-modellen die eind 2010 of later zijn geïntroduceerd
MacBook Pro-modellen die medio 2010 of later zijn geïntroduceerd
Mac mini-modellen die medio 2010 of later zijn geïntroduceerd
iMac-modellen die eind 2009 of later zijn geïntroduceerd
Mac Pro-modellen die medio 2010 of later zijn geïntroduceerd

Kies in het Apple-menu () de optie 'Over deze Mac' om het model van uw Mac, het geheugen, de opslagruimte en de macOS-versie te vinden. Als uw Mac niet compatibel is met macOS High Sierra, laat het installatieprogramma u dit weten.

Een reservekopie maken

Het is een goed idee om een reservekopie te maken van uw Mac voordat u een upgrade uitvoert. Dit is erg gemakkelijk met Time Machine en er zijn ook andere methodes beschikbaar om een reservekopie te maken. Lees hoe u een reservekopie van uw Mac maakt.

Verbindig maken

Het downloaden en installeren van macOS neemt wat tijd in beslag, dus zorg ervoor dat u een betrouwbare internetverbinding hebt. Als u een Mac-notebook gebruikt, sluit u deze aan op een stopcontact.

macOS High Sierra downloaden

Ga na of u een upgrade kunt uitvoeren naar macOS Mojave, de nieuwste versie van het besturingssysteem voor Mac, voor de beste beveiliging en de nieuwste functies.

Als u toch macOS High Sierra nodig hebt, gebruikt u deze App Store-koppeling: Download macOS High Sierra.

De installatie starten

Na de download wordt het installatieprogramma automatisch geopend.

Klik op 'Ga door' en volg de instructies op het scherm. Mogelijk is het voor u handig om de installatie 's avonds te starten, zodat deze 's nachts kan worden voltooid, indien nodig.

Als het installatieprogramma om toestemming vraagt voor het installeren van een hulpprogramma, voert u de beheerdersnaam en het beheerderswachtwoord in die u gebruikt om in te loggen op uw Mac en klik vervolgens op 'Voeg hulpprogramma toe'.

Wachten totdat de installatie is voltooid

Wacht totdat de installatie is voltooid en zet uw Mac niet in de sluimerstand. Sluit ook de klep niet. Uw Mac kan diverse keren herstarten, een voortgangsbalk weergeven of een zwart scherm tonen tijdens de installatie van macOS en gerelateerde updates in de firmware van uw Mac.