Als u geen berichten op uw Apple Watch kunt versturen of ontvangen

Lees hier wat u moet doen als u een waarschuwing of rood uitroepteken ziet of als u geen berichten kunt ontvangen.

Als u een rood uitroepteken ziet

Als u een rood uitroepteken of 'Niet afgeleverd' bij een bericht ziet staan, kunt u op de waarschuwing tikken om nogmaals te proberen het bericht te versturen. Als het bericht nog steeds niet kan worden verstuurd, probeert u de onderstaande stappen.

Als u geen berichten kunt versturen of ontvangen

Probeer na elke stap opnieuw een bericht op uw Apple Watch te versturen of te ontvangen.

Controleer het bedieningspaneel

Als u de symbolen Niet storen of vliegtuigmodus op de wijzerplaat ziet, moet u deze instellingen uitschakelen in het bedieningspaneel.

Houd uw vinger op de onderkant van de wijzerplaat, wacht tot het bedieningspaneel wordt weergegeven en veeg omhoog. Tik op de gemarkeerde symbolen voor 'Niet storen' en 'Vliegtuigmodus' om deze instellingen uit te schakelen.

Apple Watch met 'Niet storen' ingeschakeld en een andere Watch met 'Vliegtuigmodus' ingeschakeld

Verbinding controleren

Zorg ervoor dat uw Apple Watch verbinding kan maken met uw iPhone, mobiele netwerk of wifi. Als u sms- of mms-berichten wilt verzenden of ontvangen op uw Apple Watch ('Cellular'-model), moet uw gekoppelde iPhone ingeschakeld zijn en verbonden zijn met een wifi- of mobiel netwerk. De iPhone hoeft niet in de buurt te zijn.

Zelfs als uw iPhone niet verbonden of ingeschakeld is, kunt u iMessages op uw Apple Watch versturen en ontvangen wanneer uw Apple Watch is verbonden met een wifi- of mobiel netwerk.

Lees hoe uw Apple Watch verbinding maakt en krijg hulp als de verbinding wordt verbroken op uw apparaten.

Apple Watch verbonden met iPhone

Probeer een bericht te versturen vanaf de iPhone

Als uw iPhone geen berichten kan versturen of ontvangen, probeert u het probleem op de iPhone op te lossen

Zorg dat u bent ingelogd

Open de Apple Watch-app op uw iPhone, tik u op de tab 'Mijn Watch' en vervolgens op 'Algemeen' > 'Apple ID'.

Ingelogd met j.appleseed@icloud.com

Controleer de iMessage-instellingen

Ga op de iPhone naar 'Instellingen' > 'Berichten' en zorg ervoor dat iMessage is ingeschakeld.

Tik vervolgens op 'Stuur en ontvang via' en zorg ervoor dat u dezelfde Apple ID gebruikt als uw Apple Watch.

Als u niet bent ingelogd, logt u in bij iMessage met uw Apple ID.

John Appleseed ingelogd bij iMessage met Apple ID

Log uit bij iMessage

Tik op 'Instellingen' > 'Berichten' > 'Stuur en ontvang via'. Tik achtereenvolgens op uw Apple ID en op 'Log uit'.

Tik vervolgens op 'Instellingen' > 'Berichten'. Schakel iMessage uit en vervolgens weer in

iMessage-instellingen op iPhone

Log opnieuw in bij iMessage

Tik op 'Instellingen' > 'Berichten' > 'Stuur en ontvang via' > 'Gebruik je Apple ID voor iMessage' en log vervolgens in.

De Apple Watch en iPhone herstarten

Zo kunt u uw Apple Watch en iPhone opnieuw starten.

Zoek naar updates

Zo kunt u uw Apple Watch en iPhone bijwerken.

Contact met ons opnemen

Voordat u contact met ons opneemt, koppelt u uw Apple Watch los en koppelt u deze daarna opnieuw. Als u nog steeds geen berichten kunt versturen of ontvangen, neemt u contact op met Apple Support.