Als de HomePod of HomePod mini niet reageert

Lees wat je kunt doen als je 'Geen reactie' ziet onder 'HomePod' of 'HomePod mini' in de Woning-app.

Controleer op meldingen in de Woning-app

Controleer je wifiverbinding

Herstart HomePod of HomePod mini

Meer hulp

Controleren op meldingen in de Woning-app

Als de HomePod of HomePod mini geen verbinding kan maken met je eigen wifinetwerk, geen toegang heeft tot je Apple ID of een ander probleem heeft, zie je in de Woning-app een melding met informatie over het probleem. Open de Woning-app en tik of klik op 'HomePod' voor meer informatie over de melding.

ios-17-iphone-14-pro-home-homepod-network-mismatch

Controleer de wifiverbinding

De HomePod en HomePod mini maken automatisch verbinding met hetzelfde wifinetwerk als je iPhone of iPad. De signaalsterkte van de wifi controleren:

1. Open de Woning-app op een iPhone, iPad of Mac.

2. Tik of klik op 'HomePod' en tik of klik vervolgens op de knop 'Instellingen'knop 'Instellingen' .

3. Scrol omlaag naar 'Wifinetwerk'. De indicator voor de signaalsterkte van de wifi wordt naast de netwerknaam weergegeven.

ios-17-iphone-14-pro-home-homepod-settings-serial.

Als de indicator voor signaalsterkte twee balkjes of minderminder aangeeft, is de signaalsterkte van je wifi zwak. Probeer je HomePod-luidspreker dichter bij je router te plaatsen en mogelijke bronnen van draadloze interferentie te verwijderen.

Als de indicator voor signaalsterkte een uitroeptekenuitroepteken laat zien, bekijk je wat je kunt doen.

Lees wat je kunt doen als Siri op de HomePod meldt dat er geen verbinding met internet kan worden gemaakt

De HomePod en HomePod mini ondersteunen wifinetwerken met een captive portal die aanvullende inlogstappen vereisen, bijvoorbeeld wifinetwerken in hotels of studentenhuizen. Gebruik je iPhone of iPad om verbinding te maken met het netwerk en volg daarna de configuratie-instructies op het scherm.

De indicator voor de signaalsterkte van de wifi wordt niet ondersteund op HomePod-luidsprekers die zijn aangesloten op netwerken die peer-to-peer-verkeer blokkeren, zoals sommige captive-netwerken.

Start de HomePod of HomePod mini opnieuw op

1. Open de Woning-app op een iPhone, iPad of Mac.

2. Tik op klik op 'HomePod' en tik of klik vervolgens op de knop 'Instellingen'knop 'Instellingen' .

3. Als je twee HomePod-luidsprekers hebt ingesteld als stereopaar, selecteer je 'Start de HomePod opnieuw op'. Als de HomePod-luidspreker niet is ingesteld als stereopaar, selecteer je 'Stel de HomePod opnieuw in' en daarna 'Start de HomePod opnieuw op'.

Als je de optie om de HomePod opnieuw op te starten niet ziet, koppel je deze los van de stroombron, sluit je deze weer aan en probeer je het opnieuw.

Als HomePod nog steeds niet reageert, stel je deze opnieuw in.

Meer hulp

Als je nog steeds problemen ondervindt bij het gebruik van je HomePod, kun je contact opnemen met Apple Support.