Reservekopieën van de iPhone, iPad en iPod touch vinden

U kunt een lijst van iOS- of iPadOS-reservekopieën bekijken op uw Mac, pc, iOS- of iPadOS-apparaat. Lees hoe u reservekopieën verwijdert, kopieert, enzovoort.

Reservekopieën op een Mac of pc zoeken

Dit moet u weten om te voorkomen dat u reservekopiebestanden vernietigt:

• In de Finder en iTunes worden reservekopieën bewaard in een reservekopiemap. De locatie van deze map verschilt per besturingssysteem. U kunt de reservekopiemap kopiëren, maar u moet deze map nooit verplaatsen naar een andere map, externe schijf of netwerkschijf.
  • U moet materiaal in de reservekopiebestanden niet bewerken, verplaatsen of extraheren, omdat de bestanden dan onbruikbaar kunnen worden. Als u bijvoorbeeld een verplaatst reservekopiebestand wilt herstellen, moet u het eerst terugzetten omdat het bestand anders niet werkt. Reservekopieën fungeren als een veilige kopie van uw volledige apparaat. Dus hoewel u de inhoud van een reservekopiebestand kunt weergeven of benaderen, is deze inhoud meestal niet opgeslagen in een leesbare indeling.

Reservekopieën op de Mac

Een lijst met uw reservekopieën weergeven:

1. Klik in de menubalk op het vergrootglassymbool .
  2. Typ of kopieer en plak het volgende: ~/Library/Application Support/MobileSync/Backup/
  3. Druk op Return.

Een specifieke reservekopie zoeken:

1. Op een Mac met macOS Catalina 10.15 of hoger opent u de Finder. Op een Mac met macOS Mojave 10.14 of lager, of een pc, opent u iTunes. Klik op het apparaat.
  2. Klik in de Finder op het tabblad 'Algemeen' en klik op 'Beheer reservekopieën' om een lijst van uw reservekopieën te bekijken. Vanaf hier kunt u met de rechtermuisknop klikken op de gewenste reservekopie en vervolgens 'Toon in Finder' kiezen of 'Verwijder' of 'Archiveer' selecteren. Kies in iTunes 'Voorkeuren' en klik op 'Apparaten'. Vanaf hier kunt u met de rechtermuisknop klikken op de gewenste reservekopie en vervolgens 'Toon in Finder' kiezen of 'Verwijder' of 'Archiveer' selecteren.
  3. Klik op 'OK' wanneer u klaar bent.

Reservekopieën vinden in Windows 7, 8 of 10

Voor een lijst met uw reservekopieën gaat u naar '\Gebruikers\(gebruikersnaam)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\'.

U kunt ook deze stappen uitvoeren:

1. Geef de zoekbalk weer:
    • In Windows 7 klikt u op 'Start'.
    • In Windows 8 klikt u op het vergrootglas in de rechterbovenhoek.
    • In Windows 10 klikt u op de zoekbalk naast de startknop.
  2. Voer in de zoekbalk '%appdata%' in. of %USERPROFILE% (als u iTunes hebt gedownload van de Microsoft Store).
  3. Druk op Return.
  4. Klik dubbel op deze mappen: 'Apple' of 'Apple Computer' > 'MobileSync' > 'Backup'.

Reservekopieën verwijderen of kopiëren op de Mac of pc

U moet materiaal in de reservekopiebestanden niet bewerken, verplaatsen of extraheren, omdat de bestanden dan onbruikbaar kunnen worden. Gebruik de volgende gedeelten om kopieën van uw reservekopieën te maken of om reservekopieën te verwijderen die u niet meer nodig hebt.

Reservekopieën kopiëren naar een andere locatie

Als u kopieën van uw reservekopieën nodig hebt, kunt u de map 'Reservekopie' opzoeken en de volledige map (niet alleen een deel ervan) kopiëren naar een andere plek, zoals een externe schijf of een netwerkopslaglocatie.

Wanneer u Time Machine gebruikt, wordt de map 'Reservekopie' automatisch gekopieerd wanneer u een reservekopie maakt van de thuismap op uw Mac.

Reservekopieën verwijderen

1. Op een Mac met macOS Catalina 10.15 of hoger opent u de Finder. Op een Mac met macOS Mojave 10.14 of lager, of een pc, opent u iTunes. Klik op het apparaat.
  2. Klik in de Finder op het tabblad 'Algemeen' en klik op 'Beheer reservekopieën' om een lijst van uw reservekopieën te bekijken. Vanaf hier kunt u met de rechtermuisknop klikken op de gewenste reservekopie en vervolgens 'Verwijder' of 'Archiveer' selecteren. Kies in iTunes 'Voorkeuren' en klik op 'Apparaten'. Vanaf hier kunt u met de rechtermuisknop klikken op de gewenste reservekopie en vervolgens 'Verwijder' of 'Archiveer' kiezen. Klik op 'OK' wanneer u klaar bent.
  3. Klik op 'Verwijder reservekopie' en bevestig dit.

Reservekopieën in iCloud zoeken en beheren

Als u iCloud-reservekopie gebruikt, ziet u geen lijst met reservekopieën op iCloud.com. Zo vindt u de iCloud-reservekopieën op uw iOS- of iPadOS-apparaat, Mac of pc.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

• In iOS 11 of hoger en iPadOS gaat u naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' > 'Beheer opslag' > 'Reservekopieën'.
  • In iOS 10.3 gaat u naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud'. Tik op de grafische weergave van uw iCloud-opslaggebruik en vervolgens op 'Beheer opslag'.

Tik op een reservekopie om meer informatie weer te geven, te kiezen welke gegevens in de reservekopie moeten worden opgenomen of om de reservekopie te verwijderen.

U kunt alleen kiezen van welk materiaal een reservekopie moet worden gemaakt in het menu 'Instellingen' van het apparaat waarop dat materiaal staat. Hoewel u bijvoorbeeld de iPad-reservekopie kunt weergeven op uw iPhone, kunt u alleen in het menu 'Instellingen' op de iPad kiezen van welke iPad-gegevens een reservekopie moet worden gemaakt.

Op een Mac met macOS Catalina 10.15 of hoger:

1. Ga naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Apple ID'.
  3. Klik op 'iCloud'.
  4. Klik op 'Beheer'.
  5. Selecteer 'Reservekopieën'.

Op een Mac met macOS Mojave 10.14 of lager:

1. Ga naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'iCloud'.
  3. Klik op 'Beheer'.
  4. Selecteer 'Reservekopieën'.

Op een pc:

1. Open iCloud voor Windows
  2. Klik op 'Opslagruimte'.
  3. Selecteer 'Reservekopieën'.

Lees hier hoe u iCloud-reservekopieën verwijdert van uw Mac of pc en hoe u ze beheert.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.