De grootte van een Foto's-bibliotheek aanpassen om deze in iCloud-fotobibliotheek op te slaan

Als de Foto's-bibliotheek groter is dan de beschikbare ruimte die u in iCloud hebt, kunt u de iCloud-opslag vergroten of kunt u enkele aanpassingen doen op de Mac.

Wanneer u zich aanmeldt bij iCloud, krijgt u automatisch 5 GB gratis opslag voor uw iOS-reservekopieën, foto's, video's, documenten en apps. Wanneer u iCloud-fotobibliotheek inschakelt, laat de app Foto's u weten of u meer ruimte nodig hebt om de bibliotheek te uploaden.

U kunt de iCloud-opslag vergroten door een nieuw maandabonnement te kiezen of door een van de opties hierna te proberen. Abonnementen beginnen bij 50 GB voor €0,99 per maand en gaan tot 2 TB voor €9,99 per maand.

De grootte van de Foto's-bibliotheek verkleinen

U kunt de grootte van een Foto’s-bibliotheek verkleinen door ongewenste of onnodige foto’s en video’s te exporteren.

1. Selecteer de onderdelen in Foto's. Kies 'Archief' > 'Exporteer' en volg de instructies.
  2. Verwijder de geëxporteerde onderdelen. Kies dan 'Archief' > 'Toon onlangs verwijderd' en klik op 'Verwijder alle' om de onderdelen definitief uit de bibliotheek te verwijderen.

Een nieuwe fotobibliotheek starten

U kunt een nieuwe Foto's-bibliotheek aanmaken en deze met iCloud-fotobibliotheek gebruiken. Vergeet niet dat u deze bibliotheek als systeemfotobibliotheek moet toewijzen

1. Houd de Option-toets ingedrukt terwijl u Foto's opent.
  2. Kies 'Maak nieuwe aan'.
  3. Importeer materiaal uit de vorige bibliotheek om een nieuwe, kleinere bibliotheek aan te maken.

Een bibliotheek splitsen met Aperture

Als u Aperture gebruikt, kunt u een iPhoto- of Aperture-bibliotheek splitsen om een kleinere bibliotheek aan te maken die u met iCloud-fotobibliotheek kunt gebruiken.

1. Open de fotobibliotheek in Aperture.
  2. Selecteer het materiaal dat u als een nieuwe bibliotheek wilt exporteren.
  3. Kies 'File' (Archief) > 'Export' (Exporteer) > 'Items as New Library' (Onderdelen als nieuwe bibliotheek).

Wanneer de onderdelen zijn geëxporteerd, kunt u deze nieuwe Aperture-bibliotheek migreren naar Foto's en iCloud-fotobibliotheek inschakelen.