De Gezondheid-app op een iPhone of iPod touch gebruiken

De Gezondheid-app geeft uw gezondheids- en fitnessgegevens weer op één plek.

symbool Gezondheid-app

Om de Gezondheid-app te gebruiken, downloadt u de nieuwste iOS-versie voor uw iPhone of iPod touch. U kunt dan gezondheidsgegevens uit meerdere bronnen bijhouden, zoals van compatibele apps en fitnessaccessoires.

scherm Gezondheidsgegevens instellen

Uw gezondheidsgegevens instellen

Open de Gezondheid-app en tik op 'Gegevens' om informatie die de Gezondheid-app bijhoudt, in te stellen en te bekijken. U kunt ook uw profiel bewerken, medische dossiers inzienn en categorieën toevoegen die u wilt bijhouden met de Gezondheid-app.

Tik om aan de slag te gaan op een gezondheids- en fitnesscategorie en download een aanbevolen app.

scherm gezondheids-apps

Gegevens van gezondheids- en fitnessapps bijhouden

Op iPhone 5s en nieuwer telt de Gezondheid-app automatisch uw stappen en wandel- en hardloopafstanden. U kunt aanvullende categorieën toevoegen die de Gezondheid-app kan bijhouden:

1. Tik op een categorie (bijvoorbeeld 'Activiteit') om een introductievideo te bekijken en aanbevolen apps te zien die u kunnen helpen aan de slag te gaan.
  2. Download een aanbevolen app om gegevens voor die categorie bij te houden en te verzamelen.
  3. Nadat u de app hebt geïnstalleerd, opent u deze en stelt u deze in om gegevens naar de Gezondheid-app te sturen.
  4. Open de Gezondheid-app, tik op 'Bronnen' en tik vervolgens op de app. Schakel de categorieën in waarvan u de gegevens in de Gezondheid-app wilt zien.

Om gezondheidsgegevens voor de categorie die u hebt ingesteld te zien, tikt u op de categorie.

Als de Gezondheid-app de stappen of andere informatie van uw iPhone of ander apparaat niet bijhoudt, tikt u op 'Bronnen' en dan op uw apparaat of accessoire onder 'Apparaten'. Tik vervolgens op 'Privacy-instellingen' > 'Beweging en conditie' en schakel 'Houd conditie bij' in.

Een BT-hartslagmeter configureren

U kunt gezondheidsgegevens bijhouden via een BT-hartslagmeter. Breng een Bluetooth-koppeling tot stand tussen uw BT-hartslagmeter en uw iOS-apparaat. De gegevens van uw accessoire worden nu automatisch naar de Gezondheid-app gestuurd.

Om de gegevens van uw BT-hartslagmeter te bekijken, opent u de Gezondheid-app en tikt u op 'Gegevens' > 'Vitale functies'.

hoofdscherm Activiteit

Gezondheidsgegevens van uw Apple Watch verzamelen

Wanneer u de Apple Watch hebt ingesteld, stuurt deze automatisch activiteitengegevens naar de Gezondheid-app op de iPhone.

Om uw gegevens en doelen voor bewegen, trainen en staan te bekijken, tikt u op de Gezondheid-app en vervolgens op 'Activiteit'.

Om uw hartslaggegevens te bekijken, tikt u op 'Gegevens', op 'Vitale functies' en vervolgens op 'Hartslag'. Meer informatie over de nauwkeurigheid en beperkingen van de hartslagmeter

Om gegevens van de Ademhaling-app te bekijken, tikt u op 'Gegevens' en vervolgens op 'Mindfulness'. Meer informatie over de Ademhaling-app op de Apple Watch

slaapgegevens bekijken

Uw nachtrust bijhouden

'Bedtijd' in de Klok-app kan u helpen regelmatige bedtijden aan te houden. Stel in hoeveel nachtrust u wilt hebben. De Klok-app herinnert u eraan om bijtijds naar bed te gaan en laat een wekker afgaan om u te wekken.

Zo stelt u 'Bedtijd' in de Klok-app in:

1. Open de Klok-app en tik op 'Bedtijd'.
  2. Tik op 'Aan de slag' en beantwoord enkele vragen, zoals hoeveel uur slaap u elke nacht nodig hebt en hoe laat u wilt worden gewekt.
  3. Tik op 'Bewaar' wanneer u klaar bent.

Om de gegevens van 'Bedtijd' te zien, opent u de Gezondheid-app en tikt u op 'Slaap'.

dagelijkse voortgang bekijken

Uw dagelijkse voortgang controleren

Tik op 'Vandaag' om uw statistieken voor vandaag te bekijken. Om de gezondheidsgegevens van een andere dag te bekijken, tikt u op een andere datum in de agenda.

Tik op een meting (bijvoorbeeld 'Stappen') voor meer informatie. Als u een iPhone 6s of nieuwer hebt, kunt u met 3D Touch stevig drukken om meer gegevens over die meting te bekijken.

U kunt ook een meting toevoegen aan 'Favorieten', zodat deze boven in het scherm 'Vandaag' verschijnt.

handmatig bloeddrukmetingen toevoegen

Handmatig gezondheidsgegevens invoeren

Wilt u uw bloeddruk of andere gezondheidsgegevens van een bezoek aan de dokter invoeren? U kunt handmatig gezondheidsgegevens aan de Gezondheid-app toevoegen. Volg deze stappen:

1. Tik op 'Gegevens' en vervolgens op een gezondheidscategorie, zoals 'Vitale functies'.
  2. Tik op een gegevenstype, zoals 'Bloeddruk'.
  3. Tik op symbool Voeg toe.
  4. Voer de datum, tijd en gegevens voor die activiteit in.
  5. Wanneer u klaar bent, tikt u op 'Voeg toe'.

Uw medische dossier importeren en bekijken

Een medisch dossier bevat gewoonlijk informatie met betrekking tot medicatie, vaccinaties, laboratoriumresultaten en meer. Als u een medisch dossier in de vorm van een zip- of xml-bestand ontvangt, kunt u dat importeren en opslaan in de Gezondheid-app.

Een medisch dossier importeren

1. Log in bij de website of app van uw zorgverlener.
  2. Zoek uw medisch dossier op.
  3. Tik op deelsymbool en kies 'Voeg toe aan Gezondheid'.

Een geïmporteerd medisch dossier bekijken

1. Open 'Gezondheid' en tik vervolgens op 'Gegevens'.
  2. Tik op 'Medisch dossier'.
  3. Tik op het medische dossier dat u wilt bekijken.

Uw privacy beschermen

Met de Gezondheid-app hebt u uw gezondheids- en fitnessgegevens onder controle en op één plek op het apparaat. De informatie die u invoert of verzamelt over uzelf, is voor uw eigen gebruik en u bepaalt zelf hoe u deze deelt. U bepaalt welke gegevens aan de Gezondheid-app worden toegevoegd en welke apps uw gegevens uit de Gezondheid-app kunnen ontvangen. Alle in de Gezondheid-app opgeslagen gezondheidsgegevens zijn gecodeerd met uw toegangscode wanneer u uw iPhone vergrendelt.

Apps met toegang tot HealthKit moeten een privacybeleid hebben. Raadpleeg het privacybeleid van een app voordat u deze toegang geeft tot uw gezondheids- en fitnessgegevens.

Een reservekopie maken van uw gezondheidsgegevens

De gegevens van de Gezondheid-app worden bewaard in iCloud en worden gecodeerd wanneer ze worden overgezet tussen iCloud en het apparaat, en gedurende de tijd dat ze in iCloud worden bewaard. Als u de gegevens van de Gezondheid-app niet meer in iCloud wilt bewaren, gaat u naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' en schakelt u 'Gezondheid' uit.

Als u geen gebruikmaakt van iCloud, kunt u een reservekopie van uw gegevens in de Gezondheid-app maken door uw iTunes-reservekopie te coderen.

iTunes-venster

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.