Een Suica-kaart in Apple Pay configureren

Lees hoe u een Suica-kaart toevoegt aan een iPhone of Apple Watch.

Wat u nodig hebt

Dit hebt u nodig om een nieuwe Suica-kaart aan te maken in Wallet voor gebruik met Apple Pay op een iPhone of Apple Watch:

U kunt ook een iPhone 7, iPhone 7 Plus of een Apple Watch Series 2 gebruiken die in Japan is gekocht.

*Voor Apple Pay geschikte kaarten zijn beschikbaar, maar niet alle kaarten worden geaccepteerd.

Een nieuwe Suica-kaart maken

U kunt een nieuwe Suica-kaart maken op uw iPhone of Apple Watch:

Op een iPhone

1. Open de Wallet-app en tik op de knop 'Voeg toe' .
  2. Tik op 'Suica' onder 'Openbaarvervoerkaarten'.
  3. Selecteer een bedrag om op uw ov-kaart te zetten of kies ervoor om een bestaande kaart over te zetten en tik op 'Voeg toe'.**
  4. Volg de stappen om een nieuwe openbaarvervoerkaart aan te maken op uw iPhone.

Op een Apple Watch

1. Open de Watch-app op uw iPhone en kies het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Wallet en Apple Pay'.
  3. Tik op 'Voeg kaart toe', tik op 'Ga door' en selecteer 'Suica-kaart'.
  4. Selecteer een bedrag om op uw openbaarvervoerkaart te zetten.
  5. Volg de stappen om een nieuwe openbaarvervoerkaart aan te maken op uw Apple Watch.

**Als u geen geschikte betaalkaart hebt geconfigureerd in Wallet, wordt u gevraagd een te configureren nadat u op 'Voeg toe' hebt getikt.

Een Suica-kaart overzetten naar Apple Pay op een iPhone

U kunt een bestaande Suica- of My Suica-kaart overzetten naar Apple Pay in de Wallet-app.1 U kunt in de Suica-app ook een nieuwe Suica-kaart aanmaken en deze aan Wallet toevoegen. U kunt geen Pasmo-kaarten of andere kaarten voor openbaar vervoer toevoegen aan Apple Pay.

U hebt het volgende nodig om een plastic Suica-kaart naar een iPhone over te zetten:2

• Een iPhone 7 of iPhone 7 Plus die in Japan is aangeschaft (modellen A1779 en A1785)
  • Een iPhone 8 of iPhone 8 Plus
  • Een iPhone X of nieuwer
  • De nieuwste iOS-versie
  • De regio op het apparaat moet op 'Japan' zijn ingesteld
  • Een plastic Suica-, My Suica- of Commuter Suica-kaart

Zo zet u een kaart over:

1. Open de Wallet-app en tik op de plusknop de plusknop.
  2. Tik achtereenvolgens op 'Volgende' en op 'Suica'. Bekijk de demo om te zien hoe het werkt.
  3. Volg de stappen om een Suica-kaart naar een iPhone over te zetten. Controleer de laatste vier cijfers van het kaartnummer.
    achterkant van een Suica-kaart
    Uw geboortedatum is alleen vereist als u een My Suica- of Commuter Suica-kaart aan Apple Pay toevoegt. Gebruik dezelfde geboortedatum als deze die u bij de aankoop van de plastic Suica-kaart hebt ingevoerd. Tik op 'Volgende'.

4. Plaats de bovenkant van de iPhone in het midden van de Suica-kaart. Houd de telefoon op de kaart zonder het apparaat te bewegen. Dit proces kan een paar minuten duren.

iPhone-scherm op een Suica-kaart

Vervolgens gebruikt u Suica op uw iPhone 7 of nieuwer. De plastic Suica-kaart kan niet meer worden gebruikt. De 500 yen die op de Suica-kaart staan, worden aan het Suica-saldo in Apple Pay toegevoegd.

Een Suica-kaart overzetten naar uw Apple Watch

U hebt het volgende nodig om een plastic Suica-kaart naar een Apple Watch over te zetten:1,2

• Een Apple Watch Series 2 (gekocht in Japan), Apple Watch Series 3 of Apple Watch Series 4
  • Een iPhone 7 of iPhone 7 Plus (gekocht in Japan), iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max of iPhone XR3
  • De nieuwste watchOS-versie

Als u een plastic Suica-kaart wilt overzetten naar een Apple Watch, opent u de Apple Watch-app op de iPhone. Volg de stappen om de kaart over te zetten.

Een Suica-kaart toevoegen in Apple Pay

U kunt ook een nieuwe Suica-kaart aanmaken en deze aan de Apple Watch toevoegen:

1. Open de Suica-app op een iPhone 5 of nieuwer.
  2. Volg de instructies om een nieuwe kaart aan te maken en deze over te zetten naar de Apple Watch Series 2, Apple Watch Series 3 of Apple Watch Series 4.
  3. U kunt nu Suica gebruiken.

In tegenstelling tot creditcards en prepaidkaarten in Apple Pay kunnen Suica-kaarten maar op één apparaat tegelijk worden gebruikt.

Een Suica-kaart verplaatsen van een iPhone naar een Apple Watch

Zo verplaatst u een Suica-kaart van een iPhone naar een Apple Watch:

1. Open de Watch-app op uw iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Tik op 'Wallet en Apple Pay'.
  3. Scrol omlaag naar de Suica-kaart die u naar de Apple Watch wilt verplaatsen. Tik vervolgens op de knop 'Voeg toe' naast de kaart.

U kunt de Suica-kaart weer verplaatsen naar de iPhone via de Watch-app. U kunt een Suica-kaart niet verplaatsen tijdens een rit met het openbaar vervoer.

Wat doe ik nu

Nadat u de Suica-kaart hebt overgezet naar Apple Pay, kunt u de plastic kaart niet meer gebruiken. Nadat u een Suica-kaart hebt toegevoegd aan een iPhone of Apple Watch, kunt u Apple Pay gebruiken voor de betaling van ritten met het openbaar vervoer en aankopen in winkels waar Suica wordt aanvaard. De eerste Suica-kaart die u aan Apple Pay toevoegt, is de Express-ov-kaart. Hiermee kunt u Suica zonder Face ID, Touch ID of toegangscode gebruiken. Houd gewoon de iPhone of Apple Watch dicht bij de kaartlezer. U hoeft het apparaat niet uit de sluimerstand te halen of de app te openen.

Vraag hulp bij het wijzigen van een Express-ov-kaart.

1. Apple Pay is niet beschikbaar voor kinderen jonger dan 13 jaar. Leeftijd verschilt per land of regio.
  2. Zorg ervoor dat u op al uw apparaten inlogt bij iCloud. Op uw iOS-apparaat moet u Face ID, Touch ID of een toegangscode instellen. Als u de toegangscode uitschakelt, worden alle creditcards, prepaidkaarten en Suica-kaarten op dat apparaat verwijderd. Als u een Apple Watch gebruikt, moet u een toegangscode instellen. Als u de toegangscode verwijdert of bij iCloud uitlogt, worden alle creditcards, prepaidkaarten en Suica-kaarten op de Apple Watch verwijderd. Wanneer u een Suica-kaart op eender welk apparaat verwijdert, wordt het resterende saldo bewaard en kan het worden overgezet naar dezelfde of een andere iPhone of Apple Watch waarop u met dezelfde Apple ID bij iCloud bent ingelogd.
  3. Als u geen iPhone 7 of iPhone 7 Plus hebt die in Japan is aangeschaft of geen iPhone 8 of iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max of iPhone XR hebt, kunt u nog steeds een Suica-kaart toevoegen door een nieuwe Suica-kaart in de Suica-app aan te maken.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.