Systeemvereisten voor iCloud

Dit zijn de aanbevolen systeemvereisten en minimale systeemvereisten voor iCloud.

Aanbevolen systeemvereisten

iCloud1 vereist een Apple ID, een actieve internetverbinding en up-to-date software. Als u aan de systeemvereisten hieronder voldoet, profiteert u van de nieuwste iCloud-functies en maakt u optimaal gebruik van iCloud. In de tabel onder aan deze pagina vindt u de minimale vereisten voor de diverse functies.

iPhone, iPad en iPod touch

• iOS 13 of iPadOS
  • iWork voor iOS (Pages 2.5 of hoger, Numbers 2.5 of hoger, Keynote 2.5 of hoger)2

Mac

• macOS Catalina
  • Safari 9.1 of hoger, Firefox 45 of hoger, Google Chrome 54 of hoger of Opera
  • iWork voor Mac (Pages 5.5 of hoger, Numbers 3.5 of hoger, Keynote 6.5 of hoger)2

Watch

• watchOS 6

Pc

• Microsoft Windows 10
  • iCloud voor Windows 7 of iCloud voor Windows 10
  • iTunes 12.7
  • Outlook 2010 t/m Outlook 20163
  • Firefox 45 of hoger, Google Chrome 54 of hoger (alleen bureaubladmodus), Microsoft Edge of Opera

*Windows 10-update van mei 2019 of hoger wordt aanbevolen voor iCloud voor Windows 10.

Apple TV

• Apple TV-software 11.0 of hoger

Minimale systeemvereisten per functie

Voor het gebruik van iCloud moet u een iPhone 3GS, iPod touch (3e generatie), iPad of iPad mini met minimaal iOS 5 of een Mac met minstens OS X Lion 10.7.5 hebben.

Raadpleeg deze tabel voor de specifieke vereisten voor de diverse iCloud-functies.

Minimale vereisten voor iCloud
Functie: iPhone, iPad, iPod touch Mac Windows Apple TV
Reservekopie en Herstel iOS 5
Bladwijzers iOS 11
  • macOS Sierra 10.12
  • Safari 11
  • Windows 7
  • iCloud voor Windows
  • Internet Explorer 9
  • Firefox 22
  • Google Chrome 28 alleen in bureaubladmodus
  • Opera
Agenda, Contacten, Mail iOS 5 OS X Lion 10.7.5
  • Windows 7
  • iCloud voor Windows
  • Outlook 2010 t/m Outlook 2016 of een up-to-date webbrowser

FaceTime

iOS 6 OS X Mavericks 10.9
Delen met gezin4 iOS 8
  • OS X Yosemite
  • iTunes 12
tvOS 7.0
Bestanden-app iOS 11
Zoek mijn-app iOS 13of iPadOS

macOS Catalina

Zoek mijn vrienden
  • iOS 5
  • iOS 6 (voor waarschuwingen op locatiebasis)
  • iOS 8 (voor Delen met gezin)
  • Safari 7
  • Firefox 27
  • Google Chrome 35
  • Opera
  • Internet Explorer 11
  • Firefox 27
  • Google Chrome 35
  • Edge
  • Opera
Zoek mijn iPhone
  • iOS 5
  • iOS 6
    (voor de verloren-modus)
  • iOS 7
    (voor het activeringsslot)

OS X Lion 10.7.5

Zoek mijn iPhone iOS 8
  • Safari 7
  • Firefox 27
  • Google Chrome 35
  • Opera
  • Edge
  • Firefox 27
  • Google Chrome
  • Internet Explorer 11
  • Opera
iCloud Drive iOS 8 OS X Yosemite
iCloud-foto's iOS 8.3 OS X Yosemite 10.10.3

iCloud voor Windows 5

tvOS 9.2
iCloud-tabbladen iOS 11
  • macOS Sierra 10.12
  • Safari 11
iMessage

iOS 6 OS X Mavericks 10.9
iTunes Match iOS 5.0.1 iTunes 10.5.1 iTunes 10.5.1 tvOS 4.4
iWork voor iCloud Keynote of Pages 2.6** of hoger en Numbers 4.0
  • Keynote 6.6**, Pages 5.6** en Numbers 5.0
  • Safari 9
  • Google Chrome 50
  • Opera
  • Internet Explorer 11
  • Google Chrome 50
  • Opera
Sleutelhanger 5 iOS 8.4.1 OS X Yosemite 10.10.5
Mail Drop (bijlagen versturen) iOS 9.2
  • OS X Yosemite (voor het programma Mail) of iCloud.com/mail in een up-to-date webbrowser (Safari 7.2 voor het uploaden van pakketten, zoals iWork-bestanden)
  • Een e-mailaccount met ondersteuning voor IMAP
  • Windows 7
  • iCloud.com/mail in een up-to-date webbrowser
  • Een e-mailaccount met ondersteuning voor IMAP

Berichten in iCloud

iOS 11.4 macOS High Sierra 10.13.5
Mijn fotostream 6 iOS 5.1
  • OS X Lion 10.7.5
  • iPhoto '11 (9.2.2) of Aperture 3.2.3
  • Foto's 1.0
  • Windows 7
  • iCloud voor Windows
tvOS 5.0
Notities (nieuwe functies) iOS 9 OS X El Capitan 10.11
Leeslijst iOS 11
  • macOS Sierra 10.12
  • Safari 11
Herinneringen (geüpgradede functies) iOS 13of iPadOS

macOS Catalina

Schermtijd iOS 12

macOS Catalina

Gedeelde albums iOS 7
  • OS X Mavericks 10.9
  • iPhoto '11 (9.5) of Aperture 3.5
  • Foto's 1.0
  • Windows 7
  • iCloud voor Windows
tvOS 5.3
Gedeelde notities iOS 9 OS X El Capitan
Mappen met gedeelde notities iOS 13 of iPadOS macOS Catalina
Deelsuggesties iOS 12

Siri-spraakopdrachten iOS 12
Twee-factor-authenticatie iOS 9 OS X El Capitan iCloud voor Windows 5
Twee-staps-verificatie 7 iOS 7 OS X Mavericks 10.9
Dictafoon iOS 12 macOS Mojave

**Voor een document met tabellen zijn Keynote en Pages 4.0 of hoger voor iOS of iPadOS en Keynote 8.0 of hoger en Pages 7.0 of hoger voor Mac vereist.

Als u een beheerde Apple ID gebruikt, wordt iCloud voor Windows niet ondersteund.

Op sommige Android-apparaten kan iCloud.com worden gebruikt, maar de site werkt het beste wanneer u een ondersteunde browser gebruikt in macOS, iOS, iPadOS en Windows.

Sommige functies zijn niet in alle landen en regio's beschikbaar. Toegang tot sommige voorzieningen is beperkt tot tien apparaten.

1. }Learn how iCloud operates in China mainland.
  2. U kunt iWork voor iOS en iWork voor Mac verkrijgen in de App Store als deze niet bij het iOS-apparaat of de Mac zijn meegeleverd.
  3. Outlook 2010 Personal Edition wordt niet ondersteund.
  4. Om iCloud-opslag te delen met uw gezin, hebt u iOS 11 of hoger of macOS High Sierra of hoger nodig. U kunt deelnemen aan een gedeeld iCloud-opslagabonnement als u gebruikmaakt van iOS 8 of hoger of OS X Yosemite of hoger.
  5. Als u twee-factor-authenticatie hebt ingeschakeld en iCloud-sleutelhanger gebruikt, hebt u iOS 9 en OS X El Capitan of hoger nodig.
  6. In sommige gevallen is Mijn fotostream niet beschikbaar voor nieuwe accounts. Lees hoe u iCloud-fotobibliotheek gebruikt om uw foto's en video's in iCloud te bewaren.
  7. Als u niet voldoet aan de minimale systeemvereisten, worden uw gegevens toch beschermd door twee-staps-verificatie.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.