Als u geen berichten op uw Apple Watch kunt versturen of ontvangen

Lees hier wat u moet doen als u een waarschuwing of rood uitroepteken ziet of als u geen berichten kunt ontvangen.

Als u een rood uitroepteken ziet

Als u symbool van een rood uitroepteken of 'Niet afgeleverd' bij een bericht ziet staan, tik dan op de waarschuwing om het bericht opnieuw te proberen versturen. Als het bericht nog steeds niet kan worden verstuurd, probeert u de onderstaande stappen.

Als u geen berichten kunt versturen of ontvangen

Probeer na elke stap opnieuw een bericht op uw Apple Watch te versturen of te ontvangen.

Controleer het bedieningspaneel

Als u de symbolen Niet storen of vliegtuigmodus op de wijzerplaat ziet, moet u de instellingen uitschakelen in het bedieningspaneel.

Veeg omhoog op de wijzerplaat en tik op de gemarkeerde symbolen om Niet storen of de vliegtuigmodus uit te schakelen.

Controleer de verbinding

Zorg ervoor dat uw Apple Watch verbinding kan maken met uw iPhone, mobiele netwerk of wifi. Als u sms- of mms-berichten wilt verzenden of ontvangen vanaf uw Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular), moet uw gekoppelde iPhone ingeschakeld zijn en verbonden zijn met een wifi- of mobiel netwerk. De iPhone hoeft niet in de buurt te zijn.

Zelfs als uw iPhone niet verbonden of ingeschakeld is, kunt u iMessages op uw Apple Watch versturen en ontvangen wanneer uw Apple Watch is verbonden met een wifi- of mobiel netwerk.

Lees hoe uw Apple Watch verbinding maakt en krijg hulp als de verbinding wordt verbroken op uw apparaten.

Probeer een bericht te versturen vanaf de iPhone

Als uw iPhone geen berichten kunt versturen of ontvangen, probeert u dit probleem op uw iPhone op te lossen

Zorg ervoor dat u bent ingelogd

Open de Apple Watch-app op uw iPhone, tik u op de tab 'Mijn Watch' en vervolgens op 'Algemeen' > 'Apple ID'.

Controleer de iMessage-instellingen

Ga op de iPhone naar 'Instellingen' > 'Berichten' en zorg ervoor dat iMessage is ingeschakeld.

Tik vervolgens op 'Stuur en ontvang via' en zorg ervoor dat u dezelfde Apple ID gebruikt als uw Apple Watch.

Als u niet bent ingelogd, logt u in bij iMessage met uw Apple ID

Log uit bij iMessage

Tik op 'Instellingen' > 'Berichten' > 'Stuur en ontvang via'. Tik achtereenvolgens op uw Apple ID en op 'Log uit'.

Tik vervolgens op 'Instellingen' > 'Berichten'. Schakel iMessage uit en vervolgens weer in

Log opnieuw in bij iMessage

Tik op 'Instellingen'> 'Berichten' > 'Stuur en ontvang via' > 'Gebruik je Apple ID voor iMessage' en log vervolgens in.

De Apple Watch en iPhone herstarten

Zo kunt u uw Apple Watch en iPhone opnieuw starten.

Zoek naar updates

Zo kunt u uw Apple Watch en iPhone bijwerken.

Contact met ons opnemen

Voordat u contact met ons opneemt, koppelt u uw Apple Watch los en koppelt u deze daarna opnieuw. Als u nog steeds geen berichten kunt versturen of ontvangen, neemt u contact op met Apple Support.