De nieuwe Mac configureren

Gebruik deze basisstappen om uw nieuwe Mac te configureren en gebruiksklaar te maken.

Als uw Mac pas is gerepareerd en nu opstart met Configuratie-assistent, leest u hier hoe u de Mac herstelt vanaf een reservekopie.

Controleer of er een internetverbinding beschikbaar is

U kunt uw Mac het beste configureren op een plek met een wifinetwerk of een andere verbinding met internet. Uw Mac gebruikt die verbinding om bepaalde installatiestappen te voltooien. Als het netwerk is beveiligd met een wachtwoord, houdt u het wachtwoord bij de hand.

Sluit alleen de meest noodzakelijke apparaten aan

Als u een extern toetsenbord en trackpad of muis gebruikt, schakelt u deze in of sluit u deze aan op de Mac. Als u een extern beeldscherm gebruikt, kunt u dit ook aansluiten en inschakelen. Sluit verder nog geen randapparatuur aan. Uiteraard sluit u de Mac ook aan.

Als u nog nooit een trackpad hebt gebruikt, hebben we deze tip voor u: om te klikken, drukt of tikt u op het oppervlak van het trackpad.

Schakel de Mac in

Sommige Mac-notebooks worden automatisch opgestart als u de computer aansluit op de voeding of als u de klep opent. Op andere Mac-computers drukt u op de aan/uit-knop om op te starten.

Gebruik Configuratie-assistent

In een aantal vensters wordt u gevraagd om configuratiegegevens, zoals uw Apple ID. Als u iTunes al eerder hebt gebruikt of als u een iPhone of iPad hebt, hebt u al een Apple ID. Gebruik dezelfde Apple ID op uw Mac.

We raden u aan om FileVaultiCloud-sleutelhanger en Zoek mijn Mac door Configuratie-assistent te laten inschakelen. U kunt ook informatie laten overzetten van een andere computer of een Time Machine-reservekopie. Dit kunt u ook later doen, met behulp van Migratie-assistent.

U wordt gevraagd om de naam en het wachtwoord van uw computeraccount aan te maken. U hebt deze informatie nodig om in te loggen bij uw Mac, bepaalde instellingen te wijzigen en software te installeren.

Controleer op software-updates

Als Configuratie-assistent klaar is met de configuratie van uw Mac, ziet u de Finder met bovenaan een menubalk en daaronder het bureaublad.

Klik op 'App Store' in het Dock onderaan het scherm en zoek naar software-updates en installeer deze. Als uw software up-to-date is, kunt u uw printer en andere randapparaten aansluiten en uw Mac gaan gebruiken.