Als u Suica-kaarten niet kunt overzetten naar uw iPhone of Apple Watch

Als u hulp nodig hebt bij het overzetten van Suica-kaarten naar Apple Pay op een iPhone of Apple Watch, voert u de onderstaande stappen uit.

Nagaan of u een kaart kunt toevoegen

Controleer de status van Apple Pay op de pagina Systeemstatus. Als er een probleem is, probeert u het opnieuw nadat het probleem is opgelost. Als er geen probleem is, controleert u of u een ondersteund apparaat gebruikt:

• iPhone 7 of iPhone 7 Plus die in Japan is aangeschaft (openbaar vervoer en betalingen in winkels, apps en op internet in Safari)
  • iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max of iPhone XR
  • Apple Watch Series 2 die in Japan is aangeschaft en met een iPhone is gekoppeld (openbaar vervoer en betalingen in winkels en apps)
  • Apple Watch Series 3 of Apple Watch Series 4

Probeer een Suica-kaart toe te voegen

Controleer na elke stap of u de Suica-kaart aan Apple Pay kunt toevoegen:

1. Controleer of het land of de regio van het apparaat is ingesteld op 'Japan'.
    • Als u een iPhone gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Taal en regio' en scrolt u naar 'Regio'.
    • Als u een Apple Watch gebruikt, opent u de Watch-app op de iPhone. Ga vervolgens naar het tabblad 'Mijn Watch', tik op 'Algemeen' > 'Taal en regio' en controleer de regionotatie.
  2. Uw geboortedatum is alleen vereist als u een My Suica- of Commuter Suica-kaart aan Apple Pay probeert toe te voegen. Voer uw geboortedatum precies zo in als u hebt gedaan toen u de plastic Suica-kaart kocht.
  3. Leg de plastic Suica-kaart op een vlakke, niet-metalen ondergrond. Plaats de bovenkant van de iPhone op het midden van de Suica-kaart. Verplaats het apparaat niet tot de overdracht is voltooid (dit kan tot wel een minuut duren). De Suica-kaart en de iPhone in uw hand houden kan ook helpen.
    Een Suica-kaart toevoegen op een iPhone
  4. Het saldo op uw Suica-kaart mag niet meer dan JPY 19.500 bedragen.
  5. U kunt een creditcard met een Suica-saldo toevoegen door in Wallet te tikken op 'Creditcard' of 'Prepaidkaart'. Alleen de creditcard wordt aan Apple Pay toegevoegd. De Suica-kaart kan niet worden toegevoegd en het saldo van de Suica-kaart blijft staan op de plastic creditcard.
  6. Bepaalde Suica-kaarten (zoals Student Commuter Suica-kaarten) moeten worden geverifieerd voordat u ze aan Apple Pay kunt toevoegen. Om de extra functies van Suica-kaarten in Apple Pay te kunnen gebruiken, downloadt u de Suica-app op uw iPhone en registreert u zich.
  7. Start de iPhone of Apple Watch opnieuw op.
  8. Werk bij naar de nieuwste versie van iOS of watchOS.

My Suica- en Commuter Suica-kaarten die romaji-namen of internationale telefoonnummers gebruiken, worden niet ondersteund. Pasmo-kaarten en andere openbaarvervoerkaarten worden niet ondersteund.

Als u een tweede Suica-kaart aan Apple Pay probeert toe te voegen, moet de naam van de tweede kaart overeenkomen met de naam van uw eerste My Suica- en Commuter Suica-kaart. Als u Suica-kaarten met verschillende namen hebt, downloadt u de Suica-app voor iOS, registreert u zich en belt u Suica Support op het nummer 0570-78-3049.

Elke dag tussen 00.30 uur en 05.00 uur zijn veel Suica-functies niet beschikbaar voor klanten. Dit zijn functies zoals kaarten toevoegen, geld op Suica-kaarten zetten en kaarten blokkeren of verwijderen in Zoek mijn iPhone en op iCloud.com.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.