Bedtijd gebruiken om uw nachtrust bij te houden op uw iPhone

Stel in hoeveel nachtrust u elke nacht wilt hebben. De Klok-app herinnert u er dan aan om tijdig naar bed te gaan en laat een wekker afgaan om u te wekken.

Een bedtijd kiezen

De eerste keer dat u een bedtijd kiest, stelt de Klok-app u enkele vragen:

1. Open de Klok-app en tik op het tabblad 'Bedtijd'.
  2. Tik op 'Aan de slag' en beantwoord enkele vragen.
  3. Tik op 'Bewaar'.

Nadat u een bedtijd hebt gekozen, herinnert uw iPhone u eraan wanneer het tijd is om naar bed te gaan. Ook gaat er een wekker af wanneer u wakker moet worden.

Sleep  of   als u de tijd wilt wijzigen. Terwijl u sleept, worden de bedtijdherinnering en de slaapwekker automatisch bijgewerkt.

Bedtijd in- of uitschakelen

1. Open de Klok-app en tik op het tabblad 'Bedtijd'.
  2. Tik op 'Bedtijd' boven in het scherm.

Hiermee schakelt u zowel de wekker als de herinnering uit.

Uw slaapgeschiedenis bijhouden

Tik op het tabblad 'Bedtijd' en scrol naar beneden naar uw Slaapanalyse, waarin uw recente geschiedenis wordt getoond.

Als u de iPhone gebruikt op het moment dat u in bed zou moeten liggen, krijgt u voor die tijd geen krediet. En wanneer u de slaapwekker laat sluimeren, wordt de tijd die u langer in bed blijft bijgewerkt zodat deze overeenkomt.

Gegevens van Bedtijd worden ook automatisch weergegeven in de Gezondheid-app.

De instellingen wijzigen

1. Open de Klok-app en tik op het tabblad 'Bedtijd'.
  2. Tik op 'Opties' in de linkerbovenhoek.
  3. U kunt de volgende instellingen wijzigen:
    • Kies op welke dagen uw slaapwekker afgaat. Uw alarm gaat af op de oranjegekleurde dagen.
    • Stel het tijdstip in waarop u eraan wordt herinnerd naar bed te gaan.
    • Kies een geluid voor uw wekker.
    • Wijzig hoe hard de wekker moet afgaan.
  4. Tik op 'Gereed'.

Slaapgegevens in Gezondheid-app

Uw geschiedenis bekijken in de Gezondheid-app

Open de Gezondheid-app, tik op het tabblad 'Gezondheidsgegevens' en tik vervolgens op 'Slaap' > 'Slaapanalyse'. Uw Slaapanalyse toont de hoeveelheid tijd die u in bed of slapend doorbrengt.

'Bedtijd' in de Klok-app houdt de tijd bij die u in bed hebt doorgebracht, maar niet hoelang u hebt geslapen of hoeveel u hebt bewogen. Ook de Apple Watch houdt de hoeveelheid slaap of de in bed doorgebrachte tijd niet bij.

Als u wilt bijhouden hoe lang u slaapt, probeer dan een slaaptracker te gebruiken in combinatie met de Gezondheid-app. U kunt ook handmatig invoeren hoe lang u hebt geslapen. Lees hoe u gegevens of apparaten toevoegt aan de Gezondheid-app.