De HomePod of HomePod mini opnieuw instellen

Lees hier hoe je de HomePod of HomePod mini terugzet naar de fabrieksinstellingen voordat je het apparaat inlevert voor service, verkoopt of weggeeft.

Voordat je begint

De HomePod of HomePod mini terugzetten naar de fabrieksinstellingen

De HomePod mini herstellen met een Mac of pc

Voordat je begint

• Als je HomePod-luidspreker niet reageert, probeer je deze eerst te herstarten met de Woning-app. Als je geen optie ziet voor herstarten of als de HomePod na het herstarten nog steeds niet reageert, zet je het apparaat terug naar de fabrieksinstellingen.

• Als je twee HomePod-luidsprekers hebt geconfigureerd als stereopaar, moet je de koppeling van het stereopaar opheffen voordat je de HomePod opnieuw kunt instellen.

De HomePod of HomePod mini terugzetten naar de fabrieksinstellingen

1. Open de Woning-app op je iPhone, iPad of Mac terwijl je bent ingelogd met de Apple ID die je hebt gebruikt om de HomePod te configureren.

2. Tik of klik op de HomePod, tik of klik op de knop 'Instellingen'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en tik of klik vervolgens op 'Stel de HomePod opnieuw in'.

'Stel de HomePod opnieuw in' verschijnt onderaan het HomePod-instellingenscherm
  3. Selecteer 'Verwijder accessoire'. Als er een wit draaiend lampje boven op de HomePod verschijnt, wacht je tot het lampje uitgaat. Hiermee wordt aangegeven dat het opnieuw instellen is voltooid.

Als er geen wit draaiend lampje bovenop de HomePod verschijnt:

1. Haal de stekker van de HomePod of de lichtnetadapter van de HomePod mini uit het stopcontact, wacht 10 seconden en steek de stekker weer in het stopcontact.

2. Wacht 10 seconden en houd vervolgens je vinger boven op de HomePod.

3. Het wit knipperend licht Blijf je vinger erop houden.

4. Siri zegt dat je HomePod op het punt staat opnieuw te worden ingesteld. Zodra je drie pieptonen hoort, kun je je vinger weghalen.

Nadat je de HomePod opnieuw hebt ingesteld, kun je de HomePod opnieuw configureren.

De HomePod mini herstellen met een Mac of pc

Als je de HomePod mini niet opnieuw kunt instellen, kun je deze herstellen. Door je HomePod mini te herstellen, wordt deze opnieuw ingesteld en naar de nieuwste software bijgewerkt.

1. Sluit de HomePod mini aan op je computer met behulp van de meegeleverde USB-C-kabel.

2. Wacht een paar seconden. Als je een Mac gebruikt, open je een Finder-venster. Als je een pc gebruikt, open je de nieuwste versie van de Apple Devices-app of iTunes.

3. Selecteer je HomePod wanneer deze op de computer verschijnt.

4. Klik op 'Herstel HomePod'.

Optie 'Herstel HomePod' op Mac

Je krijgt een melding op je Mac of pc te zien als de HomePod mini klaar is met herstellen. Nadat je de HomePod mini hebt hersteld, kun je de HomePod mini opnieuw configureren.