Siri gebruiken op een iPhone, iPad of iPod touch

Lees hier meer over het gebruik van Siri, de intelligente persoonlijke assistent die u helpt om dingen gedaan te krijgen. Siri kan berichten versturen, telefoongesprekken starten, uw agenda controleren en nog veel meer.

Siri iets vragen

U kunt op verschillende manieren praten met Siri. Druk bijvoorbeeld op de thuisknop of de zijknop van een apparaat, sluit het apparaat aan op een headset, verbind het apparaat met een autoradio of gebruik 'Hé, Siri'.

De thuisknop of de zijknop gebruiken

Als u een iPhone 6s of hoger hebt, houdt u de thuisknop ingedrukt en zegt u wat u nodig hebt. Op sommige apparaten kunt u pas iets vragen als Siri verschijnt.

Als u een iPhone X hebt, houdt u de zijknop ingedrukt en vraagt u wat u wilt.

'Hé, Siri' zeggen

U kunt Siri gebruiken zonder de thuisknop of de zijknop in te drukken. Controleer eerst of 'Hé, Siri' is ingeschakeld bij 'Instellingen', > 'Siri en zoeken' > 'Luister naar 'Hé, Siri''. Zeg vervolgens 'Hé, Siri' en stel uw vraag. U kunt bijvoorbeeld zeggen 'Hé Siri, wat is het weerbericht?'

Als u een iPhone 6s of hoger of een iPad Pro* hebt, kunt u 'Hé, Siri' zeggen wanneer u maar wilt. Als u een iPhone 6 of lager hebt of een ander model van iPad of iPod touch, moet u het apparaat eerst op netvoeding aansluiten.

Wanneer u 'Hé, Siri' zegt, bepaalt Siri welk apparaat u probeert te gebruiken. Zorg wel dat Bluetooth is ingeschakeld op uw apparaten.

Via uw headset met Siri praten

Als u een headset met een afstandsbediening of een ander type Bluetooth-apparaat gebruikt, houdt u de selectieknop of de belknop ingedrukt totdat u een geluid hoort. Zeg dan wat u nodig hebt.

Als u AirPods hebt, kunt u dubbeltikken op de behuizing van een AirPod om Siri te activeren.

In uw auto met Siri praten

'Hé Siri' is niet enige mogelijkheid: als uw auto CarPlay of Siri Eyes Free ondersteunt, houdt u de spraakopdrachtknop op uw stuur ingedrukt en zegt u tegen Siri wat u nodig hebt. Siri wacht totdat u stopt met praten. Als u een aanraakscherm hebt met CarPlay, kunt u Siri ook gebruiken door de thuisknop op het scherm ingedrukt te houden. U kunt op de geluidsgolfknop tikken om Siri te laten weten dat u klaar bent met praten. Dit is handig als Siri u niet kan horen vanwege achtergrondgeluiden. Als u bepaalde apps zoals Telefoon of Berichten opent, maakt u ook verbinding met Siri.

Hoe Siri zich gedraagt, hangt af van hoe u verbonden bent. Als u bijvoorbeeld verbinding hebt gemaakt via een bedrade of Bluetooth-headset, via Siri Eyes Free of via CarPlay, leest Siri uw berichten voor zodat u deze kunt goedkeuren voordat ze worden verzonden.

De stem of taal van Siri wijzigen

Als u de stem van Siri wilt wijzigen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Siri en zoeken' > 'Siri-stem'. Als u de taal van Siri wilt wijzigen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Siri en zoeken' > 'Taal'. Kies vervolgens een taal in de lijst met talen die Siri spreekt en begrijpt

Als u Siri op een andere manier wilt laten reageren, gaat u naar 'Instellingen' > 'Siri en zoeken' > 'Gesproken feedback' en selecteert u een optie.

U kunt Siri in alle landen en regio's en in elk van de ondersteunde talen gebruiken. Siri is ontworpen om specifieke accenten en dialecten van de ondersteunde landen te herkennen. Daarom is de nauwkeurigheid het hoogst bij personen die hun moedertaal spreken. Lees welke Siri-functies in welke landen en regio's worden ondersteund.

Bellers laten aankondigen

De functie 'Kondig beller aan' is standaard uitgeschakeld, maar u kunt deze inschakelen en aanpassen via 'Instellingen' > 'Telefoon' > 'Kondig beller aan'.

U kunt alle bellers laten aankondigen, maar u kunt ook instellen dat bellers worden aangekondigd als u een koptelefoon op hebt of in de auto zit, of alleen als u een koptelefoon op hebt.

Meer informatie

Lees hoe u Siri gebruikt op een Mac, Apple TV en Apple Watch. Of zoek hulp als Siri anders werkt dan verwacht.

* Als u een iPhone 6s of hoger, een iPad Pro (12,9-inch) (2e generatie), een iPad Pro (10,5-inch) of een iPad Pro (9,7-inch) hebt, kunt u altijd 'Hé, Siri' gebruiken. U kunt ook zeggen wat u wilt meteen wanneer u de thuisknop of de zijknop indrukt. Laat de knop los zodat Siri weet dat u klaar bent. iPad Pro (12,9-inch) (1e generatie) ondersteunt deze functies niet. iPhone X heeft een zijknop in plaats van een thuisknop.