'Bedtijd' gebruiken om uw nachtrust bij te houden op uw iPhone

Stel in hoeveel nachtrust u elke nacht wilt hebben. De Klok-app herinnert u er dan aan om tijdig naar bed te gaan en laat een wekker afgaan om u te wekken.

De functie 'Bedtijd' is alleen beschikbaar in iOS 13 of lager. Als u iOS 14 of nieuwer gebruikt, leest u hier hoe u uw slaap bijhoudt op uw Apple Watch en hoe u 'Slaap' gebruikt op de iPhone.

No alt supplied for Image

Een bedtijd instellen

De eerste keer dat u een bedtijd instelt, stelt de Klok-app u enkele vragen:

1. Open de Klok-app en tik op het tabblad 'Bedtijd'.

2. Tik op 'Aan de slag' en kies de gewenste instellingen.

3. Tik op 'Gereed'.

Nadat u een bedtijd hebt gekozen, herinnert uw iPhone u eraan wanneer het tijd is om naar bed te gaan. Ook gaat er een wekker af wanneer u wakker moet worden.

Bedtijd in- of uitschakelen

1. Open de Klok-app en tik op het tabblad 'Bedtijd'.

2. Tik onder 'Schema' op 'Bedtijd' of 'Opstaan'.

3. Schakel 'Bedtijd' in of uit rechtsboven op het scherm.

Hiermee schakelt u zowel de bedtijdherinnering als de wekker uit.

De tijd en de dagen wijzigen waarop u een herinnering wilt krijgen of waarop de wekker moet afgaan

1. Open de Klok-app en tik op het tabblad 'Bedtijd'.

2. Tik onder 'Schema' op 'Bedtijd' of 'Opstaan'.

3. Versleep de bedtijdknop No alt supplied for Image of de alarmknop het alarmsymbool. Terwijl u sleept, worden de bedtijdherinnering en de slaapwekker automatisch bijgewerkt.

4. Geef onder 'Dagen van de week actief' aan op welke dagen u een herinnering wilt krijgen of de wekker wilt laten afgaan. De oranje dagen zijn de actieve dagen.

Uw slaapgeschiedenis bijhouden

1. Open de Klok-app en tik op het tabblad 'Bedtijd'.

2. Scrol omlaag naar 'Analyse', waarin uw recente geschiedenis wordt getoond.

Als u de iPhone gebruikt op het moment dat u in bed zou moeten liggen, wordt die tijd niet meegerekend. En wanneer u de slaapwekker laat sluimeren, wordt de tijd die u langer in bed blijft aangepast zodat deze overeenstemt.

Gegevens van 'Bedtijd' worden ook automatisch weergegeven in de Gezondheid-app.

No alt supplied for Image

De instellingen wijzigen

1. Open de Klok-app en tik op het tabblad 'Bedtijd'.

2. Tik linksboven op 'Opties'.

3. U kunt de volgende instellingen wijzigen:

• Stel het tijdstip in waarop u eraan wordt herinnerd naar bed te gaan.

• Schakel 'Houd tijd in bed bij' in of uit. Hierdoor krijgt u beter inzicht in uw slaappatronen door bij te houden wanneer u uw iPhone gebruikt gedurende de nacht.

• Schakel 'Niet storen tijdens bedtijd' in of uit. Tijdens bedtijd wordt het toegangsscherm gedimd, wordt het geluid van oproepen en waarschuwingen uitgeschakeld terwijl uw apparaat is vergrendeld en worden meldingen in uw geschiedenis geplaatst.

• Kies een geluid voor uw wekker.

• Wijzig hoe hard de wekker moet afgaan.

4. Tik op 'Gereed'.

No alt supplied for Image

Uw geschiedenis bekijken in de Gezondheid-app

Om uw slaapanalyse bij te houden in iOS 13, opent u de Klok-app, tikt u op het tabblad 'Bedtijd' en tikt u vervolgens op 'Toon meer in Gezondheid'. Uw slaapanalyse geeft aan hoeveel tijd u in bed of slapend doorbrengt.

'Bedtijd' in de Klok-app houdt de tijd bij die u in bed doorbrengt, maar niet hoelang u slaapt of hoeveel u beweegt. De Apple Watch houdt ook niet bij hoeveel tijd u in bed of slapend hebt doorgebracht.

Als u wilt bijhouden hoelang u slaapt, probeer dan een slaaptracker te gebruiken in combinatie met de Gezondheid-app. U kunt ook handmatig invoeren hoelang u slaapt: open de Klok-app, tik op het tabblad 'Bedtijd' en tik vervolgens op 'Toon meer in Gezondheid'. Tik rechtsboven op 'Voeg gegevens toe'. Meer informatie over de Gezondheid-app.