Stembediening op uw iPhone uitschakelen

Lees hoe u de instellingen van de zij- of thuisknop aanpast voor Stembediening en Siri op uw iPhone, iPad of iPod touch.

Op een iPhone X of later kunt u voorkomen dat Stembediening of Siri reageert als u de zijknop op uw apparaat ingedrukt houdt. Op een iPhone 8 of later kunt u voorkomen dat Stembediening of Siri reageert als u de thuisknop op uw apparaat ingedrukt houdt.

Volg deze stappen:

1. Op een iPhone X of nieuwer: ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'Zijknop'. Op een iPhone 8 of ouder: ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'Thuisknop'.
  2. Selecteer onder 'Houd ingedrukt om te spreken' een van deze opties:
    • 'Siri': Siri reageert als u de thuisknop ingedrukt houdt.
    • 'Stembediening': klassieke stembediening reageert als u de thuisknop ingedrukt houdt. Hiermee schakelt u ook Siri uit.
    • 'Uit': als u de thuisknop ingedrukt houdt, volgt er geen reactie.

De instelling om de knop ingedrukt te houden is alleen van toepassing op de zij- of thuisknop. Als u een headset gebruikt waarmee Siri of stembediening onverwacht wordt geactiveerd, controleert u of de headset goed is aangesloten op het apparaat.

Als de headset niet goed is verbonden, vanwege een slechte of loszittende aansluiting, gerafelde kabels of vochtige connector of afstandsbediening, dan kan deze Siri of stembediening onverwachts activeren. Als het probleem aanhoudt, kunt u proberen een andere headset te gebruiken.