De Apple Watch bijwerken

Je kunt de nieuwste versie van watchOS rechtstreeks op je Apple Watch downloaden of bijwerken via je iPhone.

De compatibiliteit van je Apple Watch controleren

Zorg er eerst voor dat je Apple Watch over de nieuwste software beschikt. watchOS 10 is compatibel met de volgende Apple Watch-modellen:

• Apple Watch Series 4 en nieuwer

• Apple Watch SE (1e generatie) en nieuwer

• Apple Watch Ultra en nieuwer

Niet alle functies van watchOS 10 zijn beschikbaar op alle apparaten.

Als je wilt bijwerken naar watchOS 10 heb je een iPhone XS of nieuwer met iOS 17 nodig.

Als je Apple Watch niet compatibel is met de nieuwste versie van watchOS, geeft 'Software-update' aan wat de nieuwste versie voor je Apple Watch is.

Bepaal welk Apple Watch- of iPhone-model je hebt.

Voorbereiden op een update

Doe dan het volgende:

1. Zorg ervoor dat je iPhone is bijgewerkt naar de nieuwste versie van iOS.

2. Zorg ervoor dat je Apple Watch voor minimaal 50 procent is opgeladen.

3. Zorg ervoor dat je iPhone verbinding heeft met wifi.

Houd je iPhone tijdens de update in de buurt van je Apple Watch. Het bijwerken kan enkele minuten tot een uur duren, dus misschien wil je 's nachts bijwerken of wachten tot je tijd hebt.

Je Apple Watch bijwerken met je iPhone

Je kunt wachten tot de Apple Watch via een melding aangeeft dat er een nieuwe update beschikbaar is. Tik op 'Werk vanavond bij' in de melding en ga vervolgens naar je iPhone om te bevestigen dat je 's nachts wilt bijwerken. Laad aan het einde van de dag je Apple Watch en iPhone gedurende de nacht op, zodat de update kan worden voltooid.

Of je kunt je Apple Watch handmatig bijwerken via je iPhone:

1. Open de Apple Watch-app op je iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.

2. Tik op 'Algemeen' > 'Software-update'.

ios-16-iphone-13-pro-watchos-9-settings-general-software-update-available
  3. Download de update. Voer de toegangscode van de iPhone of de Apple Watch in als je hierom wordt gevraagd.

4. Wacht tot de voortgangsbalk op de Apple Watch verschijnt. Het bijwerken kan enkele minuten tot een uur duren.

Zorg ervoor dat de Apple Watch aangesloten blijft op de oplader totdat de update is voltooid. Start de iPhone of Apple Watch niet opnieuw op en sluit de Apple Watch-app niet. Als de update is voltooid, wordt je Apple Watch vanzelf herstart.

Rechtstreeks op je Apple Watch bijwerken

Als je Apple Watch watchOS 6 of hoger heeft, kun je updates installeren zonder je iPhone:

1. Zorg dat je Apple Watch verbinding heeft met wifi.

2. Open de Instellingen-app op de Watch.

3. Tik op 'Algemeen' > 'Software-update'.

4. Tik op 'Installeer' als er een software-update beschikbaar is en volg dan de instructies op het scherm op.

Houd je Apple Watch aangesloten op de oplader terwijl de update wordt voltooid. Herstart de Apple Watch niet. Als de update is voltooid, wordt je Apple Watch vanzelf herstart.

Voor sommige iPhone-updates moet je mogelijk je Apple Watch bijwerken

Het is belangrijk om Apple apparaten up-to-date te houden, zodat ze beschikken over de nieuwste oplossingen voor problemen en beveiligingsverbeteringen.

Voor sommige iOS-updates op je iPhone moet je watchOS op je Apple Watch ook bijwerken. Als je de melding 'Werk Apple Watch bij' en 'Je Apple Watch-software is niet up-to-date' ziet op je iPhone, moet je bijwerken naar de nieuwste versie van watchOS, zodat de synchronisatie van je gegevens, waaronder activiteitsgegevens, met je iPhone actief blijft.

Meer hulp nodig bij het bijwerken?

Probeer deze stappen:

1. Zorg dat je Apple Watch goed is aangesloten op de oplader.

2. Herstart je Apple Watch.

3. Herstart je gekoppelde iPhone.

4. Probeer opnieuw je Apple Watch bij te werken.

Als de update niet start:

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone.

2. Tik op 'Algemeen' > 'Software-update'.

3. Verwijder het updatebestand.

4. Probeer opnieuw je Apple Watch bij te werken.

Lees wat je moet doen als 'Update installeren mislukt' wordt weergegeven bij het bijwerken van de Apple Watch of als de Apple Watch aangeeft dat je meer beschikbare opslag nodig hebt om een watchOS-update te installeren.

Als je een bètaversie van iOS of watchOS of ontwikkelaars-seed hebt geïnstalleerd

Als je bètasoftware op je iPhone of Apple Watch hebt geïnstalleerd, moet je het bètaprofiel verwijderen voordat je kunt bijwerken naar de volgende hoofdversie van de software:

• Open de Apple Watch-app op de iPhone, tik op het tabblad 'Mijn Watch' en ga vervolgens naar 'Algemeen' > 'Profielen'. Tik achtereenvolgens op het bètaprofiel dat je wilt verwijderen en op 'Verwijder profiel'. Voer de toegangscode van de iPhone in als je hierom wordt gevraagd.

• Open de Instellingen-app op de iPhone en tik vervolgens op 'Algemeen' > 'Beheer profielen en apparaten'. Tik achtereenvolgens op het bètaprofiel dat je wilt verwijderen en op 'Verwijder profiel'. Voer de toegangscode van de iPhone in als je hierom wordt gevraagd.

Nadat je de profielen hebt verwijderd, herstart je beide apparaten en zoek je opnieuw naar de update.