De Gezondheid-app op een iPhone of iPod touch gebruiken

De Gezondheid-app verzamelt gezondheidsgegevens vanaf uw iPhone, Apple Watch en apps die u reeds gebruikt, zodat u al uw vorderingen eenvoudig op één plek kunt bekijken.

symbool van de Gezondheid-app

De app kent vier categorieën: activiteit, slaap, mindfulness en voeding. De app Gezondheid telt automatisch uw stappen en wandel- en hardloopafstanden. En wanneer u beschikt over een Apple Watch, houdt de app ook automatisch uw activiteitsgegevens bij. De gegevens die u aanmaakt of verzamelt over uzelf, kunt u zelf beheren, en ze zijn gecodeerd met uw toegangscode wanneer u uw iPhone vergrendelt.

Uw persoonlijke gegevens toevoegen

1. Open de app Gezondheid en tik op de tab 'Gegevens'.
  2. Tik op het Profiel-symbool en voeg vervolgens uw gegevens toe.
    Persoonlijke gegevens van Derek Parker

Gegevens uit andere apps toevoegen aan de Gezondheid-app

Ga als volgt te werk om apps toe te voegen en te kiezen welke categorieën ze bijhouden:

1. Open de app Gezondheid en tik op de tab 'Bronnen'.
  2. Scrol naar 'Apps'. U ziet hier apps die u al hebt en die compatibel zijn met Gezondheid. Als een app er niet bij staat, is deze mogelijk niet compatibel.
  3. Tik op een app.
  4. Schakel de categorieën in waarvan u de gegevens wilt bijhouden.

U kunt ook in de Gezondheid-app zelf zoeken naar compatibele apps:

1. Open de app Gezondheid en tik op de tab 'Gegevens'.
  2. Tik op een categorie die u wilt bijhouden, bijvoorbeeld 'Mindfulness'.
    Aanbevolen apps voor mindfulness en twee geregistreerde mindfulnessminuten
  3. Scrol naar 'Aanbevolen apps'.
  4. Download een van de aanbevolen apps om gegevens voor die categorie bij te houden.
  5. Nadat u de app hebt gedownload, opent en configureert u deze.
  6. Open de Gezondheid-app, tik op het tabblad 'Bronnen' en tik op de app. Schakel de categorieën in waarvan u de gegevens wilt bijhouden.

U bepaalt welke gegevens aan de Gezondheid-app worden toegevoegd en welke apps uw gegevens uit de Gezondheid-app kunnen ontvangen. Apps met toegang tot HealthKit moeten een privacybeleid hebben. Raadpleeg het privacybeleid van een app voordat u deze toegang geeft tot uw gezondheids- en fitnessgegevens.

Gegevens bekijken op de Apple Watch

Gegevens van de Gezondheid-app worden automatisch toegevoegd vanaf uw Apple Watch. Zo bekijkt u ze:

• Tik op de tab 'Gegevens' en vervolgens op 'Activiteit' als u uw doelstellingen en gegevens voor bewegen, trainen en staan wilt bekijken.
  • Om uw hartslaggegevens in te zien, tikt u op de tab 'Gegevens' en vervolgens op 'Hart'. Meer informatie over de nauwkeurigheid en beperkingen van de hartslagmeter
  • Om gegevens van de Ademhaling-app te bekijken, tikt u op de tab 'Gegevens' en vervolgens op 'Mindfulness'. Meer informatie over de Ademhaling-app.

Als de Gezondheid-app geen stappen telt of andere gegevens van uw iPhone of ander apparaat niet registreert, kunt u deze stappen proberen:

1. Open de app Gezondheid en tik op de tab 'Bronnen'.
  2. Tik onder 'Apparaten' op uw Apple Watch.
  3. Tik op 'Privacy-instellingen' en zorg dat 'Houd conditie bij' ingeschakeld is.

Uw dagelijkse voortgang controleren

1. Open de app Gezondheid en tik op de tab 'Vandaag'. Als u een andere dag wilt bekijken, tikt u op een andere datum in de agenda.
    Overzicht van gezondheidsgegevens, inclusief mindfulness, hartslag, stappen, slaapanalyse en meer
  2. Tik op een meting, zoals 'Stappen'.
  3. Tik op het diagram of de grafiek om meer informatie te krijgen.

U kunt ook een meting toevoegen aan 'Favorieten', zodat deze bovenaan het scherm 'Vandaag' verschijnt. Tik op de tab 'Gegevens', tik op een categorie en tik vervolgens op 'Voeg toe aan favorieten'.

Gegevens uit andere bronnen toevoegen

Een reservekopie maken van uw gezondheidsgegevens

De gegevens van de Gezondheid-app worden bewaard in iCloud en worden gecodeerd wanneer ze worden overgezet tussen iCloud en het apparaat, en gedurende de tijd dat ze in iCloud worden bewaard. Als u de gegevens van de Gezondheid-app niet meer in iCloud wilt bewaren, gaat u naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' en schakelt u 'Gezondheid' uit.

Als u geen gebruik maakt van iCloud, kunt u een reservekopie van uw gegevens in de Gezondheid-app maken door uw iTunes-reservekopie te coderen.

De iPhone van John in iTunes

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.