'Bedtijd' gebruiken om uw nachtrust bij te houden op uw iPhone

Stel in hoeveel nachtrust u elke nacht wilt hebben. De Klok-app herinnert u er dan aan om tijdig naar bed te gaan en laat een wekker afgaan om u te wekken.

tabblad 'Bedtijd' in de Klok-app met 22:15 ingesteld als bedtijd en 6:30 als tijd om op te staan.

Een bedtijd instellen

De eerste keer dat u een bedtijd instelt, stelt de Klok-app u enkele vragen:

1. Open de Klok-app en tik op het tabblad 'Bedtijd'.
  2. Tik op 'Aan de slag' en kies de gewenste instellingen.
  3. Tik op 'Bewaar'.

Nadat u een bedtijd hebt gekozen, herinnert uw iPhone u eraan wanneer het tijd is om naar bed te gaan. Ook gaat er een wekker af wanneer u wakker moet worden.

Sleep maansymbool of alarmsymbool als u de tijd wilt wijzigen. Terwijl u sleept, worden de bedtijdherinnering en de slaapwekker automatisch bijgewerkt.

Bedtijd in- of uitschakelen

1. Open de Klok-app en tik op het tabblad 'Bedtijd'.
  2. Schakel 'Bedtijd' in of uit rechtsboven op het scherm.

Hiermee schakelt u zowel de wekker als de herinnering uit.

Uw slaapgeschiedenis bijhouden

Tik op het tabblad 'Bedtijd' en scrol omlaag naar 'Slaapanalyse', waarin uw recente geschiedenis wordt getoond.

Als u de iPhone gebruikt op het moment dat u in bed zou moeten liggen, wordt die tijd niet meegerekend. En wanneer u de slaapwekker laat sluimeren, wordt de tijd die u langer in bed blijft aangepast zodat deze overeenstemt.

Gegevens van 'Bedtijd' worden ook automatisch weergegeven in de Gezondheid-app.

Opties voor 'Bedtijd' met een alarm ingesteld voor doordeweekse dagen en een bedtijdherinnering ingesteld op 15 minuten voor bedtijd.

De instellingen wijzigen

1. Open de Klok-app en tik op het tabblad 'Bedtijd'.
  2. Tik linksboven op 'Opties'.
  3. U kunt de volgende instellingen wijzigen:
    • Kies op welke dagen uw slaapwekker afgaat. Uw alarm gaat af op de oranjegekleurde dagen.
    • Stel het tijdstip in waarop u eraan wordt herinnerd naar bed te gaan.
    • Kies een geluid voor uw wekker.
    • Wijzig hoe hard de wekker moet afgaan.
    • Schakel 'Niet storen tijdens bedtijd' in of uit. Tijdens bedtijd wordt het toegangsscherm gedimd, wordt het geluid van oproepen en waarschuwingen uitgeschakeld terwijl uw apparaat is vergrendeld en worden meldingen in uw geschiedenis geplaatst.
  4. Tik op 'Gereed'.

'Slaapanalyse' in de Gezondheid-app die 8 uur en 15 minuten weergeeft.

Uw geschiedenis bekijken in de Gezondheid-app

Open de Gezondheid-app, tik op het tabblad 'Gegevens' en tik vervolgens op 'Slaap' > 'Slaapanalyse'. Uw slaapanalyse geeft aan hoeveel tijd u in bed of slapend doorbrengt.

'Bedtijd' in de Klok-app houdt de tijd bij die u in bed hebt doorgebracht, maar niet hoelang u hebt geslapen of hoeveel u hebt bewogen. De Apple Watch houdt ook niet bij hoeveel tijd u in bed of slapend hebt doorgebracht.

Als u wilt bijhouden hoelang u slaapt, probeer dan een slaaptracker te gebruiken in combinatie met de Gezondheid-app. U kunt ook handmatig invoeren hoelang u hebt geslapen. Lees hier hoe u gegevens of apparaten toevoegt aan de Gezondheid-app.