Systeemvereisten voor iCloud

Dit zijn de aanbevolen systeemvereisten en minimale systeemvereisten voor iCloud.

Aanbevolen systeemvereisten

iCloud1 vereist een Apple ID, een actieve internetverbinding en up-to-date software. Als u aan de systeemvereisten hieronder voldoet, profiteert u van de nieuwste iCloud-functies en maakt u optimaal gebruik van iCloud. In de tabel onder aan deze pagina vindt u de minimale vereisten voor de diverse functies.

iPhone, iPad en iPod touch

• iOS 12
  • iWork voor iOS (Pages 2.5 of hoger, Numbers 2.5 of hoger, Keynote 2.5 of hoger)2

Mac

• macOS Mojave
  • iTunes 12.7
  • Safari 9.1 of hoger, Firefox 45 of hoger of Google Chrome 54 of hoger
  • iWork voor Mac (Pages 5.5 of hoger, Numbers 3.5 of hoger, Keynote 6.5 of hoger)2

Pc

• Microsoft Windows 10
  • iCloud voor Windows 7
  • iTunes 12.7
  • Outlook 2010 t/m Outlook 20163
  • Microsoft Edge, Firefox 45 of hoger of Google Chrome 54 of hoger (alleen bureaubladmodus)

Apple TV

• Apple TV-software 11.0 of hoger

Minimale systeemvereisten per functie

Voor het gebruik van iCloud moet u een iPhone 3GS, iPod touch (3e generatie), iPad of iPad mini met minimaal iOS 5 of een Mac met minstens OS X Lion 10.7.5 hebben.

Raadpleeg deze tabel voor de specifieke vereisten voor de diverse iCloud-functies.

Minimale vereisten voor iCloud
Functie: iPhone, iPad, iPod touch Mac Windows Apple TV
Terug naar mijn Mac OS X Lion 10.7.5 (Terug naar mijn Mac is alleen beschikbaar op macOS High Sierra en ouder, en dit slechts tijdelijk)
Reservekopie en Herstel iOS 5
Bladwijzers iOS 5
  • OS X Lion 10.7.5
  • Safari 5.1.1
  • Windows 7 of hoger
  • iCloud voor Windows
  • Internet Explorer 9 of hoger
  • Firefox 22
  • Google Chrome 28 alleen in bureaubladmodus
Agenda, Contacten, Mail iOS 5 OS X Lion 10.7.5
  • Windows 7 of hoger
  • iCloud voor Windows
  • Outlook 2010 t/m Outlook 2016 of een up-to-date webbrowser
Delen met gezin4 iOS 8
  • OS X Yosemite
  • iTunes 12
tvOS 7.0
Zoek mijn vrienden
  • iOS 5
  • iOS 6 (voor waarschuwingen op locatiebasis)
  • iOS 8 (voor Delen met gezin)
  • Safari 7
  • Firefox 27
  • Google Chrome 35
  • Internet Explorer 11
  • Firefox 27
  • Google Chrome 35
  • Edge
Zoek mijn iPhone-
  • iOS 5
  • iOS 6
    (voor Verloren-modus)
  • iOS 7
    (voor Activeringsslot)
  • OS X Lion 10.7.5 (Verloren-modus en Activeringsslot zijn niet beschikbaar in macOS.)
Zoek mijn iPhone-app iOS 8
iCloud.com
  • Safari 7
  • Firefox 27
  • Google Chrome 35
  • Internet Explorer 11
  • Firefox 27
  • Google Chrome 35
  • Edge
iCloud Drive iOS 8 OS X Yosemite
iCloud-foto's iOS 8.3 OS X Yosemite 10.10.3
iCloud-tabbladen iOS 6
  • OS X Yosemite 10.10.3
  • Safari 6
iTunes Match iOS 5.0.1 iTunes 10.5.1 iTunes 10.5.1 tvOS 4.4
iWork voor iCloud Keynote of Pages 2.6* of hoger en Numbers 4.0 of hoger
  • Keynote 6.6* of hoger, Pages 5.6* of hoger en Numbers 5.0 of hoger
  • Safari 9
  • Google Chrome 50
  • Internet Explorer 11
  • Google Chrome 50
Sleutelhanger 5 iOS 8.4.1 OS X Yosemite 10.10.5
Mail Drop (bijlagen versturen) iOS 9.2
  • OS X Yosemite (voor de app Mail) of iCloud.com/mail in een up-to-date webbrowser (Safari 7.2 of hoger voor de upload van pakketten, zoals iWork-bestanden)
  • Een e-mailaccount met ondersteuning voor IMAP
  • Windows 7 of hoger
  • iCloud.com/mail in een up-to-date webbrowser
  • Een e-mailaccount met ondersteuning voor IMAP

Berichten in iCloud

iOS 11.4 macOS High Sierra 10.13.5
Mijn fotostream 6 iOS 5.1
  • OS X Lion 10.7.5
  • iPhoto '11 (9.2.2) of Aperture 3.2.3
  • Foto's 1.0
  • Windows 7 of hoger
  • iCloud voor Windows
tvOS 5.0
Notities (nieuwe functies) iOS 9 macOS 10.11
Leeslijst iOS 5 Safari 5.1
Schermtijd iOS 12
Gedeelde albums iOS 7
  • OS X Mavericks 10.9
  • iPhoto '11 (9.5) of Aperture 3.5
  • Foto's 1.0
  • Windows 7 of hoger
  • iCloud voor Windows
tvOS 5.3
Deelsuggesties iOS 12

Siri-spraakopdrachten iOS 12
Twee-factor-authenticatie iOS 9 OS X El Capitan iCloud voor Windows 5
Twee-staps-verificatie 7 iOS 7 OS X Mavericks 10.9
Dictafoon iOS 12 macOS Mojave

* Voor een document met tabellen zijn Keynote en Pages 4.0 of hoger voor iOS en Keynote 8.0 of hoger en Pages 7.0 of hoger voor Mac vereist.

Als u een beheerde Apple ID gebruikt, wordt iCloud voor Windows niet ondersteund.

Sommige functies zijn niet in alle landen en regio's beschikbaar. Toegang tot sommige voorzieningen is beperkt tot tien apparaten.

1. Meer informatie over iCloud in China.
  2. U kunt iWork voor iOS en iWork voor Mac verkrijgen in de App Store als deze niet bij het iOS-apparaat of de Mac zijn meegeleverd.
  3. Outlook 2010 Personal Edition wordt niet ondersteund.
  4. Om iCloud-opslag te delen met uw gezin, hebt u iOS 11 of hoger of macOS High Sierra of hoger nodig. U kunt deelnemen aan een gedeeld iCloud-opslagabonnement als u gebruikmaakt van iOS 8 of hoger of OS X Yosemite of hoger.
  5. Als u twee-factor-authenticatie hebt ingeschakeld en iCloud-sleutelhanger gebruikt, hebt u iOS 9 en OS X El Capitan nodig.
  6. In sommige gevallen is Mijn fotostream niet beschikbaar voor nieuwe accounts. Lees hoe u iCloud-fotobibliotheek gebruikt om uw foto's en video's in iCloud te bewaren. Mijn fotostream wordt niet ondersteund op Windows 10.
  7. Als u niet voldoet aan de minimale systeemvereisten, worden uw gegevens toch beschermd door twee-staps-verificatie.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.