Een Suica- of PASMO-kaart configureren in Apple Pay

Lees hier hoe u een Suica- of PASMO-kaart toevoegt aan een iPhone of Apple Watch.

Wat u nodig hebt om een Suica- of PASMO-kaart aan te maken in de Wallet-app

* U kunt Suica ook configureren op een iPhone 7, iPhone 7 Plus of Apple Watch Series 2 die is gekocht in Japan.

** Voor Apple Pay geschikte kaarten zijn beschikbaar, maar niet alle kaarten worden geaccepteerd.

Een nieuwe Suica- of PASMO-kaart aanmaken

U kunt een nieuwe Suica- of PASMO-kaart aanmaken op uw iPhone of Apple Watch:

Op een iPhone

1. Open de Wallet-app en tik op de knop 'Voeg toe' .
  2. Tik onder 'Openbaarvervoerkaarten' op de kaart die u wilt toevoegen.1
  3. Kies een bedrag om op uw ov-kaart te zetten of kies ervoor om een bestaande kaart over te zetten en tik op 'Voeg toe'.2
  4. Volg de stappen om een nieuwe openbaarvervoerkaart aan te maken op uw iPhone.

Op een Apple Watch

1. Open de Watch-app op uw iPhone en kies het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Wallet en Apple Pay'.
  3. Tik op 'Voeg kaart toe', vervolgens op 'Ga door' en selecteer die kaart die u wilt toevoegen.1
  4. Kies een bedrag om op uw openbaarvervoerkaart te zetten.
  5. Volg de stappen om een nieuwe openbaarvervoerkaart aan te maken op uw Apple Watch.

Een Suica- of PASMO-kaart overzetten naar Apple Pay op een iPhone

U kunt uw bestaande Suica- of PASMO-kaart overzetten naar Apple Pay in de Wallet-app.4 U kunt ook een nieuwe kaart aanmaken en deze toevoegen aan de Wallet-app in de Suica- of PASMO-app.

U hebt het volgende nodig om een plastic Suica- of PASMO-kaart naar een iPhone over te zetten:#4

• De regio op het apparaat moet op 'Japan' zijn ingesteld
  • Een plastic Suica- of PASMO-kaart

Uw kaart overzetten:

1. Open de Wallet-app en tik op de plusknop de plusknop.
  2. Tik op 'Volgende' en dan op 'Suica' of 'PASMO'. Bekijk de demo om te zien hoe het werkt.
  3. Volg de stappen om uw kaart naar een iPhone over te zetten. Controleer de laatste vier cijfers van het kaartnummer.
    Achterzijde van een PASMO-kaart
    Uw geboortedatum is alleen vereist als u een My Suica-kaart, een gepersonaliseerde PASMO-kaart of een Commuter PASMO- of Suica-kaart aan Apple Pay toevoegt. Voer uw geboortedatum precies zo in als u hebt gedaan toen u de plastic kaart kocht. Tik op 'Volgende'.

4. Plaats de bovenkant van de iPhone op het midden van de Suica- of PASMO-kaart. Houd de telefoon op de kaart zonder het apparaat te bewegen. Dit proces kan een paar minuten duren.

iPhone-scherm op een PASMO-kaart

Begin dan met het gebruiken van Suica of PASMO op uw iPhone. Uw plastic kaart kan niet meer worden gebruikt. Uw storting van 500 yen op uw plastic kaart wordt toegevoegd aan uw Suica- of PASMO-saldo in Apple Pay.

Een Suica-kaart overzetten naar uw Apple Watch

Als u een plastic Suica- of PASMO-kaart wilt overzetten naar een Apple Watch, opent u de Apple Watch-app op de iPhone. Volg de stappen om de kaart over te zetten.

U kunt ook een nieuwe Suica- of PASMO-kaart aanmaken en deze aan de Apple Watch toevoegen:

1. Open de Suica- of PASMO-app op uw iPhone.
  2. Volg de instructies om een nieuwe kaart aan te maken en deze over te zetten naar uw Apple Watch.
  3. U kunt nu Suica gebruiken.

In tegenstelling tot creditcards en prepaidkaarten in Apple Pay kunnen Suica- en PASMO-kaarten maar op één apparaat tegelijk worden gebruikt.

Een Suica-kaart verplaatsen van een iPhone naar een Apple Watch

Uw Suica- of PASMO-kaart verplaatsen van een iPhone naar een Apple Watch:

1. Open de Watch-app op uw iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Tik op 'Wallet en Apple Pay'.
  3. Scrol omlaag naar de kaart die u naar de Apple Watch wilt verplaatsen. Tik vervolgens op de knop 'Voeg toe' naast de kaart.

U kunt uw kaart weer op de iPhone terugzetten via de Watch-app. U kunt uw Suica- of PASMO-kaart niet verplaatsen tijdens een rit met het openbaar vervoer.

Wat gebeurt er hierna?

Nadat u uw Suica- of PASMO-kaart hebt overgezet naar Apple Pay, kunt u de plastic kaart niet meer gebruiken. Nadat u een Suica- of PASMO-kaart hebt toegevoegd aan een iPhone of Apple Watch, kunt u Apple Pay gebruiken voor de betaling van ritten met het openbaar vervoer en aankopen in winkels waar Suica of PASMO wordt aanvaard. De eerste Suica- of PASMO-kaart die u aan Apple Pay toevoegt, is uw Express-ov-kaart. Hiermee kunt u Suica zonder Face ID, Touch ID of toegangscode gebruiken. Houd gewoon de iPhone of Apple Watch dicht bij de kaartlezer. U hoeft het apparaat niet uit de sluimerstand te halen of de app te openen.

Hulp bij het wijzigen van uw Express-ov-kaart.

1. Om een PASMO-kaart toe te voegen in de Wallet-app, moet u twee-factor-authenticatie configureren voor uw Apple ID.
  2. Als u geen geschikte betaalkaart hebt geconfigureerd in de Wallet-app, wordt u gevraagd er een te configureren nadat u op 'Voeg toe' hebt getikt.
  3. Apple Pay is niet beschikbaar voor kinderen jonger dan 13 jaar. Leeftijd verschilt per land of regio.
  4. Zorg ervoor dat u op al uw apparaten inlogt bij iCloud. Op uw iOS-apparaat moet u Face ID, Touch ID of een toegangscode configureren. Als u de toegangscode uitschakelt, worden alle creditcards, prepaidkaarten en Suica-kaarten op dat apparaat verwijderd. Als u een Apple Watch gebruikt, moet u een toegangscode configureren. Als u de toegangscode verwijdert of bij iCloud uitlogt, worden alle creditcards, prepaidkaarten en Suica-kaarten op de Apple Watch verwijderd. Wanneer u een Suica-kaart van een apparaat verwijdert, wordt het resterende saldo bewaard en kan het worden overgezet naar dezelfde of een andere iPhone of Apple Watch waarop u met dezelfde Apple ID bij iCloud bent ingelogd.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.