Over gecodeerde reservekopieën op uw iPhone, iPad of iPod touch

Voor de bescherming van reservekopieën van een iPhone, iPad of iPod touch op uw computer kunt u wachtwoordbeveiliging en codering gebruiken.

Wanneer u de reservekopie van uw iPhone, iPad of iPod touch codeert

Met de functie 'Codeer reservekopie' in de Finder of iTunes kunt u uw informatie vergrendelen en coderen. Gecodeerde reservekopieën kunnen informatie bevatten die ongecodeerde reservekopieën niet hebben:

• Bewaarde wachtwoorden
  • Wifi-instellingen
  • Bezochte websites
  • Gegevens van de Gezondheid-app

Uw reservekopie wordt standaard niet gecodeerd. Als u een reservekopie in de Finder of iTunes voor het eerst wilt coderen, schakelt u de optie in om de reservekopie met een wachtwoord te beschermen en te coderen. Reservekopieën van uw apparaat worden vanaf dat moment automatisch gecodeerd.

Als u het wachtwoord verliest of vergeet, kunt u de gegevens op geen enkele manier terughalen. Bovendien kunt u dan 'Codeer reservekopie' niet uitschakelen.

U kunt ook een reservekopie in iCloud maken waarbij gegevens altijd automatisch worden gecodeerd.

Uw reservekopieën coderen

1. Op een Mac met macOS Catalina 10.15 opent u de Finder. Op een Mac met macOS Mojave 10.14 of lager, of een pc, opent u iTunes.
  2. Sluit het apparaat met de meegeleverde USB-kabel aan op de computer. Dan zoekt u het apparaat op uw computer.
  3. Ga naar het tabblad 'Algemeen' of 'Overzicht' en selecteer 'Versleutel lokale reservekopieën' onder het gedeelte 'Reservekopieën'.
  4. Maak een wachtwoord aan wanneer u hierom wordt gevraagd. Maak een wachtwoord aan dat u gemakkelijk kunt onthouden of schrijf het op en bewaar het op een veilige plaats. Zonder dit wachtwoord kunt u uw reservekopieën namelijk niet gebruiken.

Nadat u uw wachtwoord hebt bevestigd, begint het maken van uw reservekopie en worden uw vorige reservekopieën overschreven en gecodeerd. Als dit proces klaar is, controleert u of de gecodeerde reservekopie is gelukt:

1. Op een Mac met macOS Catalina 10.15 opent u de Finder, klikt u op het tabblad 'Algemeen' en vervolgens op 'Beheer reservekopieën'. U hoort een scherm te zien met een lijst van uw reservekopieën. Op een Mac met macOS Mojave 10.14 of lager of een pc met iTunes selecteert u via de menubalk bovenaan het iTunes-venster 'iTunes' > 'Voorkeuren' en klikt u vervolgens op het tabblad 'Apparaten'.
  2. U hoort een hangslot hangslotsymbool naast de naam van uw apparaat te zien, evenals de datum en tijd waarop de reservekopie is aangemaakt.
  3. Klik op 'OK' om het venster met reservekopieën te sluiten.

Controleren of uw reservekopieën al zijn gecodeerd

Als de Finder of iTunes zo is geconfigureerd dat uw reservekopieën worden gecodeerd, is de optie 'Versleutel lokale reservekopieën' onder het tabblad 'Algemeen' of 'Overzicht' aangevinkt wanneer u uw apparaat verbindt met de Finder of iTunes.

U kunt ook zien of een specifieke reservekopie is gecodeerd:

1. Op een Mac met macOS Catalina 10.15 opent u de Finder, klikt u op het tabblad 'Algemeen' en vervolgens op 'Beheer reservekopieën'. U hoort een scherm te zien met een lijst van uw reservekopieën. Op een Mac met macOS Mojave 10.14 of lager of een pc met iTunes selecteert u via de menubalk bovenaan het iTunes-venster 'iTunes' > 'Voorkeuren' en klikt u vervolgens op het tabblad 'Apparaten'.
  2. Kijk of er naast de reservekopie een hangslot hangslotsymbool staat. Als u een hangslot hangslotsymbool ziet, is de reservekopie gecodeerd.
  3. Klik op 'OK' om het venster met reservekopieën te sluiten.

Als u het wachtwoord van uw gecodeerde reservekopie niet meer weet

U kunt een gecodeerde reservekopie niet herstellen zonder het wachtwoord ervan. In iOS 11 of hoger of iPadOS kunt u een nieuwe gecodeerde reservekopie maken van een apparaat door het wachtwoord opnieuw in te stellen. Ga als volgt te werk:

1. Ga op uw apparaat naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in'.
  2. Tik op 'Herstel alle instellingen' en voer de toegangscode van uw apparaat in.
  3. Volg de stappen om uw instellingen opnieuw in te stellen. Dit heeft geen invloed op uw gebruikersgegevens of wachtwoorden, maar instellingen als beeldschermhelderheid, beginscherm en achtergrond worden hersteld. Ook het wachtwoord van uw gecodeerde reservekopie wordt verwijderd.
  4. Verbind uw apparaat opnieuw met de Finder of iTunes en maak een nieuwe gecodeerde reservekopie via de bovenstaande stappen.

U kunt eerder gemaakte gecodeerde reservekopieën niet gebruiken, maar u kunt wel in de Finder of iTunes een reservekopie maken van uw huidige gegevens en een nieuw wachtwoord voor reservekopieën instellen.

Als u een apparaat met iOS 10 of lager hebt, kunt u het wachtwoord niet opnieuw instellen. Probeer in dat geval het volgende:

Codering van reservekopieën uitschakelen

Om codering van reservekopieën uit te schakelen, deselecteert u het vak 'Versleutel lokale reservekopieën' in de Finder of iTunes en voert u het wachtwoord in. Als u uw wachtwoord niet meer weet, hebt u twee opties:

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.