Uw kind helpen bij de configuratie van een iPhone, iPad of iPod touch

Configureer het apparaat van uw kind zodat het kind 'Delen met gezin' kan gebruiken, het apparaat kan beveiligen enzovoort. Als u het apparaat van uw kind al hebt geconfigureerd, kunt u nog steeds instellingen aanpassen en functies instellen.

Als uw apparaat en het nieuwe apparaat van uw kind naar iOS 16 of iPadOS 16 of hoger zijn bijgewerkt, kunt u 'Begin direct' gebruiken om het nieuwe apparaat van uw kind te configureren met het gewenste ouderlijk toezicht.

Face ID, Touch ID of een toegangscode configureren

Configureer een toegangscode die uw kind kan gebruiken om het apparaat te ontgrendelen. Gebruik niet dezelfde toegangscode op het apparaat van uw kind en uw eigen apparaat. Waarschuw het kind dat het zijn of haar wachtwoord nooit aan iemand anders moet geven.

U kunt ook Face ID of Touch ID configureren, zodat u het apparaat met een oogopslag of aanraking kunt ontgrendelen. U kunt een ander uiterlijk registreren voor Face ID en tot en met vijf vingerafdrukken, dus die van u, maar ook die van uw kind.

Een toegangscode configureren

Face ID configureren

Touch ID configureren

'Delen met gezin' configureren

Met 'Delen met gezin' kunnen u en maximaal vijf andere gezinsleden gezamenlijk gebruikmaken van abonnementen op Apple voorzieningen, zoals iCloud+ en Apple Music U kunt ook aankopen in de App Store, iTunes Store en meer delen en elkaars zoekgeraakte apparaten opsporen.

Als u 'Delen met gezin' nog niet hebt geconfigureerd, kunt u de stappen op het scherm volgen om een Apple ID voor uw kind aan te maken, 'Zoek mijn' in te schakelen en ouderlijk toezicht te configureren, zoals 'Schermtijd' en 'Vraag om te kopen'.

Als u 'Delen met gezin' al hebt geconfigureerd, gaat u door naar de volgende stap.

'Delen met gezin’ configureren

Uw kind vragen zijn of haar Apple ID en het wachtwoord ervan in te voeren

Een Apple ID is de account die u gebruikt met Berichten, de App Store en andere Apple voorzieningen. In principe moet iedereen een eigen Apple ID hebben. Het is dus niet de bedoeling dat u uw eigen Apple ID deelt met uw kind. Als uw kind uw Apple ID gebruikt, heeft uw kind toegang tot al uw persoonlijke materiaal, inclusief sms-berichten en foto's.

Als uw kind geen Apple ID heeft, kunt u een Apple ID aanmaken voor uw kind wanneer u 'Delen met gezin' configureert.

Als uw kind al een Apple ID heeft, kan hij of zij die blijven gebruiken. Vraag uw kind om in te loggen bij appleid.apple.com en controleer of de geboortedatum correct is ingevoerd.

Een Apple ID voor uw kind configureren

'Zoek mijn' inschakelen

Nadat u 'Zoek mijn' hebt ingeschakeld, kunnen de leden van uw gezinsgroep locaties delen en helpen bij het opsporen van een zoekgeraakt apparaat.

'Zoek mijn’ configureren

Ouderlijk toezicht configureren

Als u specifieke apps en functies op het apparaat van uw kind wilt blokkeren of beperken, configureert u ouderlijk toezicht. U kunt expliciet materiaal beperken, aankopen en downloads voorkomen, limieten instellen voor games enzovoort.

Ouderlijk toezicht configureren

'Vraag om te kopen' inschakelen

Als u wilt dat kinderen toestemming vragen voordat ze iets kopen, gratis apps downloaden of zich aanmelden voor een abonnement, configureert u 'Vraag om te kopen'. 'Vraag om te kopen' is automatisch ingeschakeld voor kinderen jonger dan 13 jaar.*

'Vraag om te kopen’ configureren

*Leeftijd verschilt per land of regio.