De Gezondheid-app op een iPhone of iPod touch gebruiken

De Gezondheid-app verzamelt gezondheidsgegevens vanaf uw iPhone, Apple Watch en apps die u reeds gebruikt, zodat u uw vorderingen eenvoudig op één plek kunt bekijken.

symbool Gezondheid-app

De app kent vier categorieën: activiteit, slaap, mindfulness en voeding. De gegevens die u aanmaakt of verzamelt over uzelf, kunt u zelf beheren en zijn gecodeerd met uw toegangscode wanneer u uw iPhone vergrendelt.

De Gezondheid-app instellen

De Gezondheid-app telt automatisch uw stappen en wandel- en hardloopafstanden. En wanneer u beschikt over een Apple Watch houdt de app ook automatisch uw activiteitengegevens bij. Hieronder vindt u nog een paar manieren om uw gezondheid in de gaten te houden:

Bewerk uw profiel om informatie over uzelf toe te voegen:

1. Open de Gezondheid-app en tik op het tabblad 'Gezondheidsgegevens'.
  2. Tik op het profielsymbool en voeg vervolgens de informatie toe.

Gegevens uit apps toevoegen

Ga als volgt te werk als u wilt controleren of uw apps compatibel zijn met de Gezondheid-app:

1. Open de Gezondheid-app en tik op het tabblad 'Bronnen'.
  2. Tik op een app. Als u geen app ziet, hebt u mogelijk geen apps die compatibel zijn met de Gezondheid-app.
  3. Schakel de categorieën in waarvan u de gegevens wilt bijhouden.

Ga als volgt te werk om nieuwe apps toe te voegen:

1. Open de Gezondheid-app en tik op het tabblad 'Gezondheidsgegevens'.
  2. Tik op een categorie, zoals 'Mindfulness'.
  3. Download een van de aanbevolen apps om gegevens voor die categorie bij te houden.
  4. Open de app nadat u deze hebt geïnstalleerd en stel de app in.
  5. Open de Gezondheid-app, tik op het tabblad 'Bronnen' en tik op de app. Schakel de categorieën in waarvan u de gegevens wilt bijhouden.

U bepaalt welke gegevens aan de Gezondheid-app worden toegevoegd en welke apps uw gegevens uit de Gezondheid-app kunnen ontvangen.*

Gegevens bekijken op de Apple Watch

• Tik op het tabblad 'Gezondheidsgegevens' en vervolgens op 'Activiteit' als u uw doelstellingen en gegevens voor bewegen, trainen en staan wilt bekijken.
  • Om uw hartslaggegevens in te zien, tikt u op het tabblad 'Gezondheidsgegevens' en vervolgens op 'Hart'. Meer informatie over de nauwkeurigheid en beperkingen van de hartslagmeter
  • Om gegevens van de Ademhaling-app te bekijken, tikt u op het tabblad 'Gezondheidsgegevens' en vervolgens op 'Mindfulness'. Meer informatie over de Ademhaling-app.

Als de Gezondheid-app de stappen of andere informatie van uw iPhone of ander apparaat niet bijhoudt, tik dan op het tabblad 'Bronnen' en tik vervolgens onder 'Apparaten' op uw apparaat of accessoire. Tik vervolgens op 'Privacy-instellingen' > 'Beweging en conditie' en schakel 'Houd conditie bij' in.

Uw dagelijkse voortgang controleren

Tik op het tabblad 'Vandaag' om uw voortgang voor vandaag te bekijken. Als u een andere dag wilt bekijken, tikt u op een andere datum in de agenda.

Tik op een meting, zoals 'Stappen'. Tik op het diagram of de grafiek om meer informatie te krijgen.

U kunt ook een meting toevoegen aan 'Favorieten', zodat deze boven in het scherm 'Vandaag' verschijnt. Tik op het tabblad 'Gezondheidsgegevens', tik op een categorie en tik vervolgens op 'Voeg toe aan favorieten'.

Een reservekopie maken van uw gezondheidsgegevens

De gegevens van de Gezondheid-app worden bewaard in iCloud en worden gecodeerd wanneer ze worden overgezet tussen iCloud en het apparaat, en gedurende de tijd dat ze in iCloud worden bewaard. Als u de gegevens van de Gezondheid-app niet meer in iCloud wilt bewaren, gaat u naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' en schakelt u 'Gezondheid' uit.

Als u geen gebruik maakt van iCloud, kunt u een reservekopie van uw gegevens in de Gezondheid-app maken door uw iTunes-reservekopie te coderen

Meer doen met de Gezondheid-app

* Apps met toegang tot HealthKit moeten een privacybeleid hebben. Raadpleeg het privacybeleid van een app voordat u deze toegang geeft tot uw gezondheids- en fitnessgegevens.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Publicatiedatum:Wed May 30 20:31:38 GMT 2018