Je Apple Watch configureren

Lees hier hoe je je iPhone gebruikt om je nieuwe Apple Watch te configureren.

Wat je nodig hebt

Je hebt een iPhone XS of nieuwer met iOS 17 nodig om een nieuwe Apple Watch te configureren en gebruiken. Lees hoe je het model van je iPhone bepaalt en hoe je een iPhone bijwerkt naar de nieuwste versie van iOS.

Voordat je begint

Als je de Apple Watch al hebt geconfigureerd, maar deze wilt gebruiken met een andere iPhone, kun je je Apple Watch en de inhoud ervan overzetten naar je nieuwe iPhone.

Schakel je Apple Watch in en doe deze om

Om je Apple Watch in te schakelen, houd je de zijknop ingedrukt totdat het Apple logo verschijnt. Doe de Watch daarna om je pols.

watchos-10-series-8-watch-turn-on

Houd je Apple Watch dicht bij je iPhone

Wacht tot de melding 'Gebruik je iPhone om deze Apple Watch te configureren' op je iPhone wordt weergegeven en tik vervolgens op 'Ga door'. Als dit bericht niet wordt weergegeven, open je de Apple Watch-app op je iPhone, tik je op 'Alle Apple Watches' en vervolgens op 'Voeg Watch toe'.

Als dit je Apple Watch is, tik je op 'Configureer voor mezelf'. Of tik op 'Configureer voor een gezinslid' en volg de stappen om de Watch voor iemand in je gezin te configureren.

Houd je Apple Watch en je iPhone dicht bij elkaar tot je de volgende stappen hebt voltooid.

watchos-10-series-8-iphone-14-pro-setup-put-on-watch

Houd je iPhone boven de animatie

Zet de wijzerplaat in het midden van de zoeker op de iPhone. Wacht vervolgens tot het bericht wordt getoond dat de Apple Watch is gekoppeld.

Als je de camera niet kunt gebruiken, of als de koppelingsanimatie niet verschijnt of je iPhone deze niet kan lezen, tik je op 'Koppel handmatig' en volg je de aanwijzingen.

watchos-10-series-8-ios-17-iphone-14-pro-setup-pair-animation

Configureer als nieuw of herstel met een reservekopie

Als dit je eerste Apple Watch is, tik je op 'Configureer als nieuwe Apple Watch'. Werk de Apple Watch bij naar de nieuwste versie van watchOS als je hierom wordt gevraagd.

Als je een andere Apple Watch hebt geconfigureerd met je huidige iPhone, verschijnt er een scherm met de tekst 'Maak van deze Apple Watch je nieuwe Apple Watch'. Tik op 'Apps en gegevens' en 'Instellingen' om te zien hoe de Express-configuratie je nieuwe Watch configureert. Tik vervolgens op 'Ga door'. Als je wilt kiezen hoe je nieuwe Watch wordt geconfigureerd, tik je op 'Pas instellingen aan'. Kies vervolgens een reservekopie van een eerder geconfigureerde Apple Watch om deze terug te zetten. Of tik op 'Configureer als nieuwe Apple Watch' als je de configuratie van je nieuwe apparaat volledig wilt aanpassen.

Je Apple Watch heeft mogelijk ook een software-update op je iPhone nodig voordat je de Watch kunt configureren. Als je een melding ziet op de iPhone met het bericht dat er een software-update beschikbaar is, tik je op 'Werk nu bij' en wacht je tot het updateproces is voltooid.

Kies om welke pols je je Apple Watch wilt dragen en tik vervolgens op 'Ga door'.

Lees de voorwaarden en tik op 'Akkoord'.

Log in met met je Apple ID

Voer het wachtwoord van je Apple ID in als je hierom wordt gevraagd. Als je niet om je wachtwoord wordt gevraagd, kun je later inloggen vanuit de Apple Watch-app: tik op 'Algemeen' > 'Apple ID' en log dan in. Bepaalde functies die een mobiel telefoonnummer vereisen, werken niet op Cellular-modellen van Apple Watch, tenzij je inlogt bij iCloud.

Als 'Zoek mijn' niet is geconfigureerd op je iPhone, wordt je gevraagd het activeringsslot in te schakelen. Als het scherm 'Activeringsslot' wordt weergegeven, is de Apple Watch al gekoppeld aan een Apple ID. Je moet het e-mailadres en het wachtwoord van die Apple ID invoeren om door te gaan met de configuratie. Als je Apple Watch tweedehands is, moet je mogelijk contact opnemen met de vorige eigenaar om het activeringsslot te verwijderen.

Stel een toegangscode in

Je kunt het aanmaken van een toegangscode overslaan, maar je hebt er wel een nodig voor voorzieningen zoals Apple Pay. Tik op je iPhone op 'Maak code aan' of 'Voeg lange toegangscode toe' en schakel vervolgens over naar je Apple Watch om de nieuwe code in te voeren. Tik op 'Stel geen toegangscode in' om deze stap over te slaan.

watchos-10-ios-17-iphone-14-pro-setup-create-passcode

Pas je instellingen aan

Selecteer de gewenste tekstgrootte en of je vetgedrukte tekst wilt gebruiken.

Als je Express-configuratie niet hebt gebruikt, laat je Apple Watch je zien welke instellingen de Watch deelt met je iPhone. Als je functies zoals 'Zoek mijn', Locatievoorzieningen, Bellen via wifi en Diagnose op de iPhone hebt ingeschakeld, worden deze instellingen automatisch ook ingeschakeld op je Apple Watch.

Voeg vervolgens gegevens als je geboortedatum toe of werk deze bij om ervoor te zorgen dat je conditie- en gezondheidsgegevens juist zijn. Je kunt ook gezondheidsmeldingen, zoals geluidsniveaus, inschakelen. Er wordt vervolgens meer informatie weergegeven over SOS-noodmeldingen en valdetectie.

Configureer mobiele data en Apple Pay

Op Cellular-modellen van Apple Watch kun je mobiele data configureren.

Je wordt vervolgens gevraagd om Apple Pay te configureren door een kaart toe te voegen. Vervolgens leidt je iPhone je door functies als 'Altijd aan' en de appweergave van je voorkeur.

Houd je apparaten dichtbij elkaar terwijl ze synchroniseren

Je Apple Watch toont de wijzerplaat als de koppelingsprocedure is voltooid en je Watch klaar is voor gebruik. Houd je Apple Watch en iPhone dicht bij elkaar, zodat de apparaten op de achtergrond gegevens kunnen blijven synchroniseren.

Aan de slag met je Apple Watch

Lees meer over gebaren om je Apple Watch te bedienen. Je kunt ook de Apple Watch-gebruikershandleiding lezen, je wijzerplaat aanpassen of apps toevoegen of verwijderen.

Krijg hulp

Zoek je probleem hieronder om te lezen wat je moet doen. Neem contact op met Apple Support als je nog steeds hulp nodig hebt.

Als je Apple Watch niet kan worden ingeschakeld

Je moet mogelijk je Apple Watch opladen.

Als je wordt gevraagd om een toegangscode

Je Apple Watch is nog gekoppeld met een andere iPhone. Als je de toegangscode niet meer weet, moet je je Apple Watch wissen en vervolgens opnieuw configureren.

Als er een scherm 'Activeringsslot' verschijnt

Je Apple Watch is gekoppeld aan een Apple ID. Je moet het e-mailadres en het wachtwoord van die Apple ID invoeren om door te gaan met de configuratie. Als je Apple Watch tweedehands is, moet je mogelijk contact opnemen met de vorige eigenaar om het activeringsslot te verwijderen.

Als je de Apple Watch niet kunt configureren of als je een foutmelding ziet

1. Zorg dat de iPhone de nieuwste versie van iOS heeft.

2. Schakel de iPhone uit en weer in.

3. Schakel de Apple Watch uit en weer in.