HomePod of HomePod mini configureren

Lees hier hoe je de HomePod of HomePod mini configureert met je iPhone of iPad.

Je iPhone of iPad klaarmaken om de HomePod te configureren

Je hebt een iPhone of iPad nodig om een HomePod te configureren. Je kunt een HomePod niet configureren met een Mac.

Werk je iPhone of iPad bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS.

De HomePod en HomePod mini maken gebruik van het wifinetwerk waarmee je iPhone of iPad is verbonden. Ontdek hoe je verbinding maakt met wifi op je iPhone of iPad en bekijk aanbevolen instellingen voor wifirouters. Persoonlijke hotspots worden niet aanbevolen.

Doe de stekker van de HomePod in het stopcontact en wacht op een geluidssignaal

Plaats de HomePod of HomePod mini op een stevige ondergrond met ten minste 15 cm ruimte rondom het apparaat. Doe vervolgens de stekker in het stopcontact. Wacht tot er een geluid klinkt en er bovenop een wit lampje gaat knipperen.

homepod-mini-status-light-white-pulsing-animation

Houd je iPhone of iPad in de buurt van de HomePod

Ontgrendel je iPhone of iPad en houd deze naast de HomePod of HomePod mini. Tik op 'Configureer' wanneer dit wordt weergegeven op het scherm van je apparaat. Als het configuratiescherm niet wordt weergegeven, kun je proberen het apparaat te vergrendelen en weer te ontgrendelen.

Lees wat je moet doen als het configuratiescherm nog steeds niet wordt weergegeven

ios-17-iphone-14-pro-home-screen-homepod-set-up

Houd je iPhone of iPad boven de HomePod

Houd de HomePod of HomePod mini in het zoekerkader op je iPhone of iPad wanneer daarom wordt gevraagd. Als je je camera niet kunt gebruiken, tik je op 'Voer toegangscode handmatig in', waarna Siri reageert met een viercijferige toegangscode die je op je apparaat kunt invoeren.

ios-17-iphone-14-pro-home-screen-center-homepod-in-the-frame

Pas je HomePod-instellingen aan

Volg de instructies op het scherm om je instellingen te kiezen. Je kunt de HomePod-instellingen na afloop van de configuratie ook beheren in de Woning-app.

ios-17-iphone-14-pro-home-screen-homepod-pick-a-room

Wacht tot de configuratie is voltooid

Wacht tot de configuratie van de HomePod of HomePod mini is voltooid en tik vervolgens op 'Gereed'. Hierna gaat de configuratie van HomePod verder in de Woning-app. De duur van de configuratie kan variëren. Je kunt met Siri audio op de HomePod afspelen tijdens de configuratie.

ios-17-iphone-14-pro-home-screen-homepod-is-ready