Uw Apple Watch bijwerken

Gebruik uw iPhone om uw Apple Watch-software bij te werken, of werk deze rechtstreeks bij op uw Apple Watch.

Apple Watch up-to-date houden

Houd uw Apple apparaten up-to-date om er zeker van te zijn dat ze zijn voorzien van de nieuwste bugfixes en beveiligingsverbeteringen. Voor sommige iOS-updates kan het ook vereist zijn om watchOS bij te werken.

Als 'Werk Apple Watch bij' wordt weergegeven op uw iPhone

Als u de melding 'Je Apple Watch-software is niet up-to-date' ziet op uw iPhone, moet u bijwerken naar de nieuwste versie van watchOS zodat de synchronisatie van uw gegevens, waaronder activiteitsgegevens, met uw iPhone actief blijft.

Lees hier wat u moet doen als uw Apple Watch aangeeft dat u meer beschikbare opslag nodig heb om een watchOS-update te installeren.

Voorbereiden op een update

Controleer eerst of de Apple Watch compatibel is met de nieuwste software: watchOS 8 is compatibel met Apple Watch Series 3 en nieuwer en Apple Watch SE. Als u wilt upgraden naar watchOS 8, hebt u een iPhone 6s of nieuwer met iOS 15 of hoger nodig. Een Apple Watch identificeren.

Controleer daarna ook het volgende:

1. Werk de iPhone bij naar de nieuwste iOS-versie.
  2. Zorg ervoor dat de Apple Watch tenminste 50 procent is opgeladen.
  3. Verbind de iPhone met wifi.
  4. Houd uw iPhone naast uw Apple Watch, zodat ze zich binnen bereik bevinden.

Het bijwerken kan enkele minuten tot een uur duren. Het is verstandig om de update 's nachts uit te voeren of te wachten tot u tijd hebt.

Uw Apple Watch bijwerken met uw iPhone

Wanneer er een nieuwe update beschikbaar is, krijgt u een melding op uw Apple Watch. Tik op 'Werk vanavond bij' in de melding en ga vervolgens naar uw iPhone om te bevestigen dat u 's nachts wilt bijwerken. Laad aan het einde van de dag uw Apple Watch en iPhone gedurende de nacht op, zodat de update kan worden voltooid.

Volg deze stappen om handmatig bij te werken:

1. Open de Apple Watch-app op uw iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Tik op 'Algemeen' > 'Software-update'.
    iPhone-scherm met een beschikbare software-update voor Apple Watch
  3. Download de update. Voer de toegangscode van de iPhone of de Apple Watch in als u hierom wordt gevraagd.
  4. Wacht tot de voortgangsbalk op de Apple Watch verschijnt. Het bijwerken kan enkele minuten tot een uur duren.

Zorg ervoor dat de Apple Watch aangesloten blijft op de oplader totdat de update is voltooid. Start de iPhone of Apple Watch niet opnieuw op en sluit de Apple Watch-app niet. Als de update is voltooid, wordt uw Apple Watch vanzelf herstart.

Rechtstreeks op uw Apple Watch bijwerken

Als uw Apple Watch watchOS 6 of hoger heeft, kunt u daaropvolgende updates installeren zonder uw iPhone:

1. Zorg ervoor dat uw Watch is verbonden met wifi.
  2. Open de Instellingen-app op de Watch.
  3. Tik op 'Algemeen' > 'Software-update'.
  4. Tik op 'Installeer' als er een software-update beschikbaar is en volg dan de instructies op het scherm op.

Houd uw Apple Watch aangesloten op de oplader terwijl de update wordt voltooid. Herstart uw Apple Watch niet. Als de update is voltooid, wordt uw Apple Watch vanzelf herstart.

Als u hulp nodig hebt om bij te werken

Probeer deze stappen:

1. Zorg ervoor dat uw Apple Watch is aangesloten op de oplader.
  2. Start uw Apple Watch opnieuw op. Houd de knop aan de zijkant ingedrukt totdat u 'Zet uit' ziet en sleep vervolgens de schuifbalk. Als u de Apple Watch opnieuw wilt inschakelen, houdt u de zijknop ingedrukt.
  3. Uw gekoppelde iPhone herstarten.
  4. Probeer de update opnieuw te starten.

Als de update niet wordt gestart, opent u de Watch-app op uw iPhone, tikt u op 'Algemeen' > 'Gebruik' > 'Software-update' en verwijdert u het updatebestand. Nadat u het bestand hebt verwijderd, downloadt en installeert u watchOS opnieuw.

Lees wat u moet doen als u 'Update installeren mislukt' ziet tijdens het bijwerken van een Apple Watch.

Als u een bètaversie van iOS of watchOS of ontwikkelaars-seed hebt geïnstalleerd

1. Verwijder het bètaprofiel van het apparaat voordat u bijwerkt. Het watchOS-bètaprofiel weergeven en verwijderen:
    • Open de Apple Watch-app op de iPhone, tik op het tabblad 'Mijn Watch' en ga vervolgens naar 'Algemeen' > 'Profielen'. Tik achtereenvolgens op het bètaprofiel dat u wilt verwijderen en op 'Verwijder profiel'. Voer de toegangscode van de iPhone in als u hierom wordt gevraagd.
    • Open de Instellingen-app op de iPhone en tik vervolgens op 'Algemeen' > 'Beheer profielen en apparaten'. Tik achtereenvolgens op het bètaprofiel dat u wilt verwijderen en op 'Verwijder profiel'. Voer de toegangscode van de iPhone in als u hierom wordt gevraagd.
  2. Nadat u de profielen hebt verwijderd, herstart u beide apparaten en zoekt u opnieuw naar de update.

Als u de openbare bètaversie van iOS wilt blijven gebruiken, kunt u het bètaprofiel opnieuw installeren.