Als je geen berichten op je Apple Watch kunt versturen of ontvangen

Lees hier wat je moet doen als je een waarschuwing of rood uitroepteken ziet of als je geen berichten kunt ontvangen.

Als je een rood uitroepteken ziet

Als je bij een bericht een rood uitroepteken  of 'Niet afgeleverd' ziet staan, tik je op de waarschuwing om het bericht opnieuw te laten versturen. Als het bericht nog steeds niet kan worden verstuurd, probeer je de onderstaande stappen.

Als je geen berichten kunt versturen of ontvangen

Probeer na elke stap opnieuw een bericht op je Apple Watch te versturen of te ontvangen.

Controleer het bedieningspaneel

Als je de symbolen 'Niet storen' of 'Vliegtuigmodus' op je wijzerplaat ziet, moet je de instellingen uitschakelen in het bedieningspaneel.

Als je het bedieningspaneel wilt openen, druk je op de zijknop (voor watchOS 9 of ouder houd je de onderkant van het scherm ingedrukt en veeg je omhoog). Tik op de gemarkeerde symbolen voor 'Niet storen' en 'Vliegtuigmodus' om deze instellingen uit te schakelen.

Apple Watch met 'Niet storen' ingeschakeld en een andere Watch met 'Vliegtuigmodus' ingeschakeld

Verbinding controleren

Zorg ervoor dat je Apple Watch verbinding kan maken met je iPhone, mobiele netwerk of wifi. Als je sms- of mms-berichten wilt verzenden of ontvangen op je Apple Watch, moet je gekoppelde iPhone ingeschakeld zijn en verbonden zijn met een wifi- of mobiel netwerk. De iPhone hoeft niet in de buurt te zijn.

Zelfs als je iPhone niet verbonden of ingeschakeld is, kun je iMessages via je Apple Watch versturen en ontvangen wanneer je Apple Watch is verbonden met een wifi- of mobiel netwerk.

Lees hoe je Apple Watch verbinding maakt en krijg hulp als de verbinding wordt verbroken op je devices.

Apple Watch verbonden met iPhone

Probeer een bericht te versturen vanaf de iPhone

Als je iPhone geen berichten kan versturen of ontvangen, probeer je het probleem op de iPhone op te lossen

Zorg dat je bent ingelogd

Op je iPhone open je de Apple Watch-app, tik je op de tab 'Mijn Watch' en vervolgens op 'Algemeen' > 'Apple ID'.

Ingelogd met j.appleseed@icloud.com

Controleer de iMessage-instellingen

Ga op de iPhone naar 'Instellingen' > 'Berichten' en zorg ervoor dat iMessage is ingeschakeld.

Tik vervolgens op 'Stuur en ontvang via' en zorg ervoor dat je dezelfde Apple ID gebruikt als je Apple Watch.

Als je niet bent ingelogd, log je in bij iMessage met je Apple ID

Instellingen-app op iPhone met verschillende instellingen voor Berichten

Log uit bij iMessage

Tik op 'Instellingen' > 'Berichten' > 'Stuur en ontvang via'. Tik op je Apple ID en vervolgens op 'Log uit'.

Tik vervolgens op 'Instellingen' > 'Berichten'. Schakel iMessage uit en vervolgens weer in

iMessage-instellingen op iPhone

Log opnieuw in bij iMessage

Tik op 'Instellingen' > 'Berichten' > 'Stuur en ontvang via' > 'Gebruik je Apple ID voor iMessage' en log vervolgens in.

De Apple Watch en iPhone herstarten

Controleer op updates

Hier lees je hoe je je Apple Watch bijwerkt en je iPhone bijwerkt.

Neem contact met ons op

Voordat je contact met ons opneemt, koppel je je Apple Watch los en koppel je deze daarna opnieuw. Als je nog steeds geen berichten kunt versturen of ontvangen, neem je contact op met Apple Support.