Berichten verwijderen in iCloud

Met Berichten in iCloud blijft uw hele berichtengeschiedenis up-to-date op al uw apparaten. Als u iCloud-opslagruimte wilt vrijmaken, kunt u individuele berichten van al uw apparaten verwijderen of de functie Berichten in iCloud uitschakelen.

Wanneer u berichten verwijdert of de functie Berichten in iCloud uitschakelt

Wanneer u Berichten in iCloud gebruikt en u een bericht, bijlage of gesprek op één apparaat verwijdert, wordt het van al uw apparaten verwijderd. Zo kunt u wat iCloud-opslagruimte vrijmaken terwijl de overige gesprekken op al uw apparaten up-to-date blijven. Als u een bericht eenmaal hebt verwijderd, kunt u het niet meer terughalen.

Als u uw gesprekken niet op al uw apparaten up-to-date hoeft te houden, kunt u de functie Berichten in iCloud uitschakelen. Als u Berichten in iCloud uitschakelt op een iPhone of iPad, wordt van uw berichtengeschiedenis een aparte iCloud-reservekopie gemaakt.

Berichten verwijderen uit iCloud

Als Berichten in iCloud is ingeschakeld en u een bericht op één plek verwijdert, wordt het overal verwijderd.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Volg deze stappen om een enkel bericht of een enkele bijlage te verwijderen:

1. Houd in een gesprek in Berichten de spraakballon of bijlage die u wilt verwijderen, ingedrukt.
  2. Tik op 'Meer'.
  3. Tik op 'Prullenmand' Prullenmand-symbool en op 'Verwijder bericht'. Als u alle berichten in de berichtenreeks wilt verwijderen, tikt u op 'Verwijder alle' in de linkerbovenhoek. Tik vervolgens op 'Verwijder gesprek'.

Volg deze stappen om meerdere bijlagen van een contact of uit een gesprek te verwijderen:

1. Tik in een gesprek in Berichten op de naam van het contact bovenaan het scherm.
  2. Tik op 'info' .
  3. Selecteer 'Toon alle foto's'.
  4. Tik op 'Selecteer' en tik op de afbeeldingen die u wilt verwijderen.
  5. Tik op 'Verwijder' en tik vervolgens op 'Verwijder bijlage' om te bevestigen.

Volg deze stappen om een volledig gesprek te verwijderen:

1. Veeg naar links over het gesprek dat u wilt verwijderen.
  2. Tik op 'Verwijder'.
  3. Tik opnieuw op 'Verwijder' om te bevestigen.

Op een Mac

Volg deze stappen om een enkel bericht of een enkele bijlage te verwijderen:

1. Open een berichtenreeks.
  2. Control-klik op het blanco gedeelte van de tekstballon die u wilt verwijderen.
  3. Kies 'Verwijder'.
  4. Klik op 'Verwijder'.

Volg deze stappen om een volledig gesprek te verwijderen:

1. Control-klik op een gesprek.
  2. Kies 'Verwijder gesprek'.
  3. Klik op 'Verwijder'.

Lees hier hoe u tekstberichten en bijlagen verwijdert in Berichten in iCloud

De functie Berichten in iCloud uitschakelen

Als u uw berichtengeschiedenis niet in iCloud wilt bewaren en uw gesprekken niet op al uw apparaten up-to-date wilt houden, voert u de stappen hieronder uit om Berichten in iCloud uit te schakelen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op 'Instellingen' > '[uw naam]'.
  2. Tik op 'iCloud'.
  3. Tik op 'Beheer opslag'.
  4. Tik op 'Berichten' en tik vervolgens op 'Schakel uit en verwijder'.

Op een Mac

1. Open Berichten en kies vervolgens 'Berichten' in de menubalk.
  2. Selecteer 'Voorkeuren' en klik vervolgens op 'iMessage'.
  3. Schakel de optie 'Schakel Berichten in iCloud in' uit en selecteer vervolgens 'Deactiveer alle'.

Als u berichten niet kunt verwijderen op de Mac

Als u individuele berichten uit iCloud verwijdert, maar deze berichten nog steeds op uw Mac ziet, moet u mogelijk de instellingen voor Berichten op de Mac wijzigen. Ga in Berichten naar 'Voorkeuren' > 'Algemeen'. Zorg dat het aankruisvak naast 'Bewaar geschiedenis bij sluiten van gesprekken' is uitgeschakeld.

Meer informatie over uw iCloud-opslaglimiet

Als u over de opslaglimiet van iCloud heen gaat, worden uw berichten en bijlagen niet meer geüpload naar iCloud en maken uw apparaten geen reservekopieën meer in iCloud en bewaren geen gegevens meer in iCloud. U hebt wel nog toegang tot uw meest recente berichten, maar deze worden niet bewaard in iCloud, en als u berichten verwijdert, worden ze niet op al uw apparaten verwijderd. Als u Berichten in iCloud wilt blijven gebruiken, moet u een abonnement nemen op meer opslag of ruimte vrijmaken door bestanden te verwijderen die u niet meer nodig hebt.