Reservekopieën van de iPhone, iPad en iPod touch vinden

U kunt een lijst van iOS- of iPadOS-reservekopieën bekijken op uw Mac, pc, iOS- of iPadOS-apparaat. Lees hoe u reservekopieën verwijdert, kopieert, enzovoort.

Reservekopieën op een Mac of pc zoeken

Dit moet u weten om te voorkomen dat u reservekopiebestanden vernietigt:

• In de Finder en iTunes worden reservekopieën bewaard in een map met de naam 'Backup'. De locatie van de map 'Backup' verschilt per besturingssysteem. U kunt de map 'Backup' kopiëren, maar u moet deze map nooit verplaatsen naar een andere map, externe schijf of netwerkschijf.
  • U moet materiaal in de reservekopiebestanden niet wijzigen, verplaatsen of uitpakken. Als u bijvoorbeeld materiaal wilt terugzetten vanuit een verplaatst reservekopiebestand, moet u het reservekopiebestand eerst verplaatsen naar de oorspronkelijke locatie in de map 'Backup'. Als u dit niet doet, werkt het reservekopiebestand niet. Door een reservekopie te maken, hebt u een veilige kopie van bijna alle gegevens en instellingen op uw apparaat. Dus hoewel u de inhoud van een reservekopiebestand kunt weergeven of benaderen, is deze inhoud meestal niet opgeslagen in een leesbare structuur.

De map 'Backup' op uw Mac zoeken

Een lijst met uw reservekopieën weergeven:

1. Klik op het vergrootglas  in de menubalk.
  2. Typ of kopieer en plak het volgende: ~/Bibliotheek/Application Support/MobileSync/Backup/
  3. Druk op Return.
  4. Selecteer de map 'Backup' onder 'Mappen'.

Een specifieke reservekopie zoeken

Op een Mac met macOS Catalina of hoger:

1. Open de Finder. Klik op uw apparaat.
  2. Klik in het tabblad 'Algemeen' op 'Beheer reservekopieën' om een lijst van uw reservekopieën te bekijken. Klik hier met de rechtermuisknop op de gewenste reservekopie en kies vervolgens 'Toon in Finder' of selecteer 'Verwijder' of 'Archiveer'.
  3. Klik op 'OK' wanneer u klaar bent.

Op een Mac met macOS Mojave of lager, of op een pc:

1. Open iTunes. Klik op uw apparaat.
  2. Kies 'Voorkeuren' en klik op 'Apparaten'. Klik hier met de rechtermuisknop op de gewenste reservekopie en kies vervolgens 'Toon in Finder' of selecteer 'Verwijder' of 'Archiveer'.
  3. Klik op 'OK' wanneer u klaar bent.

De reservekopiemap zoeken in Windows 8 of 10

1. Geef de zoekbalk weer:
    • In Windows 8 klikt u op het vergrootglas in de rechterbovenhoek.
    • In Windows 10 klikt u op de zoekbalk naast de startknop.
  2. Voer in het zoekveld %appdata% in. Als u uw reservekopieën niet ziet, voert u %USERPROFILE% in.
  3. Druk op Return.
  4. Klik dubbel op deze mappen: 'Apple' of 'Apple Computer' > 'MobileSync' > 'Backup'.

Reservekopieën verwijderen of kopiëren op de Mac of pc

U moet materiaal in de reservekopiebestanden niet wijzigen, verplaatsen of uitpakken, omdat de bestanden dan onbruikbaar kunnen worden. U kunt kopieën maken van uw reservekopieën of ze verwijderen als u ze niet meer nodig hebt.

Reservekopieën kopiëren naar een andere locatie

Als u kopieën van uw reservekopieën nodig hebt, kunt u de map 'Backup' opzoeken en de volledige map (niet alleen een deel ervan) kopiëren naar een andere plek, zoals een externe schijf of een netwerkopslaglocatie.

Met Time Machine wordt de map 'Backup' automatisch gekopieerd wanneer u een reservekopie maakt van de thuismap op uw Mac.

Reservekopieën verwijderen

Op een Mac met macOS Catalina of hoger:

1. Open de Finder. Klik op uw apparaat.
  2. Klik in het tabblad 'Algemeen' op 'Beheer reservekopieën' om een lijst van uw reservekopieën te bekijken. Hier klikt u met de rechtermuisknop op de gewenste reservekopie en selecteert u vervolgens 'Verwijder' of 'Archiveer'.
  3. Klik op 'Verwijder reservekopie' en bevestig dit.

Op een Mac met macOS Mojave of lager, of op een pc:

1. Open iTunes. Klik op uw apparaat.
  2. Kies 'Voorkeuren' en klik op 'Apparaten'. Hier klikt u met de rechtermuisknop op de gewenste reservekopie en kiest u vervolgens 'Verwijder' of 'Archiveer'. Klik op 'OK' wanneer u klaar bent.
  3. Klik op 'Verwijder reservekopie' en bevestig dit.

Reservekopieën in iCloud zoeken en beheren

Als u iCloud-reservekopie gebruikt, ziet u geen lijst met reservekopieën op iCloud.com. Ga als volgt te werk om uw iCloud-reservekopieën te zoeken op uw iOS- of iPadOS-apparaat, Mac of pc.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud'.
  2. Tik op 'Beheer opslag' en tik vervolgens op 'Reservekopieën'.
  3. Tik op een reservekopie om meer informatie weer te geven, te kiezen welke gegevens in de reservekopie moeten worden opgenomen of om de reservekopie te verwijderen.

U kunt alleen kiezen van welk materiaal een reservekopie moet worden gemaakt in het menu 'Instellingen' van het apparaat waarop dat materiaal staat. Hoewel u bijvoorbeeld de iPad-reservekopie kunt weergeven op uw iPhone, kunt u alleen in het menu 'Instellingen' op de iPad kiezen van welk iPad-materiaal een reservekopie moet worden gemaakt.

Op een Mac met macOS Catalina of hoger:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Apple ID'.
  3. Klik op 'iCloud'.
  4. Klik op 'Beheer'.
  5. Selecteer 'Reservekopieën'.

Op een Mac met macOS Mojave of lager:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'iCloud'.
  3. Klik op 'Beheer'.
  4. Selecteer 'Reservekopieën'.

Op een pc:

1. Open iCloud voor Windows
  2. Klik op 'Opslagruimte'.
  3. Selecteer 'Reservekopieën'.

Lees hoe u iCloud-reservekopieën verwijdert van uw Mac of pc en hoe u ze beheert.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.